20.2 درصد زوج های کشور نابارور هستند

خبرگزاری شبستان: رئیس جهاد دانشگاهی استان اردبیل با اعلام اینکه 20.2 درصد زوج های کشور نابارور هستند، گفت: تنها استانی که مرکز پژوهش رویان از آن حمایت جدی می کند اردبیل است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اردبیل، اکبر قاسمی رئیس جهاد دانشگاهی استان اردبیل شامگاه گذشته ( 1 تیر) در نشست خبری با خبرنگاران اظهار داشت: از هر هفت زوج یک زوج دارای مشکل ناباروری است و 40 درصد ناباروری مربوط به وجود مشکلاتی در مردان است.


وی با اعلام اینکه 20.2 درصد زوج های کشور ناباروز هستند، افزود: 13 پزشک متخصص در مرکز درمان ناباروری قفقاز اردبیل فعالیت می کند و تنها استانی که مرکز پژوهش رویان از آن حمایت جدی می کند اردبیل است.


قاسمی مشکلات بیمه ای و عدم برخورداری از فضای مناسب وایجاد مانع از طرف برخی از مدیران را از جمله چالش های مرکز درمان ناباروری قفقاز اردبیل اعلام کرد و بیان داشت: مرکز درمان قفقاز اردبیل دارای 13 پزشک متخصص، و 20 نفر کادر پیراپزشکی و آزمایشگاهی و 5 نفر کادر اداری و خدماتی است.


رئیس جهاد دانشگاهی استان اردبیل با اشاره به اینکه در تلاش هستیم از کشورهای آذربایجان و اربیل عراق پذیرش داشته باشیم و با توجه به مذاکراتی که داشته ایم تا یک ماه آینده این پذیرش صورت خواهد گرفت، گفت: تاکنون 28 اتباع خارجی را در مرکز درمان قفقاز اردبیل پذیرش کرده ایم.


وی با یاداوری اینکه در تلاشیم با موافقت استاندار و مسئولین مربوطه دفتر پذیرش مرکز قفقاز اردبیل را در شهرستان ها ایجاد کنیم، تصریح کرد: مرکز ناباروری قفقاز اردبیل بهترین و پیشرفته‌ ترین مرکز در منطقه است.


این مسئول تعداد فریز خون در بانک خون بند ناف را 116 مورد اعلام کد و ادامه داد: 145 مورد آی یوآی و37 مورد میکرواینجکشن آی وی اف در مرکز ناباروری قفقاز اتفاق افتاده که 47 مورد نتیجه مثبت به همراه داشته است.


وی با اشاره به درصد بالای نازایی در سطح استان اردبیل، اضافه کرد: ناباروری ریشه بسیاری از مشکلات زندگی مشترک دو زوج از جمله طلاق است که این مرکز با هدف کاستن این مشکل در سطح جامعه به ویژه در استان اردبیل راه اندازی شده است.


رئیس جهاد دانشگاهی واحد استان اردبیل در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه مرکز درمان ناباروری قفقاز جهاد دانشگاهی از آغاز فعالیت این مرکز تاکنون 2 هزار و 676 مراجعه‌ کننده و بیمار پذیرش شده‌ است، افزود: از این تعداد پذیرش ویزیت بار اول مردان 967 مورد و ویزیت بار اول زنان نیز یک هزار و 709 مورد اتفاق افتاده است.


قاسمی از تولد اولین نوزاد بارور شده و تحت مداوا قرار گرفته در این مرکز تا مردادماه خبر داد و خاطر نشان کرد:‌ 33 مورد انتقال جنین و انتقال پس از فریز اتفاق افتاده و تنها پنج مورد از موارد کنسل شده را در این مرکز شاهد بودیم.


وی در پایان سخنان خود اظهار داشت: بیش از یک میلیارد و 600 میلیون تومان برای راه‌اندازی این مرکز هزینه شده است که 40 درصد این رقم را در حدود 650 میلیون تومان از طریق بانک ملی، 43.5 درصد آن را با رقم 700 میلیون تومان از محل منابع در‌آمدی جهاد دانشگاهی استان و 4.5 درصد با رقم 45 میلیون تومان را از محل منابع استانی کمک کرده و مابقی به مبلغ 200 میلیون تومان معادل 12.5درصد از دفتر مرکزی جهاد دانشگاهی برای راه‌اندازی این مرکز هزینه کرده است.


در ادامه این نشست سعید حسینی مسئول فنی آزمایشگاه ژنتیک مرکز درمان ناباروری اردبیل در سخنانی اظهار داشت: قیمت بالای دارو و نایاب شدن آنها به همراه حمایت نکردن بیمه از زوج‌های نابارور مشکلات عدیده‌ای را برای مراجعان به مرکز درمان ناباروری قفقاز به وجود آورده است.


وی یاداور شد: در تمام دنیا امروزه با استفاده از شیوه پی.اچ.تی تشخیص قبل از تولد و حاملگی انجام می‌شود تا سقط‌های هفته‌های اول بارداری به دلیل مشکلات نوزادان و معلولیت آنها به حداقل برسد که بستر و زمینه آن در استان اردبیل نیز فراهم شده و ما با بهره‌گیری از نیروهای خوب و کارآزموده در این زمینه سعی داریم برخی نارسایی‌ها را نیز برطرف کنیم.


حسینی اصل در پایان سخنان خود موضوع نوسانات قیمت ارز و تحریم‌ها را در تأمین نشدن داروهای مورد نیاز برای بیماران یادآور شد و گفت: بسیاری از بیماران ما امروز با مشکل تأمین و تهیه دارو و عدم حمایت بیمه‌ها در این زمینه روبه‌رو هستند که امیدواریم با پوشش بیمه‌ای مناسب هم در تأمین دارو و هم جراحی‌های محدود و سرپایی بتوانیم هزینه‌ها را به حداقل برسانیم.


پایان پیام/

کد خبر 266467

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha