می توان با استفاده از یونیزه کردن، جلوی حرکت گرد و غبار را گرفت

رئیس جمهور، با بیان اینکه امروزه می‌توانیم با استفاده از جریان الکتریکی و یونیزه کردن، جلوی حرکت غبار را بگیریم، اظهار داشت: 75 درصد آلاینده‌ ها، مربوط به کشورهای صنعتی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، دکتر محمود احمدی ‌نژاد، رئیس جمهور، صبح امروز (21 خرداد) در افتتاح مرکز تحقیقات و مدیریت هوا و تغییرات اقلیمی خوزستان در شهرستان حمیدیه، گفت: تغییرات آب و هوایی تأثیر مهمی بر زندگی مردم، اشتغال، صنعت و چرخش عموم بر جای گذاشته که یکی از این تغییرات پدیده ریزگردها و گرد و غبار است.

 

وی با اشاره به اینکه در هر نقطه‌ای وقتی حادثه و تغییری از جمله بارندگی، سیل، خشکسالی، گرد و غبار و طوفان اتفاق بیفتد کل سیستم را تحت تأثیر قرار می ‌دهد، افزود: بیش از 10 سال است که کشور ما تحت تأثیر ریزگردها و گرد و غبار شدید قرار گرفته که صدمات بسیاری به زندگی مردم وارد و عرصه را برای فعالیت و معیشت مردم تنگ کرده است.

 

وی با بیان اینکه مسئولان در این مدت به دنبال شناسایی این مسئله و پیدا کردن راه‌ حل آن بودند، گفت: عمده گرد و غبارها از کشورهای همسایه وارد ایران می‌ شود که نقطه جوشش آن از عراق و عربستان و مقداری هم در خوزستان و استان ‌های غربی است.

 

دکتر احمدی ‌نژاد، بر استفاده از هر فرصتی برای اصلاح این وضعیت تأکید کرد و ادامه داد: مالچ‌ پاشی و درختکاری در مناطق مستعد تشکیل گرد و غبار در داخل کشور از جمله این اقدامات است و امیدواریم کشور عراق نیز در این زمینه فعال‌ تر عمل کند.

 

وی آبدار کردن هورهایی که در دوران دفاع مقدس آسیب دیده و خشک مانده و تبدیل به چشمه جوشش غبارها شده رانیز از دیگر اقدامات دانست که در این زمینه نیز دیوارهایی برای آنها ساخته شده و هنوز آبدار نشدند؛ پیگیری ‌های بسیاری نیز در عراق انجام شده تا تالاب هایی که در این کشور با مشکل کم آبی مواجهند نیز اصلاح می شوند.

 

وی با بیان اینکه امروزه می‌ توانیم با استفاده از جریان الکتریکی و یونیزه کردن، جلوی حرکت غبار را بگیریم، اضافه کرد: محیط زیست با کمک دانشگاه این فناوری را وارد و به صورت آزمایشی در دو نقطه (خوزستان و آذربایجان) دستگاه مرتبط را نصب کردند.

 

رئیس جمهور، با بیان اینکه این دستگاه با بارور کردن ابر و ریزش باران و ایجاد سد برای گرد و غبار از ورود ریزگردها جلوگیری می‌ کند و به بیش از 50 درصد غبارها را در این مدت کاهش داده است، عنوان کرد: این دستگاه به ‌صورت دیواره در ورودی‌ هایی که گرد و غبار از آن وارد می‌ شود نصب شده است.

 

وی با اشاره به اینکه این دستگاه چند منظوره است که از جمله فواید آن می توان به کاهش گرد و غبار، جلوگیری از سیل، سرمازدگی، یخ زدگی و همچنین بارور کردن ابرها برای باران زایی و تشکیل و جابجایی ابرها اشاره کرد، اذعان داشت: این دستگاه مثل یک سد عمل می‌ کند و گرد و غبار را قبل از ورود به کشور ته ‌نشین می‌کند.

 

دکتر احمدی نژاد، با بیان اینکه نباید انتظار داشته باشیم که با این اقدام نتیجه صد در صدی حاصل شود، خاطر نشان کرد: بهره‌ برداری از این دستگاه در کشور در مراحل پایانی می باشد و تاکنون نتایج رضایت‌ بخشی از آن حاصل شده است.

 

وی با اشاره به اینکه 75 درصد آلاینده‌ها که منجر به تغییرات شدید آب و هوایی می‌ شود، مربوط به کشورهای صنعتی است، ابراز امیدواری کرد: همه کسانی که در سطح جهان با تولید آلاینده ‌های مهلک، محیط زیست را بر هم می‌ زنند رفتار و سیستم خود را اصلاح کنند تا طبیعت بر اساس خصلت ذاتی خود پالایش ‌ها را انجام دهد و زمین به محیطی امن برای ساکنان تبدیل شود.

 

پایان پیام/

کد خبر 262125

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha