به گزارش خبرگزاری شبستان، بازگشت و یا به تعبیر عربی آن «رجعت» از معارف و اعتقادات ارزشمند شیعی است که معصومین (علیهم السلام) در موارد متعددی با اشاره به آن، سعی کردهاند ویژگیهای شیعیان مخلص خود را تبیین کنند. گرچه کمتر عالم شیعی را میتوان یافت که در لزوم و اثبات رجعت بحث نکرده باشد اما در سالهای اخیر کمتر به این موضوع پرداخته شده و این مهم از دسترس شیعیان – به ویژه فارسی زبانان – به دور مانده است.
کتاب بازگشت اثر سید مجتبی حسینی را نیز باید تلاشی برای بازنویسی و یادآوری این اندیشه مهم برای جامعه امروز به شمار آورد. کتابی که انتشارات کتاب نیستان همزمان با ایام نیمه شعبان سال جاری قمری، برای سومین نوبت آن را با شمارگان 1200 نسخه منتشر کرده است.
کتاب «بازگشت» که در نه مجلس (نه فصل) منتشر شده است حاصل بیش از یک دهه سخنرانی سید مجتبی حسینی در این زمینه است که ویژگی منحصر به فرد متن آن، بهرهمندی به جا و صحیح راوی آنها از قرآن کریم و تفسیر و تحلیل آن برای بیان مقصود خود است.
حسینی در این کتاب و در بخش نخست به تعریف واژه رجعت و بهرهمندی باورهای دینی مختلف از آن پرداخته است.
روای در بخش دوم از کتاب نیز آیات قرآنی مرتبط با موضوع را به طور مشخص مورد تجزیه و تحلیل و تفسیر قرار داده است که بخش زیبایی از آن به تفسیر آیه رجعت و حدیث جابر و نیز یاران سید الشهدا (ع) در بحث رجعت اختصاص دارد.
حسینی در فصل سوم کتاب از منظر علوم جدید به ویژه روانشناسی و جامعهشناسی به مقوله ثواب و عقاب نگاه انداخته است و به ریشهیابی ضرورت رجعت میپردازد؛ روایت امام صادق(ع) از موضوع رجعت از مهمترین موضوعات مطرح شده در این بخش از کتاب است.
نویسنده در مجلس (فصول) چهارم و پنجم بار دیگر به سراغ آیاتی از قرآن کریم رفته است که به موضوع رجعت مربوط میشود. تفاسیر حسینی در این دو فصل از این آیات و بهرهمندی از احادیث روایت شده از امام علی(ع) به همراه روایاتی از پیامبر اکرم(ص) و امام محمد باقر(ع) نیز زینت آرای این فصل از این کتاب است.
در مجلس ششم از این کتاب به ویژگیهای اهل رجعت (کسانی که در زمان رجعت به دنیا باز میگردند) پرداخته میشود.
سه مجلس بعدی نیز به رابطه رجعت، قیامت و شهادت میپردازد و در آن مباحثی مانند پاسخ امام رضا (ع) به مامون در باب رجعت و اشتباه مفسرین در تفسیر آیات مربوط به موضوع بازگشت و نیز ارتباط ظهور امام عصر (عج) با مسئله رجعت مطرح شده است.فصل پایانی این اثر نیز، دعوتی است از خوانندگان برای «رجعتی شدن» است تا خود شاهد این واقعه بزرگ و دیدنی شوند.
در بخشی از این فصل از کتاب میخوانیم: ممکن است کسی بپرسد اگر یک زمانی از عمرش گناهی کرده باشد، رجعت او چه میشود؟ کیست که گناه نکرده باشد. مهم این است که دیگر گناه نکنیم. در پس پرده گناهان، شما چشمتان را به رجعت بیندازید. سالم باید زندگی کنیم. ممکن است این سالم زندگی کردن، دنیای خیلی راحتی هم نداشته باشد. اما باید سالم زندگی کرد. باید خون دل بخورید، باید گناه نکنید، اگر گناهی از شما سر زد، بلافاصله استغفار کنید. ما که نباید پا در باتلاق گناه بگذاریم. بالاخره حال و هوای اطرافتان را حال و هوای رجعتی بکنید. نگاهی به خودتان بکنید، ببینید این دست و پا و چشم و گوش لیاقت رجعت دارند؟ آیا این دست من، شایستگی دارد که در رجعت، در دست ابیعبدالله (ع) قرار بگیرد؟ نمیدانم...
مهندس سید مجتبی حسینی، متولد سال 1338 ه.ش، تحصیلات حوزوی خود را از سال دوم راهنمائی آغاز کرد و در سن سیسالگی به درجه اجتهاد رسید. وی همچنین بهطور همزمان کارشناسی مهندسی راه و ساختمان از دانشگاه تهران، و پس از آن کارشناسیارشد معماری و کارشناسیارشد فلسفه علم را نیز به پرونده علمی خود افزود. از این مهندس اسلامشناس تاکنون بیش از بیست تألیف در حوزه دینپژوهی و بیش از هزار ساعت سخنرانی منتشر شده است.از دیگر آثار او میتوان به با حسین تا مهدی (ع)، مقامات اولیاء جلد 1و 2، مرگ، نگاه به زن، در ولایت مهدی (عج)، شکوفایی شخصیت و روشهای آن، انسان در پویه تاریخ، معرفت و محبت (پویش پیامبر 1)، خلقت تا بعثت (پویش پیامبر 2)، بعثت تا رحلت (پویش پیامبر 3)، معراج (پویش پیامبر 4)، وحی، تجربه نبوی و خاتمیت (پویش پیامبر 5)، حضرت سکینه (س)، اسطوره ادب و عرفان و موعود غدیر اشاره کرد.
گفتنی است، انتشارات کتاب نیستان چاپ سوم از کتاب «بازگشت» را در 156 صفحه و با قیمت 9000 تومان منتشر کرده است.
پایان پیام/
نظر شما