به گزارش خبرگزاری شبستان، « نصراله محمد حسین فلاح » در نشست خبری با اشاره به نقش صنعت ریخته گری در زنجیره صنایع افزود: این صنعت یکی از صنایع مهم و قدیمی ترین صنایع بشر است که کشور به دلیل اینکه از قدیمی ترین مهدهای تمدن برخوردار بوده است از پیشگامان صنعت ریخته گری محسوب می شود.
وی گفت: از این رو سرمایه گذاری خوبی در این صنعت طی سالها در کشور روی داده است که ضرورت بیش از پیش مسئولان را به منظور ارتقاء جایگاه می طلبد.
فلاح در ادامه صنعت ریخته گری را از شاه بیتهای صنعت خودروسازی دانست و گفت: دراین راستا باید تلاش شود تا همگام با پیشروی صنع خودروسازی این صنعت نیز مورد حمایت قرار گیرد.
رئیس انجمن صنفی صنعت ریخته گری ایران، بازار این صنعت و کشش آن را، حیاتی ترین اصل برای توسعه صنعت رییخته گری ذکر کرد و گفت: این بازار در طول سالهای اخیر آسیب جدی دیده چرا که ممات و حیا ت آن نشات گرفته از بازار است به همین دلیل باید سیاستگذاریهای خاص در این زمینه صورت گیرد.
وی با بیان اینکه این صنعت از استعداد ذاتی بالایی بهره مند است تصریح کرد: اگر خرد متعارف در فضاهای اقتصاد کلان جاری شود می تواند توسعه صنایع از جمله این صنعت را راحت تر به پیش برده و به عنوان بازویی قوی برای دولتمردان تبدیل شود.
فلاح در ادامه با اشاره به اینکه این صنعت یکی از صنایع انرژی بر است تاکید کرد: در این خصوص در زمان اجرای قانون هدفمندی یارانه ها باید بیشتر توجه صورت می گرفت.
وی به برخی مشکلات این صنعت از جمله طلب 800 میلیون تومانی از خودروسازان و تعامل بیش از گذشته با جهان اشاره کرد و خواستار رسیدگی بیشتر به این موضوعات شد.
همچنین دراین نشست دبیر انجمن صنفی صنعت ریخته گری ایران نیز به توانایی های بالقوه این صنعت در زمینه صادرات و توسعه بازارهای داخلی اشاره کرد و گفت: این صنعت از راهبردی ترین صنایع در زنجیره صنعت است.
« عبدالحمید قدیمی» ضمن اینکه جایگاه این صنعت را در صنعت خودروسازی ویژه دانست بر ضرورت تعامل و گسترش روابط متقابل تاکید کرد.
به گفته وی، براساس آمارها اوج تولید دراین صنعت به سال 89 با حدود 780 هزار تن تعلق می گیرد که در حال حاضر طبق برآوردها، ظرفیت کشور در این صنعت از حداقل 1 میلیون دلار حکایت دارد.
قدیمی در ادامه تولید در صنعت ریخته گری را در سال 91 حداکثر 500 هزار تن ذکر کرد و افزود: با انباشه شدن مطالبات این صنعت بسیاری از واحدها در حال تعطیل شدن هستند و با ظرفیت غیر اقتصادی در حال فعالیتند که موضوع نیازمند بررسی جدی است.
وی درادامه به صادرات صنایع ریخته گری اشاره کرد و گفت: در این صنعت حدود 30 درصد از تولید صادر می شود که کشورهای فرانسه، ایتالیا، کشورهای حاشیه خلیج فارس، قطر ، عراق وچین از جمله کشورهای وارد کننده هستند.
به گفته قدیمی، در سال گذشته حدود 70 میلیون یورو صادرات قطعات خام در صنعت ریخته گری انجام شده است و ظرفیتی که در این صنعت در حال حاضر وجود دارد تا 200 میلیون یورو می تواند افزایش پیدا کند.
دبیر انجمن صنفی صنعت ریخته گری ایران در ادامه به مشکلات انتقال ارزبه عنوان ضرورتی پرداخت که بخش خصوصی را برای واردت مواد اولیه و تامین نقدینگی با مشکل مواجه کرده است.
وی همچنین نیازمندی صنایع به تدوین، تصویب و ابلاغ استراتژی توسعه اقتصادی و صنعتی کشور را مورد تاکید قرار داد و گفت: در حوزه مواد اولیه باید سرمایه گذاری کلان با رویکرد کمک و حمایت از زنجیره صنایع کوچک و متوسط انجام شود.
قدیمی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برگزاری چهارمین همایش ملی دو سالانه و نمایشگاه تخصصی صنعت ریخته گری که از نهم تا یازدهم تیرماه در تهران برگزار خواهد شد افزود: حدود 100 غرفه نمایشگاه این همایش حضور خواهند داشت ضمن اینکه برپایی کارگاههای آموزشی و پنل های تخصصی نیز از دیگر برنامه های در نظر گرفته شده برای این همایش است.
وی رویکرد همایش و نمایشگاه امسال را مبتنی بر تجهیز صنعت ریخته گری و توسعه بازار و تعامل با دیگر صنایع ذکر کرد.
قدیمی با بیان اینکه برپایی نمایشگاهها نباید صرفا جهت منافع مالی صورت بگیرد یادآور شد: برگزاری نمایشگاه باید به عنوان یک ابزار برای تحریک بازار و توسعه اقتصادی محسوب شود که در این بین باید از توانمندی تشکل ها و انجمن ها در برگزاری نمایشگاههای تخصصی استفاده کرد.
پایان پیام/
نظر شما