30 هزار نفر عضو کانون های فرهنگی و هنری مساجد گلستان هستند

خبرگزاری شبستان: مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد گلستان گفت: در حال حاضر 30 هزار نفر از جوانان عضو کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان گلستان هستند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از استان گلستان، مهدی بیکی، مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد گلستان، امروز (1 تیر) در جمع خبرنگاران گفت: برنامه های کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور بر سه اصل قرآن و آموزه های دینی، محوریت مسجد و کارآمد سازی استوار است و برنامه های خود را در زمینه آموزشی، پژوهشی، تجهیزاتی و غیره انجام می دهد.


وی افزود: باید به کارآمد سازی نیز توجه جدی شود تا یک روحیه جدی در کنار مساجد شکل بگیرد.


بیکی تصریح کرد: در حال حاضر 270 کانون فرهنگی و هنری مسجد مجوزدار در استان فعالیت می کنند که روز به روز در حال گسترش است.


به گفته وی، 30 درصد از کانون های فرهنگی و هنری مساجد این استان را اهل سنت تشکیل می دهند.


سرانه نقدی هر کانون فرهنگی و هنری مسجد در گلستان 500 هزار تومان است


وی کل اعتبار کانون های مساجد در سال جاری را 650 میلیون تومان بیان کرد و گفت: سرانه نقدی هر کانون 500 هزار تومان است و مابقی اعتبارات در زمینه کانون های تخصصی هزینه می شود.


مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد گلستان با اشاره به تجهیزات کانون های مساجد استان، افزود: سال گذشته با تخصیص حدود 500 میلیون تومان از استانداری گلستان، کانون های مساجد استان به ملزوماتی همچون؛ میز، قفسه، صندلی، کامپیوتر، دوربین و غیره مجهز شدند.


وی اظهارداشت: امسال نیز 80 کتابخانه مسجد مخزن دار نیز با کتاب، میز و قفسه و صندلی مجهز شدند.


بیکی با اشاره به فعالیت های بخش آموزش و پژوهش، گفت: چاپ کتاب تفسیر کوتاه و اهدا به روحانیون مساجد، مشارکت در طرح قرآنی 1447، نشست های تخصصی با محور قرآن، دوره های تربیت معلم و نهج البلاغه و حدیث و احکام، اردوی آموزشی، تولید فصلنامه ها، کارگاه تبلیغی ترویجی عفاف و حجاب، کارگاه آموزشی آشنایی با فضای مجازی توسط کانون تخصصی و فراخوان ملی پژوهشی با موضوعات مختلف از برنامه های این بخش است.


وی ادامه داد: برگزاری هر ساله جشنواره جوانان مساجد، جشنواره قرآنی مدهامتان، تشکیل گروه های علمی و تخصصی و تبلیغات جشنواره ها، مستندسازی آثار جشنواره ها، فعالیت های فرهنگی کانون ها، بزرگداشت مناسبت های ملی و مذهبی و فراخوان کشوری از سوی هر استان و تشکیل ستاد اوقات فراغت از برنامه های بخش فرهنگی و هنری است.


تشکیل ستاد اوقات فراغت در 270 کانون فرهنگی و هنری مسجد گلستان


بیکی از تشکیل ستاد اوقات فراغت برای 270 کانون استان خبر داد و گفت: مراسم افتتاحیه این طرح در استان، چهارشنبه (30 خرداد) برگزار و بر اساس آن تفاهم نامه ای برای اجرای برنامه های اوقات فراغت با 270 کانون امضا شد.


وی در خصوص برنامه های دیگر کانون های مساجد، افزود: حمایت از گروه های سرود، آموزش و حمایت از گروه های نمایشی در کنار مساجد، آموزش کتابداران و آموزش و ساماندهی توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی در هفته کتاب، ترویج فرهنگ اقامه نماز با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان و فعالیت خبرگزاری شبستان در حوزه تخصصی دین از دیگر برنامه ها و فعالیت های کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان است.


70 درصد کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان فعال هستند


مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد گلستان با بیان اینکه کانون های مساجد استان در سه درجه یک، دو و سه قرار دارند، گفت: 70 درصد کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان فعال هستند و مابقی نیمه فعال هستند.


وی اظهارداشت: شرایط سنی خاصی برای کانون های مساجد وجود ندارد و به طور فراگیر سنین فعالیت کانون ها را سنین 12 تا 25 سال تشکیل می دهند.


30 هزار نفر عضو کانون های فرهنگی و هنری مساجد گلستان هستند


بیکی افزود: در حال حاضر 30 هزار نفر از جوانان عضو کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان گلستان هستند.


وی خاطرنشان کرد: دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد گلستان در سال جاری در رتبه بندی صورت گرفته، در زمینه فعالیت های فرهنگی و هنری شایسته تقدیر شناخته شد.


بیکی افزود: دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان گلستان جزو 10 استان برتر کشور محسوب می شود.


وی با اشاره به وجود 2 هزار و 500 مسجد، حسینیه و هیئت مذهبی در استان، گفت: از این تعداد 270 کانون فرهنگی و هنری مسجد تشکیل شده است.


ساختار اولیه تشکیل کانون ها روحانی است


بیکی، روحانی را رکن کانون دانست و افزود: روحانی به عنوان رهبر و راهبر است و ساختار اولیه تشکیل کانون ها روحانی است.


مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد گلستان با اشاره به مشکلات و نواقص کانون ها، گفت: نبود اتاق فکر در 30 درصد کانون ها، به روز نبودن مدیران، نداشتن قدرت برنامه ریزی در کانون ها، ضعیف بودن مستندسازی برخی از کانون ها و کم بودن ارتباط با خیران از جمله مشکلات کانون های مساجد استان است.


وی در ادامه کانون های مساجد را خط مقدم مقابله با دشمن در عرصه فرهنگی خواند و افزود: دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان به عنوان مقر پشتیبانی کانون ها است.


فعالیت 15 کانون تخصصی در گلستان


بیکی با اشاره به فعالیت 15 کانون تخصصی در این استان، گفت: این کانون ها در زمینه آی تی، سمعی و بصری، شعر و ادبیات، آهنگ های انقلاب، مراسمات و همایش ها، نمایش، هنرهای تجسمی، عفاف و حجاب، قرآن، نماز، مهدویت، فرهنگ ایثار و شهادت و ورزش فعالیت می کنند.


وی، روحانی، مدیران کانون، اعضا و رابطان را از ارکان کانون های فرهنگی و هنری مساجد بیان کرد و در خصوص برنامه های اوقات فراغت، افزود: اردویی، مهارتی و ورزشی قالب برنامه های اوقات فراغت کانون ها است.


بیکی گفت: بیشتر استقبال بچه ها از برنامه های اردویی، مهارتی و ورزشی کانون های فرهنگی و هنری مساجد است.


پایان پیام/

کد خبر 266230

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha