قاچاق کالا تهدیدی جدی برای امنیت ملی است

فرماندار درمیان گفت: قاچاق کالا تهدیدی جدی برای سلامت اقتصادی و امنیت ملی کشور به شمار می‌رود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از بیرجند، رجبعلی براتی، امروز صبح (19 اسفند) در گردهمایی روحانیان شهرستان درمیان بر نقش موثر شبکه تبلیغی بر پیشگیری از قاچاق کالا تأکید کرد و گفت: زمانی در امر پیشگیری موفق هستیم که مبلغانی توانمند و آگاه به مسائل قضایی و حقوقی داشته باشیم.


وی افزایش نرخ بیکاری در جامعه، کاهش راندمان تولید و ثروت ملی، وابستگی اقتصادی و از دست دادن منابع درآمدی را از مهمترین آثار سو اقتصادی قاچاق کالا و ارز کشور برشمرد و اظهار کرد: علاوه بر این، قاچاق کالا تهدیدی برای کارآفرینی، سرمایه گذاری و کاهش تخصیص اعتبار به منابع تولیدی می شود.


فرماندار درمیان بیشترین منبع درآمدی دولت را از محل فروش نفت، مالیات، عوارض گمرکی دانست و تصریح کرد: قاچاق کالا و ارز زمینه ترویج و گسترش مواد مخدر و مشروبات الکلی را در جامعه فراهم کرده و سلامت جسم و روان جامعه را به خطر می اندازد.


براتی با بیان اینکه قاچاقچیان با خروج ثروت های ملی، وابستگی و فساد و تباهی را وارد کشور می کنند، یادآور شد: این گروه دانسته یا نادانسته زمینه اخلال در امور اقتصادی، سیاسی و فرهنگی کشور را فراهم کرده و باعث فرار مغزها و سرمایه از کشور می شوند.


وی با تاکید بر اینکه میزان کشف کالای قاچاق از ابتدای سال تا بهمن نسبت به مدت مشابه سال گذشته 50 درصد افزایش داشت، ادامه داد: در حوزه سوخت قاچاق در سال جاری بیش از 21 هزار لیتر، کالاهای اساسی نظیر برنج و آرد بیش از یک تن از قاچاقچیان کشف و ضبط شده است.


فرماندار درمیان تعداد احشام توقیف شده سال جاری را یک هزار و 160 رأس اعلام و خاطرنشان کرد: در سال گذشته نیز دو هزار و 726 رأس دام قاچاق توقیف شد.


امام جمعه اهل سنت اسدیه نیز در این جلسه گفت: مهمترین رسالت روحانیت احیای امر به معروف و نهی از منکر در جامعه اسلامی است.


مولوی سید احمد عبدالهی ازقاچاق کالا و ارز به عنوان منکری زشت و قبیح یاد کرد و افزود: قاچاقچیان علاوه بر ثروت ملی و بیت المال، عرت و اقتدار مسلمانان را نیز به باد فنا می دهند.


وی، دروغ، دزدی و نفاق را از ویژگی های بارز قاچاقچیان برشمرد و ادامه داد: علمای دین باید در اجتماعات و نمازهای جمعه با اطلاع رسانی صحیح و شفاف مانع از گسترش این پدیده شوم در شهرستان شوند.


وی، ثروت حاصله از قاچاق را نامشروع و حرام دانست و اذعان داشت: آموزش مسائل دینی و تقویت باورهای مذهبی را باید از سنین کودکی و در مدارس به کودکان آغاز کرد.


رئیس دادگستری شهرستان نیز گفت: نقش روحانیت در پیشگیری و کاهش جرائم اجتماعی موثر و تعیین کننده است.


حجت‌الاسلام محمد حیدری، آگاهی روحانیان شهرستان از عوامل بزهکاری را قدم اول در پیشگیری از جرائم دانست و اظهار کرد: قاچاق مواد مخدر، قاچاق کالا و دام از مهمترین معضلات شهرستان درمیان است.


وی با بیان اینکه پرونده‌های مواد مخدر، خانوادگی و اجتماعی بیشترین درصد مراجعات دادگستری درمیان را به خود اختصاص داده اند، تصریح کرد: در بحث پیشگیری باید از روحانیانی استفاده شود که علاوه بر قدرت بیان از علم جرم شناسی نیز آگاه بوده و در قلب مردم از جایگاه ویژه ای برخوردار باشند.


رئیس داد گستری درمیان با اشاره به اینکه تبلیغ اولین و موثرترین شیوه در کاهش جرائم اجتماعی و اقتصادی است، اضافه کرد: قاچاق کالا موجب کاهش تولیدات داخلی و در نتیجه افزایش میزان بیکاری می شود و این امر تأثیر نامطلوبی بر تولید ناخالص داخلی می گذارد.


پایان پیام/
 

کد خبر 26292

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha