مسجد؛ سکونتگاه و قرار گاه سیاسی حضرت ولیعصر(عج)

خبرگزاری شبستان: حضرت ولیعصر(عج) به عنوان جانشین پیامبر اسلام و به عنوان بنیانگذار حکومت واحد جهانی همچون پیامبر اسلام از مکه ظهور و همچون علی(ع) در کوفه حکومت می کند.

خبرگزاری شبستان: حکومت ها همواره پایتختی و دار الاماره ای معین دارند که از آنجا به رتق و فتق امور کشور می پردازند. حکومت پیامبر اسلام نیز تابعی از این سیاست متداول جهان بود که مدینه را مرکزیت بخشید و مسجد را ستاد فرماندهی خویش قرار داد.

 

 حضرت ولیعصر(عج)  هم به عنوان جانشین پیامبر اسلام و به عنوان آخرین مصلح جهانی و بنیانگذار حکومت واحد جهانی صاحب چنین تشکیلاتی خواهد بود. او همچون پیامبر اسلام از مکه  ظهور می کند و همچون علی(ع) در کوفه حکومت می نماید. منابع اسلامی مسجد سهله را محل سکونت و مسجد کوفه را دارالاماره حضرت معرفی نموده اند.

 

مفضل زمانی که از حضرت امام جعفرصادق(ع) از محل حکومت مهدی(عج) سوال می نماید، آن حضرت می فرماید: «مقر سلطنت وی شهر کوفه است و محل حکومتش مسجد جامع کوفه و بیت المال و محل تقسیم غنایم اش مسجد سهله»(1) آن حضرت در جایی دیگر زمانی که از مسجد سهله نام می برد، چنین می فرماید: «همانا آن مسجد منزل صاحب ما حضرت مهدی(عج) است، آنگاه که با خاندانش بیاید.»(2)

 

باز در روایتی دیگر آن حضرت به ابوبصیر در این خصوص می فرماید: «گویا من فرود آمدن قائم را با خانواده اش در مسجد سهله می نگرم و گفتم: قربانت شوم آیا آن جا اقامتگاه او می شود؟ فرمود: بلی در آن مسجد اقامتگاه ادریس(ع) و ابراهیم خلیل الرحمان(ع) نیز بود. خداوند هیچ پیامبری را مبعوث نکرده مگر اینکه در آن مسجد نماز گزارده است سکونتگاه خضر هم در آن است.»(3)

 

دانشگاه علوم قرآن
مسجد در دوران خاتم پیامبران صلی الله علیه وآله بنیانگذاری شد. از همان آغاز فقط محل عبادت نبود؛ بلکه در آنجا به امور اجتماعی، سیاسی و نظامی نیز رسیدگی می شد و از همه مهم تر مرکز آموزش و تعلیم علوم دینی و قرآنی بود.
در دوران خاتم اوصیاء حضرت مهدی علیه السلام نیز مسجد، مرکز و دانشگاه علوم اسلامی، مخصوصاً علوم قرآنی می شود. در این زمینه، روایات فراوانی داریم که به یک نمونه اشاره می شود:


علی علیه السلام فرمود: "کَاَنِّی اَنْظُرُ اِلی شِیعَتِنا بِمَسْجِدِ الْکُوفَةِ وَقَدْ ضَرَبُوا الْفَساطِیطَ یُعَلِّمُونَ النَّاسَ الْقُرْآنَ کَما اُنْزِلَ؛(4)گویی شیعیانمان را در مسجد کوفه می بینم که چادرهایی زده اند و قرآن را آن چنان که نازل شده، به مردم می آموزند."


از آنچه گفته شد، به دست آمد که در عصر ظهور، تحولات وسیعی در مساجد ایجاد می شود؛ از یک طرف، با بدعتها و خرافات در مساجد برخورد می شود و مساجد ضرارگونه تخریب می شوند و از طرف دیگر، مساجد توسعه فیزیکی یافته و بر معنویات آن افزوده شده، تبدیل به مراکز تعلیم و تعلّم و دانشگاه علوم قرآنی می شوند. مسجد کوفه نیز به عنوان مقرّ حکومت حضرت مهدی علیه السلام و مسجد سهله به عنوان محل سکونت او و عائله اش انتخاب می شود.

پی نوشت: 

1.مهدی موعود/1159

2.الارشاد/2/355

3.البحار/52/376

4.همان/364

 

پایان پیام/

کد خبر 266353

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha