دکتر عباس صادقی، استاد دانشگاه گیلان در گفتگو با خبرنگار شبستان با اشاره به نامگذاری دهه چهارم انقلاب به نام پیشرفت و عدالت، اظهار کرد: برای کشور ما که قرار است در سال 1404 در 27 کشور منطقه اول باشد، طبیعی است که فعالیتهای اجرایی و سیاستگذاری کشور جنبه حماسی داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به تحریمهای متعددی که از جانب استکبار جهانی در جهت جلوگیری از پیشرفت جمهوری اسلامی طراحی و اجرا میشود، بحث حماسه اقتصادی موضوعی است که از منظر اقتصاد مقاومتی، مقاومت در برابر هجمهها و تهدیدها و هم برای رسیدن به آرمانهای انقلاب مورد توجه اندیشمندان و مسئولان است.
*انتخابات برگزار شده بعد از انقلاب نشان دهنده جمهوریت نظام در کنار اسلامیت آن است
این استاد دانشگاه، انقلاب اسلامی را مردمیترین انقلاب و نظام جمهوری اسلامی ایران را مردمیترین نظام سیاسی توصیف کرد و گفت: سی و چند انتخاباتی که در سالهای بعد از انقلاب برگزار شده، جمهوریت نظام را در کنار اسلامیت آن نشان میدهد.
وی با اشاره به نقش مردم در حماسه اقتصادی، مردم را کارگردانان و نقش آفرینان اصلی کشور دانست و گفت: مردم در سه دهه بعد از انقلاب نشان دادند در تمام عرصهها حتی از مسئولان هم جلوتر هستند.
صادقی با بیان اینکه هیچ نظام و کشوری قدرت بسیج مردم را با این کیفیت و شدت نداشته و ندارد، گفت: مردم ما در عرصههای مختلف به ویژه در جنگ تحمیلی، 9 دی 88 و انتخابات 24 خرداد امسال نشان دادند که بصیرت فراوانی دارند.
* سبک زندگی اسلامی در تحقق حماسه اقتصادی باید مورد توجه قرار گیرد
وی با اشاره به حماسه اقتصادی بیان کرد: در زمینه اقتصاد ما باید توجه به تولید ملی داشته باشیم و کالاهای تولیدی داخل کشور را مصرف کنیم.
این کارشناس اقتصادی، ترجیح مصرف کالاهای داخلی به کالاهای خارجی، تغییر سبک زندگی، ترویج فرهنگ قناعت و صرفه جویی و تغییر ذائقه مصرف مردم را از پیش زمینههای تحقق حماسه اقتصادی برشمرد و گفت: ترویج سبک زندگی اسلامی کمک فراوانی به تحقق حماسه اقتصادی میکند.
وی با اشاره نقش دولت و مجلس در خلق حماسه اقتصادی، یادآور شد: حماسه اقتصادی صرفا نمیتواند روی دوش مردم باشد.
صادقی اذعان کرد: مردم، مجلس و قوای دیگر باید توأمان حماسه سیاسی و اقتصادی را مد نظر داشته باشد.
* جذب سرمایههای خارجی برای تحقق حماسه اقتصادی
وی حماسه اقتصادی و سیاسی را حرکتی همگانی و همگرایانه نامید و گفت: ارکان نظام و مردم که بخشی از این نظام هستند باید همگام با یکدیگر و در ارتباط با اجرای منویات مقام معظم رهبری و رسیدن به برنامههای کشور و سند چشم انداز 20 ساله گام بردارند.
این استاد دانشگاه ادامه داد: مجلس باید با قانون گذاری مناسب بسترهای امنیت سرمایهگذاری و اقتصادی را فراهم کند و دولت نیز باید با عمل به قانون و هماهنگی با قوه مقننه، ضمن بهره گیری از سرمایههای انسانی و طبیعی داخلی، سرمایههای خارجی را برای تحقق حماسه اقتصادی جذب کند.
وی با بیان اینکه سنجش میزان توفیق عملکرد دولت و مردم در تحقق شعار سال گذشته میتواند راه را برای حماسه اقتصادی در سال جدید هموارتر کند، اظهار کرد: با توجه به تمام محدودیتهایی که برای دولت وجود داشته، توفیقات قوه مجریه در توسعه اقتصادی کشور نسبی بوده است.
صادقی تصریح کرد: در عرصههای بسیاری موفق بودیم و توانستیم موقعیت خود را حفظ کرده و حتی ارتقاء ببخشیم.
وی اعلام کرد: نجابت، مقاومت و ولایت مداری مردم و همدلی بین مردم و مسئولان ما را تا این مرحله و عزتمندانه حفظ کرده است.
این کارشناس اقتصادی با اشاره به لزوم توجه جدی به حماسه اقتصادی در کنار حماسه سیاسی، خاطرنشان کرد: حماسه سیاسی فقط حضور در انتخابات نیست اما تجلی آن امسال در حضور باشکوه مردم در پای صندوقهای رأی بوده است.
دکتر صادقی تاکید کرد: دشمن منتظر بود تا در انتخابات محصول تحریمهای به تعبیر خود فلج کننده را ببیند در حالی که حضور گسترده مردم آنها را متوجه کرد که ملت ایران همواره به ولایت و آرمانهای انقلاب وفادارند.
پایان پیام/
نظر شما