به گزارش خبرنگار شبستان، در جلسه نقد وبررسی فیلم سینمایی انیمیشن بالا که با حضور حضور امیر قادری، منتقد سینما و بهرام عظیمی، انیماتور در تالار سوره حوزه هنری برگزار شد، مسائل مختلفی در حوزه سینمای انیمیشن مورد نقد وبررسی قرار گرفت.
امیر قادری که با اندکی تاخیر وارد سالن شد، در ابتدا عنوان داشت: داستان به عنوان اصل قضیه سینمای انیمیشن است. آنهایی که می توانند جهانی تازه و عجیب را تصور کنند می توانند وارد این عرصه شوند به طوری که دنیایی را تصور کنند که تا به حال در ذهن مخاطب وجود نداشته است.
قادری ادامه داد: انیماتورهای حرفه ای که در شرکتهای بزرگ مشغول تولید هستند از پیشرفتهای تکنولوژی و ابزارهای تی ری دی کردن برای تعریف داستانهای خود استفاده می کنند اما فیلمسازان ایرانی خلاف این مسیر را طی می کنند. اگر سینما را در نازل ترین سطح خود به عنوان وسیله ای برای انتقال پیام معرفی کنیم، همه فیلمهای انیمیشن خارجی حاوی پیامی برای مخاطب خود هستند.
وی در ادامه با اشاره فیلمهایی از این دست گفت: داستان اسباب بازی 3 در مورد رابطه بشر است که از بهشت موعود خود جدا شده است و فیلم سینمایی up نشان دهنده این مسئله است که مهر و محبت واقعی به اسارت نمی انجامد که در همه این فیلمها در وهله اول داستان تعریف شده است.
قادری با اشاره به اینکه انیمیشن up در نیمه دوم خود جذابیتش را از دست داده است، بیان کرد: نیمه اول فیلم دارای کلیپ کوتاهی است که از ایده بستن کروات برای نشان دادن گذر زمان استفاده می کند و تکنولوژی خاصی استفاده نکرده است. اما در ادامه داستان فیلم با پرداختن به مسائل حاشیه ای جذابیت خود را کاهش می دهد که در جمع منتقدان نیز قسمت اول فیلم مورد توجه قرار گرفته است.
امیر قادری در پایان اظهار داشت: مخاطب سینما به دنبال دیدن فیلمهای جدید است و مهمترین امتیاز فیلم انیمیشن این است که می تواند فضای جدیدی را خلق کند که یکی از عوامل استقبال مخاطب از "ملک سلیمان" داشتن لوکیشن نو بود.
پایان پیام/
نظر شما