خبرگزاری شبستان، مرکز رسیدگی به امور مساجد در قالب پیش نویسی اقدامات عمومی پیشنهادی که باید در مساجد و در ایام دهه تکریم مساجد صورت گیرد را تهیه و به ائمه جماعات ارسال کرد.
اقدامات عمومی پیشنهادی و قابل انجام در سطح مساجد در فضای دهه تکریم:
1. تشکیل ستاد برگزاری دهه تکریم و غبارروبی مسجد با مدیریت و نظارت امام جماعت محترم مسجد و میدانگشایی برای پایگاههای بسیج مساجد (که نسبت به دهه تکریم وظیفهمند شدهاند) به شکلی که برای فعالان و ارکان موثر مسجد اعم از حقیقی و حقوقی نقش تعیین شود.
2. سخنرانی هر شب ائمه محترم جماعات به تناسب عناوین دهه که محتوای پیشنهادی آن روی درگاه الکترونیکی در دسترس قرار گرفته است.
3. برگزاری مسابقات مختلف فرهنگی با موضوع اهمیت و جایگاه مسجد طراز اسلامی
4. قرائت و توجه به پیام رهبر فرزانه انقلاب به اجلاس اقامه نماز بیرجند در جمع نمازگزاران به عنوان منشور مطالبات معظم له در خصوص مسجد
5. اعلام فراخوان در مسجد و محیط پیرامونی برای جلب مشارکت مردمی در امر غبارروبی و زیباسازی مسجد به گونهای که امکان نقشآفرینی برای تعداد بیشتری از اقشار مختلف مردم فراهم گردد.
6. مطالبه و استفاده از توان و ظرفیت شهرداری مناطق برای شستوشوی فرشها و نظافت عمومی و تعمیرات مورد نیاز مسجد
7. استفاده از ظرفیت ادارات بهداشت مناطق برای بازدید از مسجد و اهتمام در امر رفع اشکالات و ایرادات احتمالی که از سوی کارشناسان تشخیص داده میشود.
برنامههای اختصاصی پیشنهادی متناسب با حداقل امکانات زیر نظر امام جماعت در قالب ستاد دهه تکریم مسجد به تفکیک هر یک از 10 روز دهه تکریم و غبارروبی مساجد:
1. روز اول: برگزاری حداقل یک کرسی تلاوت در سطح مطلوب با همکاری مرکز رسیدگی به امور مساجد و سازمان قرآن و عترت سپاه در مساجد
2. روز دوم: عیادت اعضای ستاد دهه تکریم از حداقل یک همسایه بیمار مسجد و هدیه یک شاخه گل و شیرینی با هدف احیای سنتهای دینی و یادآوری نقش مساجد به عنوان محور فرهنگی محلات.
3. روز سوم: تجلیل از حداقل یک نفر از نخبگان علمی، فرهنگی، هنری یا افراد موفق کارآفرین ساکن در سطح محله در برابر نمازگزاران مسجد به گونهای که منجر به تقویت روحیه خودباوری و غرور ملی مخاطبان گردد. همچنین فراخوان در سطح محل برای شناسایی دانشآموزان و دانشجویان ممتاز (به سلیقه ستاد از نظر چگونگی اجرا) و تقدیر از چند نفر ایشان در مسجد به قید قرعه و نصب اسامی سایرین در تابلوی اعلانات مسجد میتواند مورد توجه قرار گیرد. در چنین مواردی اهدای تقدیرنامه با امضای امامجماعت و مهر مسجد به ضمیمه یک شاخه گل به نسبت صرف حداقل هزینه ریالی تأثیر زیادی خواهد داشت. هر چند که در صورت اطلاعرسانی صحیح میتوان شاهد مشارکت و استقبال خانوادهها در این اقدام بود.
4. روز چهارم: معرفی یک پروژه عمرانی، زیباسازی، بناسازی، تعمیر یا مقاومسازی در فضای عمومی مسجد به مردم با همفکری هیئت امنا و ستاد دهه تکریم به منظور یادآوری مبانی دینی و اجر معنوی مشارکت در عمران مسجد و انگیزهسازی در جلب مشارکت مردم و یادآوری قدرت جمعی اهل محل در عمران خانه خدا با در نظر داشتن اهمیت اطلاعرسانی مستمر میزان جذب کمکهای مردمی، پیشرفت پروژه و کمبودهای احتمالی. به عنوان نمونه میتوان اهدای ملزومات مورد نیاز مسجد یا بازسازی سرویس بهداشتی مسجد یا تجهیز کتابخانه یا تقویت فضای سبز و مواردی از این قبیل را هدفگذاری نمود تا برای مردم دستیافتنی و نشاطبخش باشد. همچنین در این روز میتوان از حداقل یک نفر از خیرین پیشکسوت و حامیان مالی مسجد در جمع نمازگزاران تقدیر و تجلیل کرد.
5. روز پنجم: تقدیر و تجلیل از فعالان موفقترین برنامه فرهنگی- اجتماعی مسجد در سال 91 با هدف دیدهشدن زحمات افرادی که معمولا در پشت صحنه به ارایه خدمات میپردازند، مثل مربی که اردوی موفقی برگزار کرده است با مربیان طرح صالحین یا مدرسی که در کلاسهای تابستانی مورد اقبال جوانان قرار گرفته است و مواردی از این قبیل ... . همچنین تقدیر و تجلیل مردمی با محوریت پایگاه بسیج از امام جماعت مسجد و حضور جمعی در خانه عالم، هماهنگ شده است که میتواند برکات زیادی داشته باشد.
6. روز ششم: معرفی شهدای شاخص محل که تربیتشده مسجد محسوب شده و نمادی از اثرات تربیت حماسی در محیط مسجد تلقی میگردند همراه با تجلیل از خانواده مکرم و بیان خاطرات ایشان در جمع نمازگزاران میتواند مورد توجه قرار گیرد. همچنین سرکشی به خانواده معظم شهدا، جانبازان و ایثارگران همسایه مسجد با همراهی جوانان و امام جماعت میتواند اثرگذار باشد و اجرای طرح جزءخوانی و ختم قرآن به نیابت از شهدا و امام راحل (ره) به معنویت و نورانیت برنامهها خواهد افزود.
7. روز هفتم: برگزاری مراسم روحبخش دعای ندبه در صبح روز جمعه و پس از آن غبارروبی مسجد با اعلام عمومی در محل و با همراهی اقشار گوناگون مردم و در نهایت پیشبینی حرکت جمعی به سوی پایگاههای عبادی سیاسی نماز جمعه.
8. روز هشتم: بازخوانی فرمایشات رهبر فرزانه انقلاب در خصوص بیداری اسلامی، اطلاعرسانی وضعیت مساجد تخریبشده در کشورهای منطقه علیالخصوص بحرین به نشانه باور دشمن به اینکه مسجد پایگاه بیداری اسلامی است.
9. روز نهم: اعلام برنامههای پایگاههای تابستانی و سایر برنامههای اوقات فراغتی مسجد در جمع نمازگزاران و خانوادهها.
10. روز دهم: مراجعه ستاد دهه تکریم با همراهی بزرگترها و امام جماعت محترم مساجد به منزل حداقل یک زوج جوان و غیرمسجدی (در فرآیند جذب)، تقدیم یک شاخه گل و شیرینی، حتیالمقدور همراه با یک بسته آموزشی اعم از کتاب یا لوح فشرده با موضوعات تحکیم بنیان خانواده یا تربیت فرزند و دعای خیر برای عاقبت بهخیری و خوشبختی ایشان میتواند در سطح محله جریانسازی نماید. همچنین دعوت از یک مشاور خانواده که توانمند بوده و رویکرد دینی داشته باشد برای سخنرانی یا ارایه مشاوره رایگان به خانوادهها میتواند مفید باشد.
اقدامات حمایتی- تشویقی برای مساجد موفق در برگزاری باشکوه دهه تکریم:
1. به 200 مسجد در سطح استان که موفق شوند با معرفی و تأیید مدیران نواحی مرکز رسیدگی به امور مساجد، اقدامات جریانسازی در دهه تکریم و غبارروبی انجام دهند، بلافاصله اعتباری معادل پانزده میلیون ریال صرفا برای حمایت از برگزاری کرسیهای تلاوت قرآن در طول ماه مبارک رمضان تعلق می گیرد.
2. روش و چگونگی برگزاری کرسیهای تلاوت و گردش مالی آن مطابق شیوهنامه نوبت اول برگزاری و با هماهنگی معاونت فرهنگی- اجتماعی مرکز است.
3. از ائمه جماعات موفقتر هر ناحیه در طول برگزاری برنامههای دهه تکریم با تشخیص و معرفی مدیران نواحی با تقدیم هدایایی تقدیر به عمل می آید.
پایان پیام/
نظر شما