به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، اکبر ترکان، قائم مقام ستاد انتخاباتی حسن روحانی در نشست خبری که در خبرگزاری ایسنا برگزار شد، گفت: در این مدت انتخابات فضایی فراهم کرد که اهمیتاش از خود انقلاب کمتر نیست.
وی تصریح کرد: مناظرهها فرصتی شد تا راجع به مسایلی که پیش از این یک تابو بود، شکسته شود و راجع به مسایلی مختلف از دیدگاههای متفاوت صحبت شود. این مناظرهها نشان داد که برای رسیدن به اهداف هستهای یک کشور تنها یک راه وجود ندارد.
وی تصریح کرد: آقای روحانی نشان داد اهداف هستهای کشور بدون تحریم نیز پیش برده میشود و میتوان مسیری را پیش رفت که تحریم پیش نیاید.
وی با اشاره به صحبتهای دکتر ولایتی گفت: ولایتی نیز گفتوگوهایی را آغاز کرد که نشان میداد نظرات متفاوتی با بقیه دارد و این دستاورد خوبی بود.
ترکان با بیان اینکه صحبتهای کاندیداها تقریبا شبیه هم شده است، گفت: در حال حاضر اتفاق خوبی که افتاد این بود که کاندیداها مانند هم صحبت میکنند و بیشتر آنها با برنامه جلو آمدهاند.
وی با اشاره به برنامه مطالعاتی دکتر روحانی گفت: روحانی پشتوانه مطالعاتی قوی دارد که در مرکز تحقیقات استراتژیک با 70 محقق و 300 استاد دانشگاه آن را تدوین کرده است.
ترکان گفت: ما خوشحالیم که دیگران نیز حرفهای روحانی را میزنند و ما از روحانی به خاطر گفتمانهایش حمایت میکنیم.
ترکان با اشاره به صحبتهای دکتر عارف گفت: اینکه دکتر عارف اعلام کرد که یک اصلاحطلب است و مسایل فعلی کشور را حاصل حضور اصولگرایان دانست، خوب است زیرا پیش از این فکر میکردم اگر کسی بگوید اصلاحطلب است فکر میکردم اتفاقی برایش بیفتد اما عارف این موضوع را باز کرد و من از اینکه عارف متعهد به مرام و مشی خودش بود، لذت بردم.
ترکان درباره اینکه چرا دکتر روحانی مشی خود را مشی معتدل اعلام میکند، گفت: روحانی معتقد است که توسعه سیاسی و اقتصادی باید در کنار هم باشد و به همین دلیل میگوید مشی معتدل را دنبال میکند.
وی درباره علت انصراف عارف گفت: دکتر عارف با این رفتار نشان داد که به قول خود عمل کرده است زیرا عارف اعلام کرده بود در صورتی که آقای خاتمی از وی بخواهد از دور انتخابات کنار میرود.
قائممقام ستاد روحانی درباره حضور این دو اصلاحطلب در انتخابات گفت: دوستان ما و اصلاحطلبان به این نتیجه رسیدند که حرفهای دو نامزد فوق بیش از 70 درصد همپوشانی دارند و به این نتیجه رسیدند که یکی از دو نفر به عنوان نماینده این گفتمان معرفی شود.
ترکان با اشاره به اینکه مجمعی از طرف ستادهای هر دو نامزد تشکیل شده است، گفت: جمعی از افراد از ستادهای دکتر عارف و روحانی به همراه نمایندگانی از طرف آقایان هاشمی، خاتمی، ناطق و حاجحسن خمینی به همراه سه نفر از ستاد عارف، سه نفر از ستاد دکتر روحانی و سه نفر به صورت مستقل تشکیل شد تا سازوکار افکارسنجی را هدایت کند.
وی افزود: این افراد برای اینکه ببینند باید بر مبنای افکارسنجی یا مصلحتاندیشی عمل شود بحثهای زیادی انجام دادند و در پایان هر نوع تصمیمی منوط به افکارسنجی شد.
ترکان با اشاره به افکارسنجیهایی که روز شنبه و پنجشنبه انجام شد، گفت: نتیجه این افکارسنجیها به اضافه ملاحظات دیگری باعث شد که آقای خاتمی و آقای هاشمی رأی خود را اینگونه اعلام کنند. آقای عارف نیز پایبند به قول و قرار خود بود و علیرغم اینکه بسیار خوب پیش میرفت از دور انتخابات کنار رفت.
وی با اشاره به واکنش هاشمی رفسنجانی در اینباره گفت: نکات ظریفی در این میان است و آقای هاشمی معتقدند تصمیمگیری در این موضوعات باید اقناعی باشد و فکرهایی که دور هم جمع شدند باعث چنین تصمیمگیریهایی شد و آقای هاشمی گفته بودند نمیتوانم تا وقتی که همه چیز مساعد و همه متقاعد نیستند چیزی بگویم چون تصمیمگیری احترام به آرا است.
وی درباره اینکه انصراف عارف به نفع روحانی بود، گفت: افکارسنجیها نشان میداد که 51 درصد افراد هنوز تصمیم نگرفتهاند به کاندیدای مشخصی رأی دهند اما امید میرود با این اتفاق شرکتکنندگان نیز که بیشتر طرفداران اصلاحطلبی هستند به گزینه مطلوب خود برسند.
وی در مورد واکنش دکتر روحانی برای حل موضوعات داخلی و اعتقادش به حل این مسایل از طریق سیاست خارجی گفت: برای اینکه در مذاکرات جلو برویم باید ابتدا توان اداره امور خود را به دست بگیریم تا مذاکره جلو برود، نمیشود برای مذاکره معیشت مردم را بلاتکلیف گذاشت.
وی گفت: به نظر من میشود رابطهمان با اروپا را دوباره مانند قبل کنیم اما در ابتدا باید روی پای خود بایستیم و راهکاری برای اداره وضعیت موجود پیدا کنیم زیرا اگر طرفین مناظره ببینند شما در وضعیت محکمی نیستید قویتری جلو میآیند.
وی گفت: باید به نکتهای بازگردیم که مشکل از آنجا آغاز شده و به بقیه کشورهای صنعتی که پشت آمریکا قائم شدهاند این اطمینان را بدهیم که کار ما در چهارچوبی نیست که برای آنها ایجاد نگرانی کند.
وی در رابطه با دیپلماتهای مطلوب برای اینگونه مذاکرات گفت: آدم ایدئولوژیک با آدم دیپلمات متفاوت است زیرا آدم ایدئولوژیک نمیتواند نقطه مشترکی بین خود و طرف مذاکره پیدا کند اما یک فرد دیپلمات به دهها گفتوگو و نقاط مشترک فکر میکند.
ترکان در پاسخ به شبستان درباره اینکه آیا اصولگراها جایی در کابینه روحانی دارند، گفت: وی معتقد به شایستهسالاری است و از نظرات مختلف در کابینه خود استفاده خواهد کرد.
ترکان درباره اینکه آیا حضور نمایندگانی از آقای ناطق و آقای خمینی در کمیته مشترک اصلاحطلبان به معنای حمایت آنها از آقای روحانی است، گفت: منزلت خانواده امام در این است که فرد مشخصی را انتخاب نمیکنند اما از آنجا که خانواده امام نقش ویژهای در همدلکردن مردم و مشارکت آنها در انتخابات دارند تصمیمی قطعی است.
وی درباره گفتههای آقای هاشمی رفسنجانی در مستند روحانی گفت: آقای هاشمی تنها گفتند من به روحانی گفتم ثبتنام کند و خود را نسبت به آن متعهد میدانم و به موقع اقدام مناسب را انجام میدهم.
ترکان درباره پایبندی روحانی به برنامههای توسعه گفت: بزرگترین قانونشکنی بعد از انقلاب این بود که دولت فعلی برنامه پنجسالهای که مجلس بر مبنای خط مشی رهبری تنظیم کرده بود، قبول نکرد؛ کاش در رابطه با آن اصلاحیه میداد اما به کل این برنامه را قبول نکرد، آقای روحانی اگر به برنامه پنجساله توسعه نقدی داشته باشد آن را به صورت لایحه تقدیم مجلس میکند تا در صورت موافقت مجلس با رأی بیش از دوسوم نمایندهها تعیین شود.
قائممقام ستاد انتخاباتی روحانی درباره وضعیت فعلی گشت ارشاد و عدم رعایت حقوق شهروندی در جامعه گفت: برای حقوق شهروندی در جامعه یک پیشنویس داریم که آن را به صورت قانون درخواهیم آورد.
وی در مورد گشت ارشاد گفت: قوانینی که جامعه را اداره میکند دو بخش مذهبی که مبتنی بر قوانین دینی است و بخش مبتنی بر قراردادهای اجتماعی دارد، برای همین برای دیندارکردن مردم ورود به بحث انتظامی مطلوب نیست، دیندارکردن مردم کاری است که باید در قلب مردم اتفاق بیفتد.
وی تصریح کرد: عملکردهای مختلفی طی این سالها تجربه شده است و این موضوعات نشان داد که باعث دیندار شدن مردم نمیشود و علاقهمند کردن مردم به دین احکام و روشهای خودش را دارد؛ پس باید به سمت روشهای جدید برویم. آقای روحانی برنامهای برای عفاف دارد که تنها به معنی حجاب نیست بلکه حجاب بخشی از آن است.
وی با ابراز مخالفت در برخورد انتظامی با چنین مسایلی گفت: نیروی انتظامی خدمات ارزشمندی را به جامعه ارایه کرده است اما بکارگیری نامناسب این نیرو باعث آسیبدیدن جلوهاش در جامعه میشود.
وی در ادامه درباره انتخاب طرح کلید به عنوان نماد انتخاباتی روحانی گفت: این طرح از ستاد آقای هاشمی به ستاد آقای روحانی آمد.
ترکان درباره اینکه در دولت روحانی چه کاری خواهد داشت، گفت: من معتقدم جوانترها باید وارد کار شوند و من در همین حد مشاور برای آقای روحانی خواهم ماند و علاقهای نیز ندارم در سمت دیگری باشم.
وی درباره اینکه حامی مالی روحانی کیست، گفت: این حزب به صورت مردمی دنبال میشود.
وی افزود: ما یک طرح پیشنهادی داریم که طی آن پس از اتنخابات هر کسی طرازنامه خود را ارایه دهد تا مشخص شود که درآمدها چگونه آمده و چگونه خرج شدهاند، ما در ستاد آقای روحانی به صورت کامل این موارد را داریم و تمام خرجها به صورت حسابشده و با مدرک و چک انجام شده است.
پایان پیام/
نظر شما