به گزارش خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان مهدی مصطفوی، قائم مقام معاونت بین المللی دفتر مقام معظم رهبری در نشست نقد و بررسی علمی کتاب "بشارات عهدین" که عصر امروز چهارشنبه بیست و نهم خردادماه با حضور جمعی از اساتید حوزه و دانشگاه و دانش پژوهان در سرای اهل قلم برگزار شد، گفت: آیت الله محمد صادقی تهرانی مجاهدی بود که شجاعانه در عرصه علم وارد شد و هر زمان احساس می کرد اسلام و تشیع نیاز به حمایت دارد، بی محابا و عالمانه پا در میدان می گذاشت.
وی ادامه داد: کتاب هایی که از وی به یادگار مانده، شاهد این ادعاست. بحث الهیون در برابر مادی گرایان که از حدود 50 سال پیش رایج شده و در آن زمان دانشگاه ها و محافل علمی مورد هجمه مادی گری بود، نیاز به نگارش کتاب هایی در خصوص حمایت از تفکر الهی داشت که ایشان در این زمینه آثاری تالیف کردند که هنوز قابل استفاده است.
مصطفوی افزود: زمانی که سلمان رشدی کتاب "آیات شیطانی" را نوشت، آیت الله صادقی گفتند من هر چه منتظر ماندم کسی پاسخ سلمان رشدی را نداد، مجبورم خودم پاسخ او را بدهم. وی در این زمینه کتاب "آیات رحمانی" را تالیف کردند. یا کتاب هایی که عبدالکریم سروش تدوین می کرد و در دانشگاه ها ارائه می شد، ایشان پاسخ هایی مستدل و مستند را در برابر این آثار می نگاشت.
وی تاکید کرد: آیت الله صادقی در کتاب "بشارات عهدین" تلاش می کند گفتمان وحدت و تقریب بین ادیان را ارائه دهد که این حرکت بسیار ارزشمندی است. تمام ادیان الهی کتاب ها، سخنرانی ها و مناظراتی در رد یکدیگر دارند اما در این اثر بشارت هایی از عهدین برای بعثت پیامبر(ص) بیان و به کتب پیشینیان و پیامبران دیگر اشاره شده و این بشارت ها حلقه اتصالی میان ادیان است و پیامبران الهی را به یکدیگر مرتبط می کند و موجب اتصال میان پیروان ادیان با یکدیگر شده و فضایی برادرانه و دوستانه برای آنها ایجاد می کند.
قائم مقام معاونت بین المللی دفتر مقام معظم رهبری با تاکید بر اینکه امروز بیش از هر زمانی نیاز به وحدت داریم، تصریح کرد: این اثر تلاش می کند نواقصی که به پیامبران الهی در کتاب های مقدس وارد شده پاسخ دهد و همگرایی جهانی از طریق ارتباط و همراهی پیامبران در میان پیروان ایجاد کند.
وی افزود: ایشان به شدت از افراطی گری دوری می کرد و به عقلانیت اعتقاد داشت و مطالب را با استدلال و به دور از تعصب با تکیه بر عقل، برهان های عقلی و فطرت سلیم بیان می کند. از سوی دیگر وی شخصیت انتقادپذیر داشت و در مقدمه کتاب بیان می کند که سعی کردم پیش از چاپ کتاب از نظرات دیگران هم استفاده کنم. البته پس از چاپ کتاب هم شاهدیم ایشان کتاب را به افراد مختلف عرضه کرده و از آنها می خواهد با بیان نقد خود، وی را در چاپ بعدی کتاب و اصلاح آن یاری کنند.
مصطفوی در پایان با بیان اینکه این موضوع درسی است برای نویسندگان و اهل علم خاطرنشان کرد: اساتید تلاش کنند موضوعات این کتاب ها را در قالب پایان نامه از دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترا بخواهند و بخش های مختلف این کتاب را که نیاز به بازنگری و پژوهش دارد را در دستور کار خود قرار دهند.
پایان پیام/
نظر شما