به گزارش خبرگزاری شبستان ازقم، آیتالله یوسف مدنیتبریزی از اساتید برجسته حوزه پس از تحمل یک دوره بیماری صبحگاه امروز، یکشنبه، هفتم شعبان المعظم ۱۴۳۴ برابر با 26خرداد دارفانی را وداع گفت.
هنوز خبری درباره زمان تشییع و مکان تدفین آیت الله مدنی تبریزی اعلام نشده است.
بنابر این گزارش، آیتالله یوسف مدنیتبریزی در سال ۱۳۰۷ هـ ش در استان آذربایجان شرقی«تبریز» در یک بیت سیادت و اخلاص درخشش نور وجودش نمایان شد که این سید پاک قدم به گیتی نهاد و خانواده ای را در سرور و شادی انداخت، پدر بزرگوارش او را سید یوسف نام نهاد.
ایشان با دو برادر ابوینی تحت تربیت یک خانواده معظم و متدین و ایمانی قرار داشتند، والد مکرم ایشان مرحوم حاج آقا سید قاسم حسینی فرزند مرحوم حاج آقا سید عیسی حسینی که از اجله سادات حسینی در محل بودند سرپرستی این طفل عظیم الشأن را عهده دار بودند و با توجه به اینکه والد معظم له از ثروتمندان و خیرین بازار به حساب میآمد و در زهد و پارسایی زبان زد بودند، و حمایت علمی فرزندش را از اهمّ امورات خود قرار داده و او را روانه مدرسه دولتی مینماید، و با توجه به اینکه والدشان شوق بیشتری به علوم دینی داشتند ایشان را با تأکید فراوان وادار نمودند تا مشغول تحصیل علوم دینی و حوزوی شوند.
معظم له حدود ۱۶ سالگی در دوران پربار جوانی با حمایت و راهنمایی والد مکرم شان، وارد حوزه علمیه تبریز میشود.
حدوداً هشت سال با جدّیت تمام ادبیات عرب را تخصصاً ادامه می دهد تا اینکه خود به تدریس ادبیات میپردازد، و علوم فقه و اصول را نیز تا کفایڑ الاصول در شهر تبریز فرا میگیرد و از اساتید معروف و نامی آن عصر کسب فیض مینماید، به عنوان استاد ادبیات در آن شهر شاگردانی نیز تربیت مینماید.
سپس معظم له عازم شهر علم و اجتهاد «قم» گردیده و در جوار مقدس کریمه اهل بیت
ادامه تحصیل می دهند.
و با شروع تحصیل در قم از سطوح عالیه «کفایتین» در محضر اساتید معروف، خود نیز تدریس را ادامه می دهند و در رشته های مختلف علوم دینی شاگردانی تربیت مینمایند و از فیوضات تألیفات علوم دینی نیز برخوردار میشود، و در آن ایّام جوانی شرحی بر مطوّل مینویسند که مورد استقبال علماء و اساتید قرار میگیرد، تا آنجائیکه مرحوم حضرت آیت الله العظمی علامه حاج سید محمد حسین طباطبائی صاحب تفسیر شریف «المیزان» تقریظی بر آن مرقوم مینویسد که به هیچ تألیف و تصنیفی همچون تقریظی ننوشته اند.
در مدرسه مبارکه حجتیه در همان عصر بر رسائل «فرائد الاصول» مرحوم شیخ اعظم انصاری شرحی مینویسد که در هفت جلد جمع آوری میشود، و با تألیف این کتاب که مورد استقبال علماء و فضلاء حوزه قرار میگیرد مرحوم حضرت آیڑ الله العظمی بروجردی ایشان را مورد عنایت و تشویق قرار داده و از سوی معظم له به ایشان جایزه ای اهداء میگردد.
معظم له با عنایت خداوند و توجه حضرت ولی عصر «عجل الله تعالی فرجه الشریف» روز به روز به مدارج عالیه صعود کرده و با همت عالی در محضر مراجع بزرگوار شیعه همچون حضرات آیات عظام بروجردی، محقق داماد و امام خمینی کسب فیض می نمودند و با جدیت مشغول تحصیل و تدریس و تألیف بودند، و در شهر مقدس قم به درجه عالیه اجتهاد نائل گردیدند.
معظم له شاگردان لایق و فاضلی تحویل جامعه می دهند که بیشتر شاگردان ایشان از اساتید به حساب میآیند که با توجه به تربیت ایشان به مدارج عالیه نائل شده اند و به مناصب قضائی راه یافته اند.
پایان پیام/
نظر شما