به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، خسرو بیات، مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان عصر گذشته (29 خرداد) در آئین افتتاحیه طرح غنی سازی اوقات فراغت آسمانی ها در مجتمع فرهنگی سینمایی شهید آوینی همدان گفت: در حال حاضر استان همدان 438 کانون فرهنگی و هنری دارد که تا پایان سال جاری به 600 کانون افزایش می یابد.
وی با توجه به ظرفیت کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان همدان، افزود: در سال گذشته بیش از 61 هزار نفر در طرح غنی سازی اوقات فراغت کانون ها شرکت کردند.
وی درخصوص طرح اوقات فراغت، تصریح کرد: بهترین و متنوع ترین فرصت اوقات فراغت است که باید با برنامه ریزی مناسب و سالم پیش رود.
مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان، مطیع رهبر، متدین، صاحب اندیشه، دارای عزت و سربلندی، مطلع از آسیب و فرصت ها را از جمله ویژگی های مدیران کانون های فرهنگی و هنری دانست.
بیات با بیان اینکه یک چهارم مساجد شهری می توانند از ظرفیت کانون های فرهنگی و هنری برخوردار باشند، خاطرنشان کرد: همچنین روستاهای با جمعیت زیر و بالای هزار نفر می توانند در خواست صدور مجوز کانون فرهنگی و هنری داشته باشند.
وی اظهار داشت: مساجد از صدر اسلام محلی برای همه امورات مسلمانان شکل گرفته و می توانیم از ظرفیت ها به خوبی استفاده کرد و به عنوان سرلوحه کاری قرار داد.
وی با بیان اینکه کارهای روزمره انسان به 4 بخش تقسیم می شود، گفت: راز و نیاز با خالق، کار و تلاش، ارتباط با دیگران و تفریح سالم از جمله کارهای هر انسان به شمار می رود که در مساجد و کانون های فرهنگی و هنری می تواند شکل بگیرد.
مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان با اشاره به هماهنگی و وحدت بین مدیران کانون های فرهنگی و هنری، گفت: مسئولان کانون های فرهنگی و هنری نباید به صورت انفرادی در راستای ارتقای رشد کانون ها گام بردارند.
برنامه های کانون های فرهنگی و هنری باید با محوریت مسجد باشد
هادی فیض منش، مسئول دبیرخانه نظارت برکانون های فرهنگی و هنری مساجد استان همدان در آئین افتتاحیه طرح غنی سازی اوقات فراغت با بیان اینکه کانون های فرهنگی و هنری مساجد با هدف جذب جوانان و نوجوانان فعالیت می کنند، گفت: جهت گیری تربیتی انسان، تربیت متعالی انسان با توجه به خلیفه الله بودن، برنامه ریزی و عملکرد برنامه ها با محوریت مسجد، کارآمدی فرهنگی مسجد با توجه به هدفمندی ، توجه به تفکر مسجدی و سبک زندگی نسل نو از اصول حاکم بر کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان همدان است.
وی افزود: تدوین جایگاه کانون های فرهنگی و هنری در استان باید مشخص و نمود بیشتری پیدا کند زیرا ارتقای کمی و کیفی کانون های جزء برنامه های می باشد.
وی با اشاره به سیاست های کوتاه مدت کانون های فرهنگی و هنری مساجد، تصریح کرد: بومی سازی و فرهنگ سازی در کانون های فرهنگی و هنری از جمله سیاست کوتاه مدت است.
مسئول دبیرخانه نظارت برکانون های فرهنگی و هنری مساجد استان همدان با اشاره به اعتبار سرانه کانون های فرهنگی و هنری، اظهار داشت: 4میلیون ریال اعتبار برای هر کانون فرهنگی و هنری به صورت نقد ی واریز و همچنین 2 میلیون ریال در صورت فعال بودن این کانون های پرداخت می شود.
فیض منش خاطرنشان کرد: سرانه اعتبار هر کانون در کشور 4 میلیون ریال است که استان همدان با توجه به عنایت مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی این مبلغ به 6 میلیون ریال افزایش پیدا کرده است.
وی ابراز داشت: صدور مجوز کانون های فرهنگی و هنری به ویژه کانون های روستایی، افزایش کانون های تخصصی، حمایت از خرید مشارکتی وسایل مورد نیاز کانون ها، اهدای کتاب، اجرای طرح قرانی 1447، نشست های تخصصی و کارگاه های آموزشی عفاف و حجابو تربیت مربی از اهم برنامه های کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان همدان است.
وی، برگزاری طرح اندیشه های آسمانی، شرکت در جشنواره های فرهنگی و هنری ، توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی، حمایت از گروه های نمایشی، سرود، حمایت از نشریات تجربی، ترغیب کانون ها در فضای مجازی در راستای سالم سازی، تولید خبر و خبرنگار افتخاری، حمایت از طرح های ویژه و فاخر کانون های فرهنگی و هنری را از دیگر برنامه ها برشمرد.
وی با بیان اینکه طی سال گذشته 54 نفر از کتابداران کانون ها بیمه شندند، افزود: امسال هم بر همین تعداداز کتابداران را بیمه می کنیم.
مسئول دبیرخانه نظارت برکانون های فرهنگی و هنری مساجد استان همدان با اشاره به نصب تابلوهای کانون های فرهنگی و هنری، گفت: طی بازدیدی که در تابستان جاری از کانون های فرهنگی و هنری داریم براساس نصب تابلو به کانون ها اعتبار دااده می شود.
پایان پیام/
نظر شما