ارائه گزارش کمیسیون های نهمین همایش دکترین مهدویت

روسای کمسیون ها گزارشی از روند بررسی مقالات نهمین همایش بین المللی دکترین مهدویت که عصر یکشنبه 2 تیر در سالن همایش های بین المللی صداو سیما برگزار شد، ارائه کردند.

به گزارش خبرنگار حوزه مهدویت خبرگزاری شبستان، در اختتامیه نهمین همایش بین‌المللی دکترین مهدویت رؤسای کمیسیون‌های تخصصی به ارائه گزارشی از روند بررسی مقالات برگزیده در این همایش پرداختند.

سیدرضی موسوی گیلانی با ارائه گزارشی از کمیسیون اول و بیان اینکه در این کمیسیون 14 مقاله که هفت مقاله آن از ایران و مابقی مقالات از لبنان، نروژ، آمریکا، عراق و پاکستان بود، گفت: محتوای مقالات شکل‌گیری راهبردها و استراتژی‌ها در حوزه تربیت زمینه‌ساز با تأکید بر مسئله مهدویت بود، تلاش برای اینکه مباحث مهدوی تبدیل به راهبردهای تربیتی شود از نقاط مشترک این مقالات به حساب می‌آمد.

وی تربیت مبتنی بر مسئله مهدویت را تربیت دینی دانست و بیان داشت: این تربیت دینی در برابر تربیت سکولار و دنیوی مطرح می‌شود که مبتنی بر آموزه‌های مهدویت است.

موسوی گیلانی تأثیر و نقش استاد و مؤسسات آموزشی در مسئله تربیت زمینه‌ساز را از موضوعات مقالات مورد بررسی عنوان کرد.

رییس کمیسیون اول این همایش بااشاره به اهمیت سبک زندگی مهدوی و اخلاق منتظرانه، خاطرنشان کرد: در عصر غیبت انتخاب سبک زندگی مهدوی بر محور اخلاق منتظرانه مورد غفلت واقع شده چرا که رابطه اخلاق منتظرانه با تربیت زمینه‌ساز رابطه‌‌ای بسیار مهم است.

حجت‌الاسلام قنبری در ادامه این همایش با ارائه گزارشی از کمیسیون دوم همایش، گفت: 15 مقاله در این کمیسیون بررسی شد که 6 مقاله غیرایرانی و 9 مقاله ایرانی بود.

وی مفهوم‌شناسی تربیت زمینه‌ساز را موضوع این مقالات دانست و گفت: تربیت زمینه‌ساز اعتبار خود را از خدا و سنت گرفته و با مسئولیت‌پذیری انسان‌ها ضرورت شناخت امام زمان(ع) را یادآوری می‌کنند.

حجت الاسلام قنبری بااشاره به ولایت‌محوری در این حوزه، خاطرنشان کرد: هدف تربیت زمینه‌ساز در ساحت فردی و اجتماعی انسان را موجودی کمال‌جو، پویا و ولایت‌مدار می‌داند. چرا که تربیت امری تعاملی میان امام و امت است.

رییس کمیسیون دوم این همایش بااشاره به نظام آموزش تربیت‌مدار و ارائه مدلی بر تدوین این تربیت به سه مدل اشاره کرد.

وی ادامه داد: مغز ابزار تولید دانشی است که تصدی‌گری آن را گروه مطالعات تربیت مهدوی برعهده دارد. نرم‌افزار سیاست‌گذاری آموزشی است که فساد راهبردی تربیت مهدوی آن را عهده‌دار است و سخت‌افزار که به تولید محتوا و تربیت نیروی انسانی کارآمد می‌پردازد.

حجت‌الاسلام قنبری رسانه‌های زمینه‌ساز تربیت مهدوی را در این میان مهم دانست و اظهارداشت: ضرورت ورود مباحث معنوی به فضای سایبر و تعامل سازنده با جوانان به عنوان کاربران اینترنت احساس می‌شود.

رییس این کمیسیون بااشاره به چالش‌های فراروی تربیت زمینه‌ساز گفت: وظیفه اصلی و تلاش برای ایجاد یک سبک زندگی منتظرانه در میان جوامع برای مسئولان این حوزه تبیین شده است.

دکتر حسین عصاریان‌نژاد در ادامه با ارائه گزارشی از سومین کمیسیون این همایش گفت: محیط مهدویت در ایران و کشورهای خاورمیانه و محیط مرجع خارجی استکباری به تقابل و تعارض کشانده شده‌اند.

وی با بیان اینکه سبک زندگی مهدوی در ایران در این مقالات آسیب‌شناسی شد، قالب‌های رفتاری و مدل‌های تربیت زمینه‌ساز را مهم دانست و گفت: راهبردهای حاصله نشان داد که در ایران مزیت‌های برجسته‌ای برای توسعه تربیت نسل مطهر داریم.

عصاریان‌نژاد زیرساخت‌های تربیتی را در این میان مهم دانست و خاطرنشان کرد: سند تحول در موضوع آموزش و پرورش شاخص‌های انسان کامل را به شفافیت ترسیم کرده است. در سند تحول تربیت نسلی بیان شده است که مؤمن و پرتکاپو باشد.

رییس این کمیسیون ادامه داد: هرگونه شکاف در کارکرد این شبکه آسیب‌های زیادی را در کشور به وجود می‌آورد.

حجت‌الاسلام رهنمایی به عنوان رییس چهارمین کمیسیون این همایش به ارائه گزارشی از بررسی مقالات پرداخت.

وی ساده‌ترین راه دست‌یابی به امام عصر که در تربیت زمینه‌ساز مؤثر است را دعا برای سلامتی حضرت حجت بیان کرد و گفت: معرفت زائر نسبت به امام و مسئولیت‌پذیربودن وی نسبت به امام در دو محور انتظار مثبت و منفی بیان می‌شود.

رهنمایی بااشاره به اتخاذ سبک زندگی انسان پیرو، گفت: مهم‌ترین شاخص برای سبک زندگی روحیه حقیقت‌پذیری است. براین اساس که امام عصر(ع) را براساس حقیقت‌پذیری قبول کرده باشد.

رییس این کمیسیون خاطرنشان کرد: شاخص‌هایی که برای تربیت زمینه‌ساز به صورت مهندسی معکوس مشخص می‌شود، عوامل تربیتی را تشکیل می‌دهند.

وی ادامه داد: جایگاه و نقش فلسفه تربیت اسلامی در تربیت زمینه‌ساز و تبیین و تجزیه و تحلیل الزامات تربیت زمینه‌ساز نیز از محتوای مقالات بررسی‌شده بود.

شایان ذکر است، نهمین همایش بین المللی دکترین مهدویت یکشنبه و دوشنبه 2 و 3 تیرماه جاری همزمان با نیمه شعبان ولادت باسعادت امام زمان(عج) در سالن همایش های بین المللی صداوسیما برگزار می شود.

 

پایان پیام/

کد خبر 266854

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha