به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد، دکتر جمشید افشنگ، استاد دانشگاه و عضو هیئت علمی دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران در نشست تخصصی و کارگاهی آموزش مهارتهای زندگی ویژه زوج های جوانان که شب گذشته (30 خرداد) در محل سالن اجتماعات شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی برگزار شد، با بیان اینکه انسان سالم کسی است که خود را بپذیرد، شناخت نیازها و واقعیت های خود و بیان آن را در برقراری ارتباط، اصلی ترین موضوع معرفی کرد.
وی افزود: زیباترین ارتباط، ساده حرف زدن و ساده بیان کردن خود همراه اداراک واقع بینانه است تا خواسته ها و نیاز های بالقوه هر فرد فعلیت یابد.
دکتر افشنگ خطاب به زوج های جوان حاضر گفت: همسر، فردیت و هویت دیگری دارد و شما نمی توانید آن را تغییر دهید اما اگر همدیگر را پیدا کنید، توان رو به رو شدن و ارتباط برقرار کردن را بدست می آورید.
این روانشناس برجسته پرهیز از ژست ها و اداها و فرد دیگری معرفی کردن از خود برای جلب نظر دیگری و به اصطلاح وارد بازی ِبازی ها شدن را مورد توجه و تأکید قرار داد و پدرانه و دلسوزانه خواست تا زوج ها در ارتباط برقرار کردن خودشان باشند.
دکتر افشنگ در تکمیل این مطلب گفت: از همسرتان نخواهید آنچه که شما دوست دارید و می خواهید، باشد و در واقع آنگونه که نیست حرف بزند و عمل کند، این جعل کردن زندگی است!
وی در ادامه مسئول بودن را یکی از مسائل مهم در زندگی زناشویی برشمرد و آن را به دنبال مقصر نبودن، پذیرفتن تفاوت ها و شناخت نیازها و خواسته های خود و دانستن اینکه هیچ کس به جز خود نمی تواند مسبب آفریدن خوشبختی در زندگی خود باشد، معرفی کرد.
وی که از شاگردان پروفسور "ویکتور فرانکل"، بنیانگذار معنا درمانی است، با عنوان اینکه خدا ابتدا آب را آفرید و بعد انسان را تشنه آب کرد، توجه به معنای زندگی را همانند تلاش برای رفع تشنگی دانست و گفت: معنای زندگی را باید جستجو کرد پس در حد سن خود فکر کنید و مانند یک نوجوان خیالبافی نکنید!
این روانشناس در پایان تقویت توانایی ها و تبدیل شدن به انسانی قوی را بهترین حربه برای مقابله با بیماری های جامعه عنوان و به شدت بر آن تأکید کرد.
پایان پیام/
نظر شما