«مسجد» می‌تواند نقطه شروعی برای سفر یک انسان به اسلام باشد

خبرگزاری شبستان:تازه مسلمان ژاپنی و استاد اسلام و قرآن در دانشگاه «توکیو» تاکید کرد که«مسجد» می‌تواند نقطه شروعی برای سفر یک انسان به اسلام باشد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از «نیپیون»، «شیمویاما شیگرو»، تازه‌مسلمان ژاپنی که هزاران مایل دور از وطن در جریان سفرهایش به کشور سودان اسلام را نشاخت، اکنون زندگی خود را گسترش آموزه های دست اسلامی و معرفی تصویر حقیقی از اسلام به هموطنانش اختصاص داده است.
شیگرو که که در بزرگترین مسجد ژاپن در توکیو به تدریس اسلام و قرآن می‌پردازد در گفتگو با وب سایت «نیپیون»گفت :به اعتقاد من در حال حاضر ژاپنی ها دیدگاه درستی در مورد اسلام ندارند ؛حتی فکر می‌کنم که ژاپن تا حدی دیدگاه متعصبانه اروپا در مورد اسلام را نیز به ارث برده است.
وی افزود: به عنوان مثال، تعبیر «یا قرآن یا شمشیر» در ذهن بسیاری از مردم ژاپن جای گرفت و این مسئله مانع بزرگی برای شناخت صحیح اسلام شد.
به گفته شیگرو به ویژه پس از حادثه یازدهم سپتامبر و فعالیت‌های رسانه‌ها، اسلام به یک دین «ترسناک» برای بسیاری از مردم تبدیل شد.
شیگرو برای اولین بار در جریان سفرش به سودان هنگامی که یک دانشجوی جوان بود با اسلام آشناشد.
در آنجا او مردم زیادی را ملاقات کرد که با وجو اینکه حتی کلمه ای از حرف های او را متوجه نمی شدند با مهمانوازی کامل با او برخورد کردند.
تازه مسلمان ژاپنی در این باره می گوید:آفریقایی هایی که من با آنها ملاقات کردم مسلمان بودند و رفتار شایسته و مهمان نوازی آنها تاثیر شگرفی روی من گذاشت.
شیگرو می افزاید:بعدها شگفت زده شدم وقتی فهمیدم که مهربانی بی نظیر آنها از آموزه های اسلامی نشات می گیرد.
وقتی شیگرو به ژاپن بازگشت با یک دانشجوی مسلمان عراقی در دانشگاه توکیو آشنا شد و این آخرین عامل برای این بود که او نیاز به اسلام آوردن را احساس کند.
وی می گوید: این تجربه نقطه شروعی بود برای تبدیل شدن من به انسانی که امروز هستم. صادقانه بگویم، من تا پیش از اینکه مسلمان شوم، هیچ اعتقادی به خدا نداشتم. اما از زمانیکه به جامعه اسلامی پیوستم و شروع به پرستش پروردگار در کنار مسلمانانی از نژادهای مختلف کردم، دوشادوش برادران دینی در نماز، احساس کردم که اسلام چه تجربه شگفت‌انگیزی است.
شیگرو می افزاید: من فهمیدم دلیل اینکه ما در صف‌هایی منظم در کنار هم نماز می‌خوانیم به روح تعالیم اسلامی در زمینه عدالت و برابری و اهمیت دادن به نیازهای دیگران پیش از نیازهای خود، بازمی‌گردد که مبتنی بر تساوی همه معتقدان در برابر خداست.
به گفته او همین اعتقاد است که انسان ها را از نوع تفکر خودپرستی و خودخواهی بازمی‌دارد.
استاد اسلام و قرآن دانشگاه توکیو که شرکت فعالی در ساخت مرکز اسلامی در ژاپن دارد خاطر نشان می کند:همین تعالیم بود که اسلام را در قلب من حک کرد زیرا اسلام تأکید فراوانی بر رفتار صحیح و انجام اعمال خیر برای دیگران دارد که بسیار ارزشمند است.
شیگرو معتقد است که تعامل با مسلمان ها می تواند نقطه عطفی برای این باشد که مردم ژاپن درک بیشتر و بهتری از اسلام پیدا کنند.
به اعتقاد شیگرو اسلام اساساً یک روش زندگی است. اسلام در همه ابعاد زندگی روزانه یک مسلمان معتقد حضور دارد.
وی با ابراز امیدواری نسبت به اینکه مردم با دیدن تأثیر اسلام در جنبه‌های مختلف زندگی روزمره بیشتر به دین اسلام گرایش پیدا کنند تاکید کرد که در این میان ارتباط با مسلمانان نقش مهمی در شناخت بهتر اسلام ایفا خواهد کرد.
این تازه مسلمان ژاپنی همچنین در توصیف مساجد که از مهمترین سمبل های اسلام است گفت: بسیاری از مردم مساجد را برای تحسین هنرهای به کار رفته در آن بازدید می‌کنند اما دیدن زیبایی‌های یک مسجد هم می‌تواند نقطه شروعی برای سفر یک انسان به اسلام باشد.
وی می گوید:من تصمیم دارم هر آنچه در توان دارم برای زدودن غبار شک و بدبینی از چهره اسلام در ذهن مردم ژاپن به کار گیرم و درکی درست از این دین برای مردم فراهم آورم.
اسلام در دهه 1920 در اثنای مهاجرت حدود 100مسلمان ترک از روسیه به ژاپن در این کشور ظهور پیدا کرد.
در دهه 1930 تعداد مسلمانان در ژاپن به حدود یک هزار نفر که دارای اصل و ریشه های متفاوت بودند،رسید.
موج دیگر مهاجرت که موجب افزایش بسیار زیاد جمعیت مسلمان در ژاپن شد به دهه 1980 برمی گردد که در آن بسیاری از مسلمانان پاکستان و بنگلادش به این کشور مهاجرت کردند.
در حال حاضر مسلمانان حدود 120 هزار نفر از جمعیت 127 میلیونی ژاپن را تشکیل می دهند.
 

کد خبر 265561

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha