هفته فرهنگی ایران در پکن افتتاح شد

خبرگزاری شبستان: هفته فرهنگی جمهوری اسلامی ایران با حضور رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در راس یک هیات 5 نفره با مشارکت گروه 36 نفره هنرمندان ایرانی افتتاح شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، اولین هفته فرهنگی ایران و چین در سال 2002 برگزار شده و اکنون بعد از 11 سال در چین به همت رایزنی فرهنگی کشورمان و با حضور "محمدباقرخرمشاد"،رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در راس یک گروه 5 نفره بهمراه گروه 36 نفره هنرمندان ایرانی در پکن افتتاح شد.

 

در این هفته علاوه بر برپایی کارگاه های آموزشی هنری، موسیقی؛ ورزشکارن باستانی کار؛ قلمزنی و ...، کاردستی، غرفه های متنوع صنایع دستی، فرش و گبه، میناکاری؛ مشبک کاری غرفه های هنری و ، نمایشگاه آثار هنری خوشنویسی و مینیاتور، عکس، کتاب، نرم افزار های مذهبی و هنری ، به زبان فارسی و با زیر نویس چینی و انگلیسی به نمایش درآمد. و همچنین گروه های ورزش های پهلوانی و هنرمندان ایرانی به اجرای برنامه مبادرت نمودند.

 

در ایام برگزاری این هفته فرهنگی برنامه های ویژه دیگری از قبیل سمینار دو روزه اساتید زبان و ادبیات فارسی ؛ دیدار خرمشاد رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با وزیر فرهنگ خلق چین؛ دیدار با هلال الدین رئیس انجمن اسلامی چین برگزار خواهد شد.

 

هفته فرهنگی از 30 خرداد 92 لغایت 5 تیر ماه 92 برگزار می شود .در این مراسم حضور سفرا؛ دیپلماتها؛ فرهیختگان؛ اندیشمندان؛ دانشجویان و شهروندان چینی که علاقه مند به فرهنگ و تمدن ایران اسلامی بودند بهمراه ایرانیان مقیم ، صفری سفیر ایران و شخصیتهای چینی اعم از وزیر خلق چین تسای وو ؛ ژانگ ای پینگ رئیس سازمان ارتباطات فرهنگی با خارج وزارت فرهنگ چین- رئیس سازمان فرهنگ شهرداری پکن آقای چین دونگ - معاون مدیر عامل شرکت گروه فرهنگی بین المللی چین اقای هان زی یونگ - رئیس کتابخانه پایتخت آقای نی شیائو جیان اقای هلال الدین رئیس انجمن اسلامی مسلمانان چین اساتید دانشگاهها و دانشجویان چینی شرکت داشتند.

 

"صفری"، سفیر ایران در چین به عنوان اولین سخنران گفت:برگزاری هفته های فرهنگی میان دو کشور، سال 2011 هفته فرهنگی چین در تهران برگزار شد که مورد استقبال گسترده مردم فرهنگ دوست ایران قرار گرفت.امیدوارم طی روزهای آتی با همکاری بسیار خوب دوستان چینی شاهد حضوری پرشور و فعال ایران دوستان و فرهنگ دوستان چین باشیم.

 

وی افزود: دو کشور با این برنامه ها و ابتکارات نشان داده اند که برای روابط و تعاملات فرهنگی همانقدر اهمیت قائل هستند که برای روابط و مناسبات سیاسی و اقتصادی و تجاری. گرچه حتی اینجانب بر این باورم که مناسبات و تعاملات فرهنگی از اهمیتی بیشتر برخوردار می با شد.

 

صفری گفت : فرهنگ های ایرانی و چینی بعنوان فرهنگ های ارشد که سرشار از ارزشها ی انسانی و بشری می باشند می توانند بسیار نقش آفرین و تاثیر گذار باشند.

 

"خرمشاد"، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ضمن ابراز خرسندی جهت حضور در این رویدادی فرهنگی گفت: روابط تاریخی چند هزار ساله ایران و چین به عنوان دو تمدن بزرگ و تأثیر گذار بر فرهنگ و تمدن جهانی از جمله میراث گرانقدری است که همیشه یادآور درک متقابل و دوستی بوده است.

 

 

وی خاطرنشان کرد: جاده ابریشم با شهرت ماندگار جهانی آن اصلی ترین مسیر ارتباطات اقتصادی، فرهنگی و هنری دو ملت در طول تاریخ بوده که من از ظرافت، ارزش بالا و ماندگاری ابریشم برای ماهیت روابط ایران و چین الهام می گیرم.

 

خرمشاد گفت: روابط فرهنگی بدلیل فراگیر بودن مسایل فرهنگی و هنری در میان جوامع انسانی از جمله پایدارترین و صمیمانه ترین نوع مناسبات میان ملتها است که موجب پایداری روابط سیاسی بین کشورها هم می گردد.

 

وی تاکید کرد: گسترش روابط دوستانه با چین با هدف در راستای منافع دو ملت و همچنین کمک به صلح و پیشرفت بشریت از جمله اصول مورد اجماع در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران باقی خواهد ماند.

 

خرمشاد در ادامه اظهار داشت: چین علاوه بر فرمایش پیامبر اسلام (اطلب العلم ولو باالصین)، در اشعار شعرای بزرگ ایرانی و سایر آثار هنری ایران شناخته شده است. مسئولیت همه ما تقویت و تنوع بخشیدن به شناخت مستقیم اهالی فرهنگ و هنر دو کشور از ظرفیت ها و توانایی های یکدیگر است. خوسبختانه با درک این واقعیت است که مسئولین فرهنگی ایران و چین در سالهای اخیر گامهای بزرگی را جهت تحقق این مهم برداشته اند. در این راستا سال 2011 جمهوری اسلامی ایران میزبان شخصیت های فرهنگی و هنری چین در غالب هفته فرهنگی جمهوری خلق چین بود که تأثیر به سزایی در آشنایی هنرمندان و فعالین فرهنگی ایران با جلوه های تازه فرهنگی چین داشت.

 

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت : جمهوری اسلامی ایران آمادگی همکاری کامل دارد با دولت چین جهت تقویت همکاری های فرهنگی و هنری در چارچوب های مختلف از جمله سفرهای متقابل یا برپایی نشستهای تخصصی بین فعالین هنرهای مختلف یا دانشمندان و اهالی فرهنگ دو کشور برگزار نماید.

 

"تسای وو"وزیر فرهنگ خلق چین گفت: ایران و چین که در غرب و شرق قاره آسیا واقع شده اند تمدن درخشان و چشمگیری را در تاریخ بشری خلق نموده اند و طی دو هزار سال این دو تمدن بزرگ با هم ارتباط داشته اند.

 

وی افزود: چهار اختراع بزرگ چین ابریشم مجلل ظروف زیبای چینی علم پزشکی و هنر نقاشی از طریق جاده ابریشم قدیم به سمت غرب گسترش یافت و دین زرتشتی و دین مانی که از ایران سرچشمه گرفت بهمراه هنر موسیقی ؛ علم نجوم و تقویم همراه با کاروان و فرستادگان شاعران و نویسندگان به سوی شرق راه یافت حتی گسترش دین اسلامی و دین بودایی در چین نیز اثر فرهنگی ایرانی دارد . درطول دو هزار سال دنیا تغییراتی زیادی نموده است و زمانه تغییر کرده است ولی ارتباطات مردم دو کشور به هیچ وجه متوقف نگردیده بلکه بیشتر شده است .

 

وزیر فرهنگ چین گفت: مبادلات فرهنگی ایران و چین از دولت تا مردم ، از دوجانبه تا چند جانبه، از شکل تا موضوع، روز به روز گسترده تر می شود. همکاری های ما در زمینه های فرهنگ، هنر، آموزش، دین، ورزش نوجوان، میراث فرهنگی، رادیو، فیلم و تلویزیون، رسانه ها و مطبوعاتی، گردشگری روز به روز وسیع تر و عمیقتر می شود .

 

وی افزود: همکارهای ما نه تنها هویت متنوع بودن تمدنهای جهان را تقویت کرد. بلکه نقشه مهمی را جهت توسعه مداوم روابط کامل و موازنه دو کشور را ایفا نموده و حمایت فرهنگی وانرژی روحی را برای دوستی ریشه دار و همکاری واقعی ارائه نمود

"تسای وو"گفت : سعدی شاعر بزرگ ایران چنین گفته است : بنی آدم اعضای یکدیگرند که در آفرینش ز یک گوهرند. این بیت شعر در منشور سازمان ملل متحد نوشته شده و بیانگر عظمت و عمق فرهنگ ایران می باشد. برگزاری هفته فرهنگی ایران در چین پنجره ای برای ما باز کرده که فرهنگ دیرین و روشن ایران را نشان می دهد و پلی ایجاد کرد تا روابط دوستی مردم ایران و چین را تقویت نماید.

 

وی در پایان از سفارت ایران و همه مسئولین برگزاری هفته فرهنگی تشکر نمود.

 

بعد از سخنرانان افتتاح بازدید از آثار هنرمندان ایرانی توسط شخصیتهای ایرانی و چینی که در جایگاه حضور داشتند آغاز گردید: وزیر چینی باهیئت همراه ؛ خرمشاد و سفیر کشورمان و جلیلوند رایزن فرهنگی ایران و دیگر مدعوین چینی از غرفه ها بازدید نمودند .

 

جلیلوند رایزن فرهنگی کشورمان گفت: هنر به خدمت گرفته می شود تا جلوه ی از زیباهای درون انسان را جلوه گر سازد. از این منظر هنر تنها از دریچه زیبا شناسی آن مورد توجه قرار نمی گیرد بلکه از این منظر که آن برای کشف یک حقیقت و جلوه گر ساختن یک هویت استفاده می شود باید مورد توجه قرار گیرد.

 

وی افزود: کشوری را باید با فرهنگ بنامیم که ریشه عمیق تری در تاریخ تمدن بشری دارد. چرا فرصت بیشتری برای به ظهور رساندن ارزشهای معنوی خود که باعث خلق آثار هنری می گردد داشته است.

 

رایزن فرهنگی کشورمان ادامه داد: دو کشور در طول تاریخ چند هزار ساله بزرگ ایران و چین سهم و فرصت بیشتری در خلق آثار هنری داشته اند. سهم این دو ملت در شکل گیری تمدن بشری بر هیچ کسی پوشیده نیست.

 

وی تاکید کرد: ایران سرزمین رمز آلود هنر ، فرهنگ و تمدن است و برگزاری هفته فرهنگی تنها فرصت اندک برای معرفی جلوه های از دریای بیکران هنری یک ملت است.

 

جلیلوندگفت : تلاش جامعه، دانشکاهی، محقیقین و پژهشگران دو کشور باید تلاش کنند تا یک دیگر را بهتر بشناسند و بهتر علمی معرفی کنند.

 

در پایان گروه موسیقی دو قطعه کوتاه اجرا نمودند همچنین وزرشکاران زورخانه ای کشورمان با اجرا حرکات نمایشی مورد تشویق مدعویت چینی و مهمانان واقع گردید.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 266418

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha