به گزارش خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان، غلامحسین ابراهیمی دینانی، نویسنده کتاب "سخن ابنسینا و بیان بهمنیار" در نشست "ابنسینا پژوهی در ترازوی نقد" گفت: فلسفه در جهان اسلام ماجرای غمانگیزی دارد، به همین جهت است که پس از گذشت هزار سال از وفات ابنسینا حتی نام برخی از آثار وی هم تاکنون شنیده نشده است؛ برخی از آثار این فیلسوف یا چاپ نشده یا دارای غلط چاپی است یا اگر چاپ شده مطالعه نشده است.
این استاد ادامه داد: معجزه ابنسینا این بود که اثر افکار وی در تمام علوم اسلامی از صرف و نحو که علم اصول و بلاغت روشن است؛ ابنسینا فهم فرهنگ اسلامی را احیا و عقلانی کرده است اما متأسفانه در طول این هزار سال تنها با کتاب شفا شناخته شده است. در حالی که اگر ابن سینا نبود از فرهنگ مدون اسلامی تنها فرهنگ سعودی و طالبانی باقی می ماند.
وی عنوان کرد: گاهی ملاصدرا احتمالا در اثر غفلت یا عدم توجه نسبتهای ناروایی به ابنسینا داده که در حق او ظلم شده است؛ همچنین ابنرشد فیلسوف مشایی نیز در برخی از آثار خود به ابنسینا توهین کرده و معتقد است او متکلمی اشعری است. با مطالعه کتاب تعلیقات زوایایی از شخصیت ابنسینا آشکار میشود که سخنان ملاصدرا و ابنِرشد را نقض کرده و چهره واقعی او را آشکار میکند.
وی با بیان اینکه بسیاری از سخنان ابنسینا را باید از زبان بهمنیار خواند و متوجه شد، خاطرنشان کرد: ابنسینا به همان اندازه که یک فیلسوف بزرگ است یک عارف بزرگ نیز هست که این مطلب را برای نخستین بار مطرح میکنم.
شایان ذکر است، این نشست با حضور غلامحسین ابراهیمیدینانی، حجتالاسلام دکتر عبدالحسین خسروپناه، فاطمه فنا، حسین معصومی همدانی، نجفقلی حبیبی، سیدحسین موسویان، سید محمود یوسفثانی و دکتر مقصود محمدی برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما