اجرای نخستین مراسم اکران فیلم در کتابخانه ملی ایران

مراسم نمایش فیلم «کاتین» با همکاری سازمان اسناد و کتابخانه ملی کشورمان و سفارت لهستان در ایران در کتابخانه ملی ایران برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، دکتر محمد رجبی مشاور علمی سازمان اسناد و کتابخانه ملی در سخنانی با اشاره به وظیفه کتابخانه ملی برای معرفی فرهنگ های مختلف جهان به اندیشمندان ایرانی گفت: بر اساس بندی از اساسنامه کتابخانه ملی که وظیفه گردآوری حفاظت ، سازماندهی و اشاعه اطلاعات مربوط به آثار مکتوب و غیر مکتوب معتبر علمی ، فرهنگی و فنی از کشورهای مختلف را برعهده این کتابخانه گذاشته، امروز شاهد هستیم که گام های بلندی از طرف کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران در عرصه بین المللی برای گسترش ارتباطات فرهنگی برداشته می شود که برگزاری مراسم نمایش فیلم امروز نیز که برای نخستین بار در کتابخانه ملی اتفاق می افتد با همکاری یکی از کشورهایی است که در طول تاریخ رابطه دیرینه ای با ملت ایران داشته است و نشانی از نقش و تلاش های بین المللی کتابخانه ملی کشورمان در راستای تعمیق روابط کشورمان با دیگر ملل است.


دکتر رجبی با بیان اینکه ملت لهستان در دوره های مختلف و حساس تاریخی با ملت ایران قرابت داشته است گفت: پیوستن گروهی از افسران ارتش لهستان به ایران و تعلیم سربازان ایرانی در زمان عباس میرزا برای مقابله با پیشروی های روسیه تزاری و همچنین مهاجرت مردم لهستان در زمان جنگ های اول و دوم جهانی به ایران نشانی از رابطه نزدیک دو ملت است و این اتفاقات در حالی است دو ملت بدون داشتم مرز مشترکی و با وجود فاصله زیاد به طور طبیعی همدیگر را به عنوان دوست در طول تاریخ پیدا کرده اند.


وی همچنین به اهمیت تاریخی موضوع فیلم کاتین اشاره کرد و افزود : این فیلم آغاز سرگذشت و چرایی مهاجرت بیش از 100 هزار نفر از مردم لهستان به ایران در طول تاریخ معاصر است.


یاسنک گویوو سفیر لهستان در جمهوری اسلامی ایران نیز در این مراسم گفت : من خرسندم امروز در مراسم نمایش فیلمی حاضر می شوم که از چندین جهت به ملت ایران مرتبط است و متشکرم از کتابخانه ملی ایران که با همکاری آنها این فرصت در اختیار لهستان پیش آمد که داستان جنایتی که موجب شد آوارگان زیادی از لهستان به ایران بیایند برای میزبانان تاریخی مردم لهستان بازگو شود.


سفیر لهستان افزود : بسیاری از مهاجرین لهستانی حتی بعد از پایان جنگ در ایران ماندند،خانواده تشکیل دادند و حتی در ایران به خاک سپرده شدند زیرا برای بسیاری از بیش از 2 میلیون آواره لهستانی هیچ سرزمینی به گرمی ایران پذیرای آنان نبود و اکنون این فیلم در مورد علت این مهاجرت و حتی آنانی که می خواستند به ایران بیایند و نتوانستند ؛ صحبت می کند زیرا تاریخ ملت لهستان به ملت ایران گره خورده است.


وی افزود: یکی از مهمترین جنبه های جنایت کاتین که این فیلم هم روایتگر آن است جلوگیری از افشای ماهیت عاملان و گستردگی این ماجرا برای بیش از 50 سال بود که باعث شده بود بسیاری از خانواده های افسران لهستانی کشته شده در آن تا سالها چشم به راه آمدن عزیزانشان باشند.


یاسنک گویوو همچنان با اشاره به برنامه های سفارت لهستان برای ثبت تاریخی حضور مهاجران لهستانی در ایران گفت : در حال تولید فیلمی در مورد مهاجرین لهستانی و سرگذشت آنها در ایران هستیم و از تولید آثار مشترک با ایران همانند فیلم "مرثیه گمشده " آقای خسرو سینایی حمایت می کنیم.


پس از این سخنان نیز فیلم "کاتین" به کارگردانی "آنژی وایدا" با حضور جمعی از خانواده های لهستانی مقیم کشورمان، اعضای کتابخانه ملی و مسئولین وزارت امور خارجه کشورمان به نمایش درآمد.
"کاتین" روایتگر داستان بیش از 20 هزار نفر از افسران لهستانی است که در بهار 1940 به دست نیروهای پلیس مخفی شوروی در جنگل کاتین به قتل رسیدند.


این فیلم داستان بستگان این افسران را که سال‌ها بعد همچنان چشم‌انتظار بازگشت شوهران، پدران، پسران و برادران خود بودند بازگو می‌کند.

 

پایان پیام/

کد خبر 26582

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha