سرهنگ عین الله جهانی، معاون آموزش و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ در گفتگو با خبرنگار شبستان با اشاره به کاهش یا افزایش میزان تخلفات در شهر تهران در سال گذشته گفت: مجموع تصادفات در سال 91 نسبت به سال قبل 11 درصد کاهش داشته است.
وی اظهار کرد: تخلفات هم با توجه به تعداد قبض جریمه های صادره و همچنین تخلفات ثبت شده توسط دوربین های کنترلی نامحسوس بیش از 30 درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشته است. حال اگر توجه کنیم که تعداد وسایل نقلیه هر ساله در حال افزایش است به این نتیجه می رسیم که درصد واقعی کاهش تخلفات و تصادفات بیش از این اعداد است و این را می توانیم نتیجه آموزش، فرهنگ سازی و نصب دوربین های ثبت تخلفات و همچنین حضور جدی و موثر پلیس در صحنه بدانیم.
با آموزش و تقویت مسائل کنترلی خطای انسان کاهش می یابد
سرهنگ جهانی با اشاره به نقش اصلاح هندسی معابر در کاهش تصادفات و تلفات خاطرنشان کرد: سه مولفه اصلی یعنی انسان، راه و وسیله نقلیه در ترافیک وجود دارد،اختلال در هر یک از این سه عامل باعث بروز تصادفات می شود به قول معروف انسان ممکن الاخطاست اما می شود با آموزش و تقویت مسائل کنترلی خطای انسان را کاهش داد اما مسلماً خطای انسانی هیچ وقت به صفر نمی رسد. در مورد دو مولفه دیگر یعنی راه و وسیله نقلیه با بکارگیری دانش مهندسی، هوشمندسازی معابر و اصلاح معایب می شود از شدت و تعداد تصادفات کاست.
معاون آموزش و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا در شرایط جدید اقتصادی اثربخشی فرض شده برای جرائم رانندگی کاهش یافته است؟اظهار کرد: هر ساله نرخ رسمی تورم کشور، از طرف بانک مرکزی جمهوری اسلامی اعلام می شود. اما متاسافنه این مقدار در جریمه های رانندگی افزوده نمی شود. هم اکنون قصد تحلیل شرایط اقتصادی حال حاضر را ندارم و این امری است که به بحث ما مربوط نمی شود، اما به عنوان یک کارشناس ترافیک می گویم که وقتی قیمت خودرو تا این حد افزایش پیدا می کند و زمانی که سوخت گرانتر می شود می باید نرخ جریمه ها نیز از این موضوع متاثر شود.
افزایش نرخ جریمه به معنای تحت فشار قرار دادن آحاد جامعه نیست
وی با بیان اینکه جریمه برای ما هدف نیست ولی می بایست بازدارنده باشد تصریح کرد: یعنی مبلغ جریمه باید رقم قابل توجهی باشد، چرا که قبض جریمه، فقط برای متخلفین و قانون گریزان صادر می شود و بالا رفتن نرخ جریمه، تحت فشار قرار دادن آحاد جامعه نیست، بلکه کمک به جامعه است به دلیل اینکه تخلفات رانندگی باعث سلب آسایش از جامعه و به خطر افتادن جان و مال خاطی و سایر کاربران ترافیک می شود که بدون تخلف و با رعایت حقوق دیگران در حال تردد هستند.
وی خاطر نشان کرد: ضمن اینکه تاکید ما بیشتر بر جرایم حادثه ساز است ما در این تخلفات از جان آدمی حرف می زنیم که قابل معاوضه و خرید و فروش با هیچ مبلغی نیست .به تعبیر قرآن کریم کسی که یک نفر را بکشد انگار تمام انسانها را کشته است. پس برای حفاظت از جان انسانها و جلوگیری از تخلفات، خصوصاً تخلفات حادثه ساز شایسته است که مبلغ جریمه هر ساله افزایش جدی پیدا کند که امیدواریم با هماهنگی های لازم این مساله میسر بشود.
پایان پیام/
نظر شما