به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری شبستان، انتخابات یکی از وقایع مهم سیاسی و اجتماعی کشور است که در ابعاد گوناگونی قابل بررسی و نمایش است، اما این موضوع آنچنان که باید و شاید مورد توجه هنرمندان سینماگر برای به تصویر کشیدن این مهمترین اتفاق در جامعه قرار نمیگیرد. از آغاز انقلاب اسلامی و انتخابات پرشور سال 1358 که عده کثیری از مردم به جمهوری اسلامی ایران رای آری دادند، تصاویر بسیاری موجود است که در فیلمهای سینمایی و مستند و برخی سریالهای تلویزیونی جسته و گریخته به تصویر کشیده شدهاند.
این در حالی است که تاکنون به جزء به تعدادی اندکی اثر نمایشی، به موضوع انتخابات (شامل انتخابات ریاست جمهوری، مجلس، شوراهای شهر و ...) نپرداختهاند؛ البته حضور هنرمندان از رشتههای مختلف هنری برای حضور به عنوان نامزد انتخابات شوراهای شهر و مجلس به وفور دیده میشود.
در انتخابات ریاست جمهوری سال 84 بود که برای اولین بار بحث فیلمهای تبلیغاتی نامزدهای انتخابات به صورت قابل توجهی مطرح شد و در این سال 6 سینماگر مطرح برای 6 کاندیدا فیلم انتخاباتی ساختند. توجه به جنبه های تاثیرگذاری فیلم و پخش آن از رسانه ملی به قدری مهم بود که در دوره های بعدی انتخابات نیز این موضوع ادامه یافت و هم اکنون به عنوان یکی از ارکان تبلیغاتی نامزدهای شرکت کننده در انتخابات مورد توجه واقع میشود.
فیلمهای سینمایی و مستند شاخص درباره انتخابات
با توجه به تاثیرگذاری فیلمهای تبلیغاتی برای انتخابات و نمایش آن از رسانهها، نمیتوان از تاثیر بسزای فیلمهای سینمایی با موضوع انتخابات نیز گذشت، چراکه این گونه فیلم ها می توانند به هم افزایی و مشارکت بیشتر مردم در انتخابات بیانجامد. به همین دلیل در ادامه به اندک ساختههای فیلمسازان درباره انتخابات میپردازیم.
«قلاده های طلا» ساخته ابوالقاسم طالبی درباره انتخابات و حاشیههای آن در سال 1388 است. این فیلم، انتخابات سال 88 و اعتراض عده ای از مردم که شکل تظاهرات به خود می گیرد و ماجرای حضور جاسوسی تعلیم دیده در بین این عده را به تصویر کشیده است.
البته در این فیلم سینمایی همچون فیلمهای دیگر، بیشتر به حواشی پس از انتخابات پرداخته شده است، اما از این نظر که درباره برخی حوادث روشنگری میکند، میتوان آن را به عنوان نمونهای خوش ساخت در مورد انتخابات برشمرد.
«آشغالهای دوست داشتنی» آخرین ساخته محسن امیریوسفی است که هنوز به مرحله اکران نرسیده و طبق اطلاعات موجود، این فیلم نیز حول موضوع انتخابات سال 88 و اتفاقات پس از برگزاری آن است. شیرین یزدان بخش، حبیب رضایی، هدیه تهرانی، نگارجواهریان، صابرابر و شهاب حسینی در این فیلم ایفای نقش میکنند.
از جمله فیلمهای دیگری که حواشی انتخابات سال 88 در آن به تصویر کشیده شده است، «پل چوبی» به کارگردانی مهدی کرم پور است که هنوز اکران نشده است.
«صندلی شماره 257»، عنوان فیلمی مستند به کارگردانی محسن خانجهانی است که نوعی مستند اجتماعی سیاسی به شمار میآید و در مورد رقابت بین نامزدهای نمایندگی مجلس در شهرستان ماهنشان از توابع استان زنجان است. این فیلم، از رقابت بین نامزدهای انتخاباتی تا موفقیت یکی از آنها در انتخابات مجلس به تصویر کشیده شده است.
به گزارش شبستان، فیلمهای تلویزیونی از دیگر ظرفیت های نمایشی برای ارائه آثاری با موضوع انتخابات است و در آستانه برگزاری یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، روابط عمومی رسانه ملی از تولید و پخش سه فیلم تلویزیونی «صندلی چهار ساله»، «سرزمین بارانی» و «حتی از قبل» با موضوع انتخابات خبر داد.
پایان پیام/
نظر شما