تأثیر دعا و نیایش بر روی ناقل‌های عصبی

دبیر انجمن روان‌شناسان بالینی گفت: دعا و نیایش باعث تغییر ترشح هورمون‌ها شده و امواج مخفی را افزایش داده و میزان امواج آلفا را افزایش می‌دهد.<BR> <BR>

به گزارش خبرنگار شبستان، مهرداد کاظم‌نژاد، دبیر انجمن روان‌شناسان بالینی در نشست نقش دین در سلامت روان گفت: پژوهش‌ها در آمریکا نشان می‌دهد افرادی که عضو کلیسا و یا گروه‌های مذهبی هستند به نسبت سایر افراد روانی سالم‌تر دارند.

وی ادامه داد: دعا و نیایش روی ناقل‌های عصبی تأثیر داشته و ترشح هورمون‌ها را تغییر می‌دهد. همچنین باعث افزایش امواج آلفا که در سطح آرامش روحی نقش دارد، تأثیرگذار است.

کاظم‌نژاد ادامه داد: معنویت فراتر از مذهب است، در بحث معنویت هست که هدف‌گذاری می‌کنیم و افرادی که بتوانند به این موضوع توجه داشته باشند که چرا هستند و به کجا می‌روند عزت نفس بالاتری داشته و به نسبت سایر افراد سالم‌تر هستند.

وی با اشاره به اینکه رویکرد ما یک رویکرد شناختی است و دین اسلام بر تفکر و تعقل تأکید دارد، گفت: مبانی زندگی و حیات انسان در تفکر و تعقل است و جهان‌بینی ما بخشی از حوزه معنایی است.

وی ادامه داد: جها‌ن‌بینی را که در چهارچوب باور و نگرش باشد می‌تواند مورد قبول باشد چرا که بعضی از رویکردها امروزه به وجود آمده‌اند که اگرچه خود را نزدیک به اسلام نشان می‌دهند اما الگوهای مشخص رفتاری اسلام را قبول ندارند.

به گفته کاظم‌نژاد، در حال حاضر مکاتب عرفانی شکل گرفته است که بخش هویتی رابطه ما با خدا را هدف گرفته است، اگر می‌خواهیم به سلامت معنوی فکر کنیم باید تعریفی از چهارچوب جهان‌بینی اسلامی داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه مطالعات نشان می‌دهد که معنویت باعث نشاط و شادابی می‌شود، گفت: البته به طور مثال نمازی که در آن حضور نباشد تأثیر معنوی ندارد.

وی ایجاد امید و مسئولیت‌پذیری را یکی از تأثیرات مثبت دعا خواند و گفت: وقتی ما نقاط ضعف خود را در دعا بیان می‌کنیم مسئولیت‌پذیری خود را نشان داده و به خودآگاهی می‌رسیم. همچنین یکی دیگر از فواید دعا طلب راهنمایی از خداست چرا که تکرار صفات خدا نیازهای ما به خودمان را گوشزد می‌کنیم و قدرت پروردگار را نشان می‌دهد.

پایان پیام/

 

 

کد خبر 265227

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha