به گزارش خبرنگار شبستان، علی اصغرنژاد، عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در اولین نشست نقش دین در سلامت روان که در انستیتوی علوم رفتاری دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد، گفت: شواهد پژوهشی نشان میدهد افراد با هر گرایش دینی و مذهبی وقتی در مراسم مذهبی شرکت میکنند، سالمتر هستند.
وی افزود: تحقیقات نشان میدهد افراد با اختلالات شدید همچون اسکیزوفرنی در شرایط یکسان با فردی که باور مذهبی دارد و کسی که به اماکن دینی مراجعه نمیکند مشکلات بسیار کمتری دارد.
عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی ایران ادامه داد: کارکرد دعا بخشی از تعاملات انسان و روابط احساسی است که انسانها وقتی با یکدیگر ارتباط برقرار میکنند در تأمین سلامت روان آنها مؤثر است.
وی با اشاره به تأثیرات دعا در تأمین سلامت روانی اظهار کرد: کلماتی که در دعا بیان شده و به زبان جاری میشود یعنی فرد تکلیف خود را با ذهناش روشن کرده و اگر این دعا به صورتی باشد که خدا آموزش داده است تأثیر بیشتری در بهبود سلامت روان فرد دارد.
65 درصد اقدام خودکشی مربوط به افرادی با سابقه افسردگی است
اصغرنژاد با اشاره به اینکه شیوع افسردگی در جامعه 14 الی 15 درصد است، گفت: 65 درصد افرادی که اقدام به خودکشی میکنند دارای سابقه افسردگی هستند، خودکشی یکی از راهحلهای این افراد برای رهایی است که اگر در این افراد اعتقاد و باورهای دینی وجود داشته باشد ابزار مناسبی برای پیشگیری از بروز خودکشی است.
به گفته وی، تقویت بعد مذهبی در افراد دچار اختلالات افسردگی برای پیشگیری از خودکشی مؤثر است.
اصغرزاده در ادامه گفت: اصلیترین علت مرگ و میر جوانان تصادفات جادهای است و خودکشی یا دگرکشی است که در نتیجه رفتارهای غلط بوده و اگر اعتقادات درست در روانشناسی بالینی برای درمان این افراد استفاده شود در پیشگیری بروز چنین مشکلاتی میتواند تأثیر بسزایی داشته باشد.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: وقتی کسی ذکر میگوید شاخصه فیزیولوژیک آن تغییر میکند به طوری که نفسهای وی عمیق شده و احساس امنیت روانی میکند. همچنین دعا و نیایش افکار را نظم داده و روابط اجتماعی را در چهارچوب درستتر و مبتنی بر یک هدف والاتر برقرار میکند.
وی با اشاره به شواهد پژوهشی تأثیر معنویت بر سلامت جسمانی افزود: یکی از این شواهد نشان میدهد که وقتی افراد باورهای مذهبی بیشتری دارند واکنش بهتری به درمان نشان داده و شکایت کمتری از درد دارند.
وی ادامه داد: یکی دیگر از پژوهشهایی که در بین افرادی که در ماه رمضان روزه میگیرند و یا افرادی که با عذر یا بدون عذر روزه نمیگیرند، نشان داد افرادی که در ماه رمضان روزه میگیرند در بعد از ماه رمضان شادکامی افزونتری دارند. همچنین انسانهایی که بدون عذر روزه نگرفتهاند هوش معنوی آنها افزایش یافته است.
پایان پیام/
نظر شما