اجرای طرح‌های کاربردی حجاب در سراسر کشور

معاون پژوهش مرکز تحقیقات و طرح های کاربردی حجاب ریحانه‌النبی سلام الله علیها از اجرای طرح های ترویج کاربردی فرهنگ حجاب در سراسر کشور خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، معاون پژوهش مرکز تحقیقات و طرح های کاربردی حجاب ریحانه‌النبی سلام الله علیها، درباره فعالیت های این مرکز و گروه تبلیغی، گفت: این مرکز از سال 84 توسط جمعی از محققان و مبلغان حوزه علمیه قم و شهرستان ها، با نگاه علمی و کاربردی و با رویکرد تربیتی در زمینه گسترش فرهنگ حجاب آغاز به کار کرد و در عرصه‌های آموزشی، پژوهشی، فرهنگی، هنری، رسانه و مشاوره در حال فعالیت است.

 

حجت الاسلام مهدی عسگرآبادی با اشاره به اجرای طرح‌های ملی از سوی این مرکز گفت‌:‌ اجرای طرح ملی«حجاب ریحانه‌النبی» ویژه مدارس ابتدایی یکی از طرح های این مرکز می باشد که در 8 استان و شهرستان کشور از جمله تهران، مشهد، اصفهان، کاشان، ساری، شیراز، ارومیه، شاهین‌شهر اجرا شده است.

وی افزود: 22 هزار دانش آموز دختر در مقاطع سوم تا ششم ابتدایی، در این طرح با کتاب درسی «مروارید بهشتی» که توسط اساتید و مربیان بانوی مرکز حجاب ریحانه‌النبی تدریس می شد، با فرهنگ حجاب آشنایی پیدا کردند.

 

حجت الاسلام عسگرآبادی خاطرنشان کرد: این کتاب به صورت مصور، داستانی و مسابقه‌ای است که دانش آموزان را با فرهنگ عفاف و حجاب آشنا می‌سازد.

وی با اشاره به برنامه‌های اجرایی این طرح، ادامه داد: یک گروه از مخاطبان در این عرصه حامیان حجاب یا مدافعان حجاب هستند که علاوه بر حجاب کامل، حجاب برتر چادر را نیز رعایت می‌کنند. در پایان سال مراسم راهپیمایی حافظان حجاب در مناطق آسیب‌پذیر شهر‌ها برگزار می‌شود.

 

معاون پژوهش مرکز حجاب ریحانه‌النبی(س) افزود: دخترانی که در این راهپمایی شرکت می‌کنند،‌ شعارهای خوش‌حجابی مانند «پیش به سوی خوش‌حجابی»، «ما دختران عاشورایی مدافعان حجابیم» را سر می دهند؛ و این برنامه حرکت خاصی را در شهرها ایجاد می‌کند.
وی خاطرنشان کرد: برای دختران با حجاب در مقطع ابتدایی جشن حافظان حجاب و آیین چادرگذاری برای دختران حافظ حجاب که فارغ‌التحصیل مقطع ششم ابتدایی هستند، برگزار می‌شود؛ این جشن نوعی تعهد اخلاقی دانش‌آموز با خدای خود است تا حجاب خود را حفظ کند.
 

حجت‌الاسلام عسگرآبادی با اشاره به استقبال دانش‌آموزان از این طرح گفت:‌ در این برنامه، به صورت نمادین، توسط مربی حجاب، چادر بر سر دختران انداخته می‌شود.
وی به دیگر طرح ملی اجرایی از سوی مرکز حجاب ریحانه‌النبی اشاره کرد و گفت: طرح ملی دیگر، طرح «خوش‌حجابی» است که هدف از اجرای آن، حفظ دختران با حجاب در شهر است و شامل دختران 7 تا 14 سال می‌شود که در تمامی بخش‌ها و مقاطع چادر بر سر دارند.
معاون پژوهش مرکز ریحانه النبی افزود: طرح ملی «نسیم عفاف» ویژه دختران با حجاب 14 تا 23 سال است که در قالب آن سعی می‌شود با شناسایی و برگزاری برنامه‌های مختلف خدماتی، فرهنگی، پشتیبانیی و مشاوره برای آنها، روحیه حجاب در میان آنان حفظ شود.
 

وی در ادامه به فعالیت مرکز ریحانه النبی در فضای مجازی اشاره کرد و گفت: پایگاه این مرکز به نشانی اینترنتی http://rih.ir ارائه کننده برنامه‌های ویژه مربیان، مادران و دختران در فضای مجازی است.
وی افزود:‌ همچنین پایگاه خبری حجاب که در سال 89 افتتاح شد، گام دیگری در عرصه فعالیت در فضای مجازی می باشد؛ در این سایت هرچند ماه یک بار برنامه‌های مهم حجاب در پایگاه‌های خبری در عرصه بین‌المللی رصد شده و مورد نقد و بررسی قرار می گیرد.
حجت‌الاسلام عسگرآبادی با اشاره به بازدید ماهیانه بیش از 30 هزار کاربر از این پایگاه اینترنتی، ادامه داد: همچنین پایگاه علمی فرهنگی حجاب ایران نیز با امکاناتی چون معرفی کتب، آیات و روایات حجاب، شعر و ادبیات و... در دسترس کاربران اینترنتی قرار دارد.
 

معاون پژوهش مرکز حجاب ریحانه‌النبی(س) همچنین به برخی تولیدات این مرکز اشاره کرد و افزود: معاونت فرهنگی مرکز در راستای پر کردن خلأ جامعه در عرصه تولید لوازم تحریر دارای ارزش‌های اسلامی، تولید دفتر، دفترچه یادداشت، ‌برچسب‌های مختلف، کتاب‌های مختلف و... وارد شده و محصولاتی در این عرصه تولید کرده است.
وی خاطرنشان کرد: مرکز حجاب ریحانه‌النبی همچنین در عرصه پژوهش نیز کارها و اقدامات ارزشمندی انجام داده است که مهم‌ترین آنها تأسیس کتابخانه تخصصی حجاب است که با استقبال پژوهشگران و علاقمندان به حجاب و عفاف رو به رو شده است.
 

حجت الاسلام عسگرآبادی با اشاره به فعالیت‌ کارگروه‌های مختلف در این معاونت، تصریح کرد: کارگروه پاسخ به شبهات از جمله این کارگروه‌هاست که در این عرصه، چند نفر از بانوان در جلسات هفتگی شبهات موجود را به صورت علمی و دقیق پاسخ می‌دهند و در پایگاه اینترنتی مرکز بارگذاری می کنند. ‌ کارگروه ارزیابی مقالات مختلف در زمینه عفاف و حجاب نیز مقالات و آثار علمی را بررسی و در صورت تأیید بر خروجی سایت مرکز قرار می‌دهند.
معاون پژوهش مرکز ریحانه النبی(س) خاطرنشان کرد:‌ این مرکز در مجموع دارای 450 مربی است که 250 نفر از آنها به صورت فعال و بقیه نیز به صورت آماده به خدمت هستند که در صورت نیاز و وجود برنامه‌های تبلیغی از حضور آنها نیز استفاده می‌شود.
پایان پیام/
 

کد خبر 264058

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha