به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، سیدمحمد غرضی، کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری دقایقی پیش در نشستی با حضور رسانههای داخلی و خارجی به کنارهگیری محمدرضا عارف به نفع جریان اصلاحات و غلامعلی حدادعادل به نفع گفتمان اصولگرایی از انتخابات واکنش نشان داد.
وی گفت: اینکه گروههای سیاسی تقسیم میشوند و در یک اتاق میخواهند آرای مردم را تقسیم کنند را نمیپسندم و معتقدم رأی مردم کیک نیست که آن را تقسیم کنیم.
غرضی افزود: این دو گروه چپ و راست در کشور ما به خاطر سوابق سیاسی خودشان نمیتوانند کار دیگری انجام دهند و همواره به فکر زیر سوال بردن همدیگرند و من از آنها میپرسم اگر شما نمیخواهید به صحنه بیایید چرا از اول ثبتنام کردید؟
وزیر نفت دولت دفاع در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برای فناوری هستهای در ایران چه برنامهای دارید، پاسخ داد: آنچه که ما تاکنون عمل کردهایم مطابق سازمانهای جهانی بوده و شکل کار قانونمند است و هیچ مشکلی نداشتهایم، ما برای انرژی هستهای روش گذشته را ادامه خواهیم داد.
وی در خصوص بمب اتم اظهار داشت: اگر بمب مفید به حال کسی بود تاکنون آمریکا، اسراییل و شوروی را نجات میداد، این بمب مفید به حال هیچکس نیست.
غرضی به سؤال دیگری در این مورد که چرا از تبلیغات خیابانی در انتخابات استفاده نمیکنید، پاسخ داد: من نرمافزاری هستم و در کشور شبکه مخابراتی عظیمی را راهاندازی کردهام، وقتی به من گفتند میخواهی ستاد بگذاری گفتم من ستاد و سخنگو ندارم و از طریق صدا و سیما، اینترنت و SMS ارتباط برقرار میکنم، خیلی راحتتر از این است که بخواهم از این شهر به آن شهر بروم مثل آدمهایی که جا ندارند، تکنولوژی این کار را برای ما راحتتر کرده است.
وی در مورد دولت احمدینژاد عنوان کرد: من برای نقد افراد و دولتها با روشام کار میکنم و در طول زندگیام با روشهای کاریام دیگران را نقد کردهام.
وزیر پست و تلگراف دولت سازندگی در واکنش به سؤال دیگری با موضوع برنامههایش در مقابله با تحریمها بیان کرد: من در طول 72 سال زندگیام همواره در تهدید بودهام، صدام تانکرهای نفت مرا میزد و بازار نفت هم در زمان جنگ بازار فروشندهها بود و کسی نفتهایم را نمیخرید. همچنین بعد از هشت سال جنگ مخابرات را با تحریم گسترش دادم، اینکه بوش یا اوباما با کاغذ بگویند تحریم میکنیم زماناش گذشته است و ملت ایران توانایی اقدام مناسب برای تحریمها با استفاده از ابزار خودش را دارد. اگر ملت ایران به من رأی داد نشان خواهم داد چگونه در همین شرایط تورم را کنترل خواهم کرد.
این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری در مورد فروش نفت در شرایط کنونی خاطرنشان کرد: به روش گذشته عمل میکنیم، در حال حاضر کشور سالانه 40 میلیارد دلار هزینه دارد و به همین اندازه هم صادرات غیرنفتی داریم، پس نگرانیای وجود ندارد. دستگاههای غربی ما را تحریم کردند اما من بلدم نفت را کجا بفروشم که ما به ازای مناسب داشته باشد.
غرضی در خصوص رابطه دولتاش با آمریکای لاتین نیز گفت: پیش از انقلاب اسلامی هر دولتی در آمریکای لاتین با کودتا بالا میآمد اما بعد از انقلاب مردم به خیابانها آمدند و این را امام خمینی (ره) سازمان داد. ارتباط ما با آمریکای لاتین قلبی و اجتماعی است و سیاسی نیست و ما با آنها در حال جاانداختن یک فرهنگ هستیم که به آمریکا میگوییم شما باید ملتها را به رسمیت بشناسید.
وی در خصوص جایگاه انتخابات در جمهوری اسلامی تصریح کرد: من به انتخابات به عنوان یک ابزار قدرت نگاه نمیکنم و آن را یک ابزار اجتماعی میدانم که در مقابل قدرتهای بیگانه خودش را نشان میدهد، من به مردم میگویم اگر شما 50 میلیون رأی دهید هم تیغ نظامی آمریکا قدرت برش نخواهد داشت و هم اختلافات سیاسی به پایان خواهد رسید.
غرضی در ادامه پاسخ به این سؤال خبرنگار آمریکایی به وی گفت: ما به شما خوشامد میگوییم و میگوییم ما حرفمان با آمریکا و شما اجتماعی است و سیاسی نیست.
این کاندیدای ریاستجمهوری علت حضورش در انتخابات را جدا از بحثهای سیاسی دانست و افزود: من برای اینکه به مردم بگویم غیر از حرفهای سیاسی گروهها انقلاب حرف دیگری دارد در انتخابات شرکت کردم.
غرضی به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا فکر میکنید اصولگرایان هم برای انتخابات اجماع داشته باشند، پاسخ داد: قرآن میگوید این رفاقتها بینشان دشمنی است و اینکه کسی به نفع دیگری کنار میرود و عدهای برای خودشان یک اسم میگذارند سرآغاز اختلافات است، برای من از نظر انتخابات فرقی نمیکند.
وی در مورد اینکه آیا در انتخابات تا آخر خواهید ماند، گفت: من به شورای نگهبان نامه نوشتهام که به نفع کسی کنار نمیروم.
غرضی در خصوص اظهارات پیشین خود مبنی بر تعامل با آمریکا توضیح داد: ملت ایران در چهار مورد تاکنون با آمریکا تعامل کرده است، آمریکا در ایران کودتا کرد و انقلاب ایران 25 سال بعد تعامل اول با آمریکا بود. در جنگ آمریکا طرف صدام را گرفت و پیروزی در جنگ تعامل دوم با آنها بود. در حمله به افغانستان و عراق آمریکا فکر میکرد با تصاحب این دو مرز ما را قیچی میکند که در آنجا هم تعامل سوم صورت گرفت و ما آنها را قیچی کردیم و در سوریه هم به ما گفت چرا در سوریه حضور داری که ما به آنها گفتیم ایران قدرت منطقه است و شما باید از سوریه بروی که در آنجا هم با آمریکا تعامل کردیم. به طور کلی ما شاهد نفوذ در منطقه هستیم که آمریکا میخواهد این نفوذ را با حمایت از اسراییل از میان ببرد که ما به آنها میگوییم با شما جنگ نداریم بلکه تعامل میکنیم.
پایان پیام/
نظر شما