به گزارش خبرنگار شبستان، حجتالاسلام سیداحمد خاتمی، اظهار داشت: در آستانه سال 1432 هجری قمری هستیم و 1371 سال از شهادت امام حسین (ع) میگذرد و این داغ مقدس برای مردم ما همچنان تازه است و به فرموده رسول اکرم (ص) داغ حسین آنچنان سنگین است و آنچنان حرارتی در دلهای مؤمنان ایجاد میکند که تا قیامت خنکشدنی نیست.
وی از همه آحاد مردم خواست که مجالس عزای امام حسین (ع) را پرچم آن تولی به اولیای الهی و تبری از دشمنان خداست باشکوه برگزار کنند و سه ویژگی برای برپایی چنین مجالسی برشمرد. ابتدا اینکه خطیب، اینگونه مجالس را کلاس درس بداند و از ایثار، جهاد، هجرت، امر به معروف و نهی از منکر صحبت کند. دومین ویژگی احساس تعهد مداحان است که به سبک سنتی نصایح اخلاقی را با صدای خوش بخوانند. گاهی دیده میشود اینگونه عمل کردن مداحان اثرش کمتر از سخنرانیها نیست و دیگری اینکه رؤسا و مسئولان مجالس در برابر مستمعین احساس مسئولیت کنند و از خطبا و علمای دین دعوت به عمل بیاورند تا مسئله و اخلاق برای جوانان بگویند و در کنارش شور حسینی هم باشد.
خطیب نماز جمعه تهران بیان کرد: از چند سال پیش احساس میکنیم کیفیت در سطح محتوا و سبکها در بین مداحان ارزشی ما بالا رفته است و بسیاری از مداحان در برابر سبکهای لسآنجلسی و غلوها موضع دارند.
وی در ادامه به درگذشت حاج علی محمد افراسیابی پدر پنج شهید اشاره کرد که راه مقابله با ظلم و کفر و استکبار را در پیش گرفت و با تقدیم پنج فرزند خود نه تنها روحیه خود را نباخت بلکه به اطرافیان نیز روحیه میداد.
وی گفت: اینگونه افراد نمونه یک خانواده مکتبی در جامعه ما هستند.
سیداحمد خاتمی شهادت دکتر شهریاری را از دیگر غمهای این ملت خواند و تصریح کرد: استاد شهریاری هم در عرصه تخصصاش و هم در عرصه تعبد جایگاه بلندی داشت. ما در جمع نمازگزاران آرزوی بهبودی حال همسر ایشان و دکتر عباسی و همسرشان را داریم.
وی ذکر کرد: در پی این جنایت بدون هیچ تردید رژیم صهیونیستی، آمریکا و انگلیس متهم ردیف اول هستند. این انتقام از ملتی است که علیرغم 31 سال تحریم قلههای پیشرفت را یکی پس از دیگری فتح میکند.
وی خاطرنشان کرد: بارها در این تریبون گفتهایم که دشمنان انقلاب اسلامی میدانند ما دنبال بمب اتمی نیستیم، مکتبی که در جنگ به ما میگوید آب دشمن را مسموم نکنید و زن و بچه و پیرمردها را نکشید اجازه ساخت بمب اتمی نمیدهد. بمب اتمی برای دشمنان ما امثال دکتر علی محمدی و دکتر شهریاری هستند ولی دشمنان بدانند اگر یکی از نورافکنهای علم را بر زمین انداختند دهها نورافکن دیگر جای آن را خواهد گرفت.
وی تأکید کرد: این ترور نشانه استیصال دشمنان است و ما همه جنایتکاران بخصوص انگلیس را در این حادثه مقصر میدانیم. رییس امنیت خارجی انگلیس گفته بود ما برای کنترل فعالیت هستهای ایران اعتقادی به دیپلماسی نداریم و به اطلاعات امنیتی دست خواهیم زد.
خطیب نماز جمعه تهران به دیدار رهبری با جمع 110 هزار نفری بسیجیان در پنجشنبه هفته گذشته اشاره کرد و گفت: رهبر معظم انقلاب مطالب بسیار مهمی را فرمودند که بایستی ساعتها به تبیین آن پرداخت اما من اینجا اندکی از فرمایشات ایشان را میگویم که بسیجی ماندن را از بسیجی بودن مهمتر دانستند. بسیجی ماندن اخلاص و بصیرت میخواهد و این دو با یکدیگر همافزایی دارند یعنی اخلاص راه را نشان میدهد و انسان را بصیر میکند و بصیرت باعث میشود که اخلاص بماند.
وی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب گریزی به فتنه سال گذشته زدند و فرمودند عدهای برای به دست گرفتن قدرت مصلحت کشور را نادیده گرفتند و بر حقانیت پشت کردند، دشمنان به شوق افتاده و به حمایت آنان پرداختند، سؤال اینجاست که چرا ایشان در هر مناسبتی از فتنه و علتهای آن میگویند، باید گفت که این سیره حضرت علی (ع) است. امیرالمؤمنین وقتی از سرکوبی شورشگران در جنگ جمل با عظمت وارد کوفه شدند در میدان عمومی شهر سخنرانی کردند، از فتنهگران و کسانی که در برابر فتنه ساکت بودند انتقاد کرده و فرمودند من آنقدر آنان را مورد نکوهش قرار میدهم تا از این عمل دست بردارند، مدام کسانی را که در این فتنه کمک نکردند ملامت میکنم، شما هم پیوسته از آنها انتقاد کنید تا خطها روشن بشود و کسانی که به واقع درست هستند از کسانی که نشان میدهند درست حرکت میکنند مشخص شوند.
وی افزود: رهبر انقلاب اسلامی هم همین هدف را دنبال میکند و اینکه بصیرتافزایی کند تا در آینده شاهد جریان شوم آنچنانی نباشیم، ما اینجا به کسانی که خود را اپوزیسیون نظام خواندند و آینده نظام را در دست خود دانستند میگوییم این آرزو را به گور خواهید برد، امروز سران فتنه در این کشور بدانند همانطور که مردم از سران رژیم طاغوت نفرت دارند از سران فتنه نیز متنفرند.
حجتالاسلام خاتمی اشاره به سالروز 16 آذر روز دانشجو کرد و گفت: جنبش دانشجویی این افتخار را دارد که در سال 1332 پرچم ظلمستیزی را بلند کند و این سند افتخاری برای آنهاست.
وی درخواست کرد: این افتخار را حفظ کنید چرا که امروز جبهه نظام اسلامی جبهه مبارزه با آمریکا است و دفاع از این نظام حکم مقابله با آمریکا را دارد و مقابله با نظام جمهوری اسلامی کمک به جنایتکاران است.
خطیب نماز جمعه تهران همچنین در خطبه اول به جنبههای اخلاقی در دینمان اشاره کرد و دعا را یکی از مصادیقاش دانست و گفت: بعضیها این مسئله را مطرح میکنند که خدا با این همه سفارشی که بر دعا کرده است و فرموده که مرا بخوانید تا شما را استجابت کنم چرا بعضی دعاها استجابت نمیشود، محدثان ما شرایط و موانع استجابت دعا را بیان کردهاند و شش شرط برای آن قایل شدهاند، یک معرفت به خداوند، دو اخلاص در عمل، سه انجام واجبات و ترک محرمات، چهار کسب لقمه حلال، پنج حضور قلب، شش انقطاع از غیر خدا.
سیداحمد خاتمی ادامه داد: در رابطه با معرفت خدا رسول اکرم میفرمایند اگر به راستی شما خدا را آنچنان که هست بشناسید با دعای شما کوهها از بین میروند. اگر همه چیز را به دست خدا بدانید و باور داشته باشید که ضرر و نفع در اختیار اوست دعایتان مستجاب میشود. خداوند در حدیث قدسی فرموده است کسی که واقعا از من حاجتی طلب کند و درخواستی داشته باشد و باور کند همه چیز به دست من است دعایش را مستجاب میکنم. معرفت این است که انسان وقتی دعا میکند حتی احتمال نشدن ندهد، مؤمن باید باور کند وقتی خدا را دارد بنبست ندارد و آنکه از خدا دور است به بنبست میخورد.
وی بیان داشت: خداوند در آیه 2 و سه سوره طلاق میفرماید آنکه تقوا دارد و آنکه حریم برای ذات مقدس ربوبی قایل است بنبست ندارد و از آنجایی که فکرش را نمیکند روزیاش میرسد و کسی که توکل به خدا دارد خدا کفایتش میکند.
وی اضافه کرد: در عرصههای فردی، اجتماعی و سیاسی هم چنین است، کشوری که با خداست و مورد توجه لطف الهی است و مردمش دلداده خدا هستند بنبست ندارد، کسانی که دل به بیگانگان و غیر خدا بستهاند بحران دارند. اگر ما خدایی باشیم و خدایی عمل کنیم هیچ گره ناگشودهای برایمان باقی نمیماند.
وی خاطرنشان کرد: شرط دوم اخلاص در عمل است یعنی خالصانه فقط از خدا خواستن و برای او شریک قرار ندادن است. انسان نقطه امید نهاییاش فقط باید خدا باشد. امیرالمؤمنین در این رابطه میفرمایند بر شما باد که خالصانه دعا کنید، بر شما باد که فقط از حضرتش بطلبید که اگر اینطور باشد خدا دعایتان را استجابت میکند، نیز از امام صادق (ع) ذیل آیه 136 سوره یوسف پرسیدند و ایشان در جواب فرمود کسی که بگوید اگر فلانی نبود بیچاره میشدم و از بین میرفتم شرک آورده است و همین که مدام بگوید فلانی و فلانی معلوم میشود که این و آن را بیشتر از خدا میبیند، در حالی که توحید این است که بگوید خدا مسببالاسباب است و او وسیله را برایمان میسازد.
وی ادامه داد: اگر کسی این باور را داشته باشد که همه چیز بدست ربوبی خداست دعایش مستجاب میشود.
وی افزود: شرط سوم دعا رفتار بندهگونه است، در روایتی از پیامبر اکرم (ص) آمده است که شما بنده خدا باشید و از او اطاعت کنید خدا هم حرفتان را میشنود. در روایتی بالاتر از این نیز است که خداوند رو به حضرت داود کرد و فرمود بندهای که مطیع من باشد قبل از اینکه درخواست کند خواستهاش را اجابت میکنم و قبل از اینکه استغفار کند گناهانش را میبخشم.
وی گفت: رسم بندگی این است که آنچه خدا میگوید باید انجام دهد، از آنچه او را نهی کرده دوری کند و به آنچه او را فرمان داده است عمل کند، مانند رعایت حجاب و عفاف که از واجبات الهی است.
پایان پیام/
نظر شما