به گزارش خبرگزاری شبستان از اصفهان، آیت الله حسین مظاهری، رئیس حوزه علمیه اصفهان و از مراجع تقلید در پیامی به همایش کانون های فرهگی و هنری مساجد شهرستان اصفهان که به مناسبت هجدهمین سالروز تاسیس کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور برگزار شد، آورده است: مساجد، سرمایه عظیمی برای کشور و آیندهسازان آن است که باید با برنامهریزی دقیق و تلاش بیوقفه، صیانت و حفاظت شود.
متن این پیام به شرح ذیل است:
بسم الله الرحمن الرحیم
خداوند متعال را سپاسگزاریم که در سایه انقلاب شکوهمند اسلامی ایران و از رهگذر مجاهدت امام راحل عظیم الشأن(قدس سره الشریف) و شهیدان سرافراز این کشور، مساجد به کانونی برای اجتماع نسل تکامل خواه و حق جوی جوان و مرکزی برای نشر و انتشار فرهنگ والای دینی، تبدیل گشت و امروز این، سرمایه عظیمی برای کشور و آیندهسازان آن است که باید با برنامهریزی دقیق و تلاش بیوقفه، صیانت و حفاظت شود.
این تحول بزرگ، همانند بسیاری دیگر از تحولات معنوی و مادی، ریشه در ویژگیهای ممتاز انقلاب عظیم اسلامی دارد، از اینرو توجه به آن ویژگیها میتواند، چراغی روشن، فرا راه مسئولان و متصدیان امور و همه ما برای حراست از این دستاوردهای بزرگ اسلامی و مردمی باشد.
بیتردید، انقلاب شکوهمند اسلامی از حیث (مبدا، روش و هدف)، پدیدهای ممتاز در میان حوادث و انقلابهای تاریخی است.
مبدا و نقطه عزیمت این انقلاب(اسلام خواهی، ظلم ستیزی و عدالت جویی) بود، و روش این انقلاب(آگاهی بخشی و اتحاد کلمه و انسجام بر حول محور قران و عترت)بود و هدف بزرگ این انقلاب (تزکیه روح و سعادت معنوی و سربلندی و آبادانیدنیوی) است.
حضور این عناصر برجسته فرهنگی و انسانی در مجموعه (مبدا، روش و هدف انقلاب اسلامی)، ریشه در اتکای این انقلاب بر اسلام ناب برآمده از کتاب و سنت داشت.
انقلاب اسلامی، انقلاب قرآن و انقلاب نهج البلاغه بود، انقلاب اسلامی، استمرار انقلاب غدیر و انقلاب عاشورا و زمینهساز انقلاب مهدویت و ظهور موعود بود، دقیقاً به همین علت، امام عظیمالشأن و بنیانگذار فقید این نهضت و نظام ـ که سلام و درود خدا بر او باد ـ انقلاب ملت ایران را یک انقلاب فرهنگی میدانست و حکومت برآمده از آن را "جمهوری اسلامی" نه یک کلمه کم و نه یک کلمه زیاد، تعریف می کرد.
این انقلاب بزرگ دینی، فرهنگی و مردمی، همانگونه که با هویت ممتازی به نام "مسجد" آغاز شد و در بستر این هویت پُرمعنا، استمرار یافت، امروز نیز باید در چارچوبه همین هویت زیبا و با تحفظ و التزام به همان عناصر فاخر و همیشه زنده ـ که بیان شد ـ به راه نورانی خود ادامه دهد.
جوانان پاک نهاد این مرز و بوم در کنار روحانیوا آگاه و معلمان دلسوز و نخبگان فرهیخته این کشور، باید از مساجد به عنوان کانون معنویت و اندیشه و ارتقای بصیرت و عقلانیت، نهایت بهرهبرداری را کرده و اگر به آینده این کشور امید بستهاند ـ که حتماً چنین است ـ خود را برای حرکتی شتابنده در راه رشد علم و دانایی و ارتقای آگاهیهای دینی و تزکیه و تهذیب روحانی، همیشه و هر زمان، آماده نگاه دارند.
با دقت و تأمل و نه از سر هیجانهای زودگذر اجتماعی، در منشور بزرگ (مبدا ، روش و هدف) انقلاب اسلامی، بیندیشند و در این مسیر نورانی، از واقعبینی در رویکردها و اعتدال در عمل و اقدام و استقامت برابر مشکلات غفلت نورزند.
بیگمان اگر همه متصدیان کانونهای فرهنگی هنری مساجد، از روحانیان عزیز و ائمه جماعات محترم گرفته تا جوانان تکاملطلب و فطرتگرا، این جهات با اهمیت را وجهه همت خود سازند، هم، اقبال سایرین به مساجد و کانونهای فرهنگی هنری آن، گسترش و توسعه خواهد یافت و هم، نتایج و برآیند واقعی این کانونها، به شکلی عظیم و چشمگیر در خدمت استمرار و ماندگاری انقلاب شکوهمند اسلامی قرار خواهد گرفت، انقلابی که خونهای مطهر صدها هزار شهید ایثارگر بر پای نهال آن ریخته شده است و ما امروز در سایهسار آن درخت ریشهدار و نعمتبار، قرار گرفتهایم.
از خداوند متعال، عاجزانه مسألت میکنیم تا توفیق آشنایی با این وظایف خطیر و سنگین و عمل خالصانه به آن را به همه ما عطا فرماید و ما را در روزی که از نعمتهای بزرگ خود، بازخواست خواهد کرد، سرافکنده و شرمسار قرار ندهد. انّه ولیّ النّعم.
گفتنی است، این پیام به مناسبت هجدهمین سالروز تاسیس کانونهای فرهنگی و هنری مساجد در همایش های کانونهای مساجد 22 شهرستان استان اصفهان نیز توسط نماینده دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان قرائت شد.
پایان پیام/
نظر شما