پروین هدایتی، معاون سرمایههای اجتماعی مرکز امور زنان و خانواده ریاستجمهوری در گفتوگو با شبستان با اشاره به لایحه افزایش مرخصی زایمان زنان از شش ماه به 9 ماه گفت: اصلاح لایحه ترویج تغذیه با شیر مادر یک لایحه مشترک بین مرکز امور زنان و وزارت بهداشت است که در آن به افزایش مرخصی زایمان زنان از 6 ماه به 9 ماه، مرخصی پدران در این دوران، تثبیت وضعیت مادران بعد از مرخصی زایمان، دوقلوزایی، به دنیا آوردن نوزاد مرده و همچنین روشهای جدید بارداری اشاره شده است که توسط مرکز امور زنان در قالب این لایحه پیشبینی و به مجلس ارسال شده است.
وی ادامه داد: معمول پیشنهادات به این شکل است که از سوی یکی از دستگاهها به کمیسیونهای دولت ارجاع و در کمیسیونهای فرعی بررسی و بعد از تایید، در جلسه هیات دولت برای تصویب مطرح میشود.
وی با بیان اینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی افزایش مرخصی زایمان از 6 ماه به 9 ماه را پیش از تصویب به عنوان یک سیاست ابلاغ کرد، افزود: حدود دو ماه پیش مجلس افزایش مرخصی زایمان از 6 ماه به 9 ماه مادران را در قالب تنظیم جمعیت و خانواده بدون در نظر گرفتن موارد فوق مانند دوقلوزایی، به دنیا آوردن نوزاد مرده و ... را مصوب و آن را به شورای نگهبان ارسال کرد که با رد شورای نگهبان روبرو شد و به دلیل اینکه در این پیشنهاد دولت مکلف به اجرای آن شده بود بعد از بازگرداندن لایحه،مجلس اعلام کرد که دولت مجاز به افزایش مرخصی زایمان از 6 ماه به 9 ماه است و اکنون دولت بدون توجه به تمامی موارد فوق و تنها با در نظر گرفتن افزایش مرخصی زایمان آن را به تصویب رسانده است.
هدایتی در ادامه خاطرنشان کرد:با تصویب لایحهای در مجلس و تایید شورای نگهبان، دولت ملزم به اجرای آن است. در حالی که قانون مصوب مجلس قابلیت اجرایی ندارد، چرا که آییننامه اجرایی آن باید از سوی دولت تدوین شود.
وی خاطر نشان کرد: بنابراین ضمانت اجرایی چندانی برای این مصوبه وجود ندارد ،هماکنون ما با چند مشکل مواجه هستیم، یکی اینکه مرکز امور زنان تمام موارد( افزایش مرخصی زایمان زنان از 6 ماه به 9 ماه، مرخصی پدران در این دوران، تثبیت وضعیت مادران بعد از مرخصی زایمان، دوقلوزایی و .... ) را در لایحه پیشبینی کرده ولی مصوبه مجلس را ندارد، دیگر اینکه مصوبه دارای عدم آییننامه اجرایی است.
معاون سرمایههای اجتماعی مرکز امور زنان و خانواده با بیان اینکه بنده معتقدم باید یک اجماع کلی میان این چند پیشنهاد به وجود آید، تصریح کرد: چون آن چیزی که مصوبه مجلس را دارد آییننامه اجرایی در دولت ندارد و آن چیزی که لایحه پیشنهادی دولت است، مصوبه دولت در موردش اخذ نشده است.
وی گفت: با وجود اینکه اقدامات خوبی در این راستا صورت گرفته اما این لایحه هنوز مصوب نشده ،قانون تنظیم جمعیت و خانواده در مجلس تصویب شده که البته آیین نامه آن در دولت جاری سازی نشده است و زنان هنوز نتوانستهاند طعم شیرین افزایش مرخصی زایمان به 9 ماه را بچشند.
پایان پیام/
نظر شما