به گزارش خبرگزاری شبستان از اصفهان، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی اصفهان امروز "19 اسفند" در همایش کانون های فرهنگی و هنری مساجد اصفهان در مجتمع فرهنگی و هنری استاد فرشچیان با اشاره به 18 اسفند، سالروز تاسیس کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور گفت: تشکیل کانون های فرهنگی و هنری مساجد اتفاق مبارکی است که می تواند در زمینه نیرو سازی بسیار توانمند عمل کند.
سید علیرضا حسینی اظهار داشت: نیروسازی با ویژگی متعهد و متدین یکی از نیاز های ضروری انقلاب و ایران است.
وی با اشاره به اینکه کانون های فرهنگی و هنری مساجد در زمینه پرورش نسل نو با تربیت اسلامی دستی بر آتش دارند، اذعان کرد: نیروسازی در مساجد کار با اهمیت و ارزشمندی است و تربیت در مسجد و محیط فرهنگی بهترین راه برای کادر سازی است.
حسینی خاطر نشان کرد: با توجه به پیشرفت کمی تعداد کانون های فرهنگی و هنری مساجد در سطح استان اصفهان با تلاش مستمر دست اندر کاران این دبیرخانه از 114 کانون به یک هزار و 107 کانون، نیاز به رشد کیفی نیز بسیار احساس می شود.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی اصفهان با ارائه پیشنهاد دقیق تر کردن برنامه ریزی کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان اصفهان تاکید کرد: بهترین فرمول برای تربیت اسلامی نسل نوجوان بهره مندی از کانون های فرهنگی و هنری مساجد است و باید برای نتیجه گیری بهتر، برش جغرافیایی هر کانون کاملا مشخص شود.
وی گفت: باید به طور کامل مشخص شود که هر کانون تا چه منطقه جغرافیایی برش و پوشش دارد و چه تعداد از افراد محله را می تواند تحت پوشش قرار دهد.
مدیر کل ارشاد استان در ادامه اظهار داشت: با وجود 4 هزار مسجد در استان اصفهان، باید برنامه ریزی صحیح و جامعی برای کانون های فرهنگی و هنری مساجد داشته باشیم.
حسینی با بیان اینکه نوجوان عجین شده با مسجد ظاهری نورانی دارد، خاطر نشان کرد: باید با تمام قوا و با برنامه های دقیق، اصولی و اسلامی در درون نوجوانان نفوذ کرد تا حتی یک جوان هم در اثر تهاجم فرهنگی دشمن از راه اصلی منحرف نشود.
وی افزود: سردرگمی فرهنگی که اکنون دچار آن هستیم، نتیچه سهل انگاری در نیرو سازی در زمان های گذشته است.
حسینی تاکید کرد: شورای انقلاب فرهنگی در زمانی باید کارهایی را انجام می داد که بعد از گذشت 32 سال هنوز هم این کارها انجام نشده است.
وی گفت: ما اکنون نباید بحران فرهنگی داشته باشیم، این بحران ها که گاهی با تصمیمات نادرست، جامعه را به انحراف می کشاند، با برنامه ریزی دقیق فرهنگی و نیروسازی برطرف می شود.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی اصفهان گفت: کانون های غیرفعال مساجد نباید انتظار دریافت امکانات فرهنگی داشته باشند، چرا که این امکانات در آنجا حبس شده و بدون بهره می ماند.
وی خاطر نشان کرد: آیندگان در مورد کارهای انجام شده به دست ما قضاوت خواهند کرد و باید در پیشگاه خداوند متعال برای مسئولیت هایمان جواب داشته باشیم.
در ادامه این گردهمایی حجت الاسلام و المسلمین رمضانعلی معتمدی، رئیس کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان اصفهان به رشد کمی و کیفی کانون ها در سال های اخیر اشاره کرد و گفت: تعداد کانون های فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان تا سال 84، 114 کانون بود که هم اکنون مفتخریم با تاسیس هزار و 107 باب کانون و بالغ بر 150 هزار نفر عضو در استان، رتبه برتر کشوری را کسب کنیم.
وی از تاسیس 720 کتابخانه باز و مخزن دار در مساجد خبر داد و اذعان داشت: بیش از 170 هزار نفر از جوانان و نوجوانان از امکانات کتابخانه های مساجد استان بهره مند می شوند.
معتمدی فعالیت 30 کانون تخصصی در رشته هایی چون کتابخانه، آموزش، تبلیغات و انتشارات، شعر و ادبیات، سمعی و بصری، مهدویت، قرآن و نماز، 120 هسته پژوهشی و بیش از دو هزار و 700 مسجد مجری طرح تلاوت نور را از دیگر اقدامات دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان برشمرد.
وی، بالا بردن سطح آگاهی، دانش و بصیرت نوجوانان و جوانان را از دیگر رسالت های کانون ها دانست و اذعان داشت: در این راستا دوره های آموزشی ائمه جماعات، وبلاگ نویسی، جنگ نرم، زوج های جوان، نشریات تجربی، مدیران مسئول کانون های مساجد، آواها و نغمه های آسمانی و فیلمبرداری برگزار می شود.
مشاور مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان برنامه ریزی برای مخاطبان مختلف مساجد را از اولویت های برنامه ای دبیرخانه عنوان کرد و اظهار داشت: در این راستا برای نونهالان 4 تا 6 ساله 52 مرکز شکوفه های بهشت با محوریت آموزش های قرآنی تشکیل شده است.
گفتنی است، در این همایش از مدیران مسجد محور، ائمه جماعات، مدیران مسئول و مدیران مراکز شکوفه های بهشت اصفهان تقدیر شد.
پایان پیام/
نظر شما