جشنواره خاطره‌نگاری یکی از راهکارهای حفظ اسناد ملی و دفاعی کشور است

مدیر کل بنیاد حفظ آثار گیلان، برگزاری جشنواره خاطره‌ نگاری را یکی از راهکارهای حفظ اسناد ملی و دفاعی کشور دانست و گفت: سومین جشنواره خاطره نگاری دفاع مقدس گیلان، پنج شنبه(30 خرداد) برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس گیلان، امروز(27 خرداد) در نشست با خبرنگاران خبرگزاری‌ها، از برگزاری سومین جشنواره خاطره نگاری دفاع مقدس گیلان، روز پنج‌‍‌شنبه(30 خرداد) در مجتمع فرهنگی و هنری اداره ارشاد آستانه اشرفیه خبر داد.


سرهنگ رسول جلائی با بیان اینکه همزمانی و تقارن این جشنواره با عملیات نصر4 و سالروز شهادت شهید خوش سیرت، موجب نامگذاری جشنواره با عنوان"یادمان سردار شهید مهدی خوش سیرت" شد، گفت: فراخوان این جشنواره از اواخر سال گذشته آغاز شد.

 

وی تعداد آثار رسیده به این جشنواره را220 اثر عنوان کرد و افزود: بخشی از این آثار توسط رزمندگان نوشته شده و بخشی نیز توسط شرکت کنندگانی که این آثار را جمع آوری و تدوین کرده‌اند،‌ به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است.

 

جلائی اذعان کرد: از میان آثار رسیده به نفرات اول تا سوم و همچنین آثار قابل تقدیر با اهدای جوایز، لوح تقدیر و تندیس جشنواره، قدردانی می‌شود.

 

*رونمایی کتاب دومین جشنواره خاطره نگاری دفاع مقدس گیلان

وی در ادامه از رونمایی کتاب دومین جشنواره خاطره نگاری دفاع مقدس استان خبر داد و افزود: در حاشیه این مراسم همچنین نماهنگ سردار شهید مهدی خوش سیرت به عنوان" گیل سردار" رونمایی می‌شود.

 

جلائی با افتخار به اینکه بنیاد حفظ آثار گیلان تاکنون 25 عنوان کتاب در حوزه دفاع مقدس با بیش از 500 ساعت خاطره از فرماندهان و رزمندگان، تدوین کرده است، تصریح کرد: بنیاد حفظ آثار گیلان همچنین 300 ساعت اسناد صوتی و تصویری را در کارنامه خود دارد.

 

وی با تاکید بر اینکه تاریخ شفاهی جنگ یکی از اهداف و رویکردهای اصلی بنیاد حفظ آثار است، ادامه داد: تاکنون 30 فیلم مستند و گزارشی نیز در اداره کل بنیاد حفظ آثار استان ساخته شده است.

 

جلائی برگزاری جشنواره خاطره نگاری را یکی از راهکارهای حفظ اسناد ملی و دفاعی کشور دانست و افزود: غفلت از نوشتن و ثبت خاطرات دفاع مقدس، خسران و زیان ملی را به همراه دارد.

 

وی از همه کسانی که دوران پرحادثه نبرد حق علیه باطل را از نزدیک لمس کرده‌اند، خواست برای گفتن خاطرات خود و ثبت آن عجله کنند.

 

*گذشت ایام از آفات مهلک در جمع آوری اسناد شفاهی دوران دفاع مقدس

جلائی تاخیر در زمان و سپری شدن ایام را یکی از آفات مهلک در جمع آوری اسناد شفاهی دوران دفاع مقدس برشمرد و گفت: حتی اگر یکی از رزمندگان و شاهدان جنگ را از دست بدهیم، بی شک یکی از منابع ارزشمند آن دوران را از دست داده‌ایم که به هیچ طریق قابل بازیافت و دریافت مجدد نیست.

 

مدیر کل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس گیلان در ادامه اظهار کرد: در حال حاضر، سه کتاب تدوین شده برای چاپ را در دست اقدام داریم که با مشخص شدن بودجه سال 92، آنها را منتشر می‌کنیم.

 

جلائی اضافه کرد: همچنین به زودی برای چاپ مجدد چند کتاب شعر، داستان کوتاه و خاطرات که در سال‌های گذشته چاپ و روانه بازار شده‌اند و هم اکنون در بازار موجود نیستند، اقدام می‌کنیم.

 

پایان پیام/

کد خبر 264808

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha