صحیفه سجادیه، آموزش روش زندگی بر مبنای فطرت توحیدی و مکتب الهی است

خبرگزاری شبستان: معاون فرهنگ وتبلیغ دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه اصفهان گفت: صحیفه سجادیه، کلاس درسی است که در آن روش زندگی بر مبنای فطرت توحیدی و مکتب الهی آموخته می شود.

حجت الاسلام والمسلمین علی اکبر صافی، معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه اصفهان در گفتگو با خبرنگار شبستان با اشاره به مقام و شخصیت والای امام زین العابدین(ع) گفت: حضرت سجاد (ع) ساجد و عابدی است که نه تنها در احیای واقعیات عاشورا و مظلومیت شهادت امام حسین(ع) شیعیان تاثیر فراوانی داشته بلکه در بیداری و هدایت شیعیان نقش مهمی داشته است.


وی با بیان این که ماه شعبان یکی از سه ماه پربرکت و پرفضیلت است: گفت: ماه شعبان ماه خودسازی و تهذیب نفس برای همگان است و آموزه های اهل بیت (ع) و اعمال عبادی مختص این ماه نشان دهنده راه رسیدن به تهذیب نفس در این ماه دارد و اعمال عبادی ترسیم کننده خودسازی در این راه است.


حجت الاسلام صافی به ولادت های بزرگواران دین در این ماه اشاره کرد و اظهار داشت: با توجه به اختناق شدید موجود در زمان علی بن الحسین (ع)، چهارمین امام شیعیان حضرت نمی‌توانستند مفاهیم مورد نظر و لازم را به صورت آشکار و صریح بیان کنند، بلکه از شیوه موعظه استفاده می‌فرمودند و مردم را با اندیشه‌ درست اسلامی آشنا می‌فرمودند و توده‌ مردم و بالاخص شیعیان را تا هر مقدار ممکن، با حقایق و تعالیم اسلام آشنا می‌ساختند.


وی گفت: یادگار ارزشمند و گرانبهای امام زین العابدین سیدالساجدین برای بشریت زبور آل محمد است که به لحاظ وجود تعالیم آسمانی و الهی آن، به اخت القرآن نیز خوانده می شود.


معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان تصریح کرد: صحیفه کامله سجادیه، از 54 دعا و نیایش تشکیل شده که از نظر محتوا، متن و از همه مهم تر نوع نگرش عارفانه امام سجاد (ع)، می توان آن را برنامه ای نظام مند و در بردارنده حمد و ثنای خداوند یکتا و طلب مغفرت و تقرب به درگاه او و نیز آموزش و پرورش جامعه اسلامی دانست که ایشان با زبان شیرین دعا، آن را به بهترین شیوه بیان فرموده است.

 

وی گفت:صحیفه سجادیه، در واقع کلاس درسی است که روش زندگی بر مبنای فطرت توحیدی و مکتب الهی در آن آموخته می شود و با معارف سرشار و مضامین عرفانی و اخلاقی آن، رسیدن به سعادت ابدی و رهایی از پلیدی های گناه و رذیلت های اخلاقی را به ارمغان می آورد.


حجت الاسلام صافی تاکید کرد: از همین رو به این کتاب شریف نباید فقط با دید کتاب دعا نگریست، بلکه لازم است برای بهره مندی رفتاری و به عنوان راهکار جامع اخلاقی، آن را مورد مطالعه و تامل قرار داد چرا که ادعیه و دعاهایی که از امام سجاد (ع) به ما رسیده راه های ارتباط انسان با خدا، با خود و ارتباط خدا با انسان را به خوبی معین می کند و می تواند زمینه ساز تعالی همه انسان ها باشد.
 

وی با اشاره به اینکه مجموعه تعالیم صحیفه سجادیه باید به زبان امروزی و زبان کارآمد در اختیار نسل جوان قرار گیرد، گفت: فرازهایی از ان ادعیه می تواند به عنوان طرح تحقیق مورد تفحص و کارشناسی قرار گیرد تا به زبان نسل امروز و بومی شده درآید.


پایان پیام/
 

کد خبر 262878

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha