کم کاری درعرصه پژوهش های قرآنی با حضور جوانان در این عرصه جبران می شود

مشاور فرهنگی جهاد دانشگاهی با اشاره به کم کاری های صورت گرفته در عرصه قرآن پژوهی گفت: باید از دریای بیکران قرآن مرواریدهای معارف الهی را صید کنیم و تنها جوانان می توانند این کم کاری را جبران کنند.

به گزارش خبرنگار شبستان، حجت‌الاسلام سید محمد رضا واحدی، مشاور فرهنگی جهاد دانشگاهی و معاون فرهنگی ارتش جمهوری اسلامی در مراسم اختتامیه جشنواره‌های قرآنی گفت: متأسفانه از عقاید ناب شیعی بی‌اطلاعیم و همین امر باعث می‌شود که جوانان ما در این عرصه دچار بحران‌های متعددی شوند.

وی افزود: نمونه این آسیب‌پذیری‌ را می‌توان در عمره‌های دانشجویی مشاهده کرد. متاسفانه ملاحظه می‌کنیم هرساله دانشجویان با سؤالاتی هرچند بی‌اساس از طرف وهابیون دچار شک و شبهه می‌شوند و این نشان از بی‌اطلاعی عمیق آنان از مبانی عقیدتی شیعه است.

حجت‌الاسلام واحدی با ارزشمند خواندن جشنواره مطالعات قرآنی گفت: امیدواریم در آینده با تلاش دانشمندان و علما بتوانیم عقاید امامیه را به شیوه استدلالی تدوین کنیم و نقایص موجود را برطرف کنیم.

معاون فرهنگی ارتش جمهوری اسلامی ایران با اشاره به لزوم بررسی محتوایی قرآن و حدیث گفت: یکی از مشکلات مربوط به بحث قرآن، حدیث و عقاید امامیه بی‌توجهی به مغز و درون‌مایه قرآنی است. قرآن دریایی است عمیق که می‌توان با تحقیق در آن مرواریدهای معارف الهی را یکی پس از دیگری صید کرد.

وی ادامه داد: شاید یکی از دلایل اصلی بی‌توجهی به عمق معارف الهی در قرآن این است که خیلی از ما قرآن را برای ثوابش می‌خوانیم. البته منکر ثواب قرائت قرآن نیستیم اما معتقدیم این موضوع می‌تواند به عنوان حجابی نورانی برای تحقیق در ژرفای معارف قرآن باشد.

حجت‌الاسلام واحدی با اشاره به گلایه عرفا و شعرا از لقلقه زبان شدن دین گفت: در کتاب‌های عرفا و شعرا فراوان مشاهده می‌کنیم که به مسئله نماز و ذکر بی‌روح اشاره شده است. این موضوع می‌تواند به عنوان حجابی نورانی جلوی اندیشیدن و تدبر در قرآن را بگیرد.

وی افزود: نهضت قرآنی که بعد از انقلاب شروع شد، در حال به بار ‌نشستن است و در سراسر جهان مشاهده می‌کنیم که مردم مسلمان به قرآن رو آورده‌اند. به عنوان مثال کشور لیبی که مردمش در مقابل دیکتاتور زمانه‌شان قیام کرده‌اند یک میلیون حافظ قرآن دارد و همین امر می‌تواند زمینه‌ای برای ظلم‌ستیزی آنان تلقی شود.

مشاور فرهنگی جهاد دانشگاهی با اشاره به اینکه هنوز در عرصه فعالیت‌های قرآنی از لحاظ کیفی و کمی عقب هستیم، گفت: زمانی، گفتمان مردم، گفتمانی بر مبنای وحی الهی و تعبد بود. اما امروز گفتمان الهی به گفتمان بشری و عقلی تبدیل شده است و همین امر باعث شده که جوانان در حوزه‌های دین به شبهات متعددی دچار شوند. این امر تلاش مضاعف تمام دست‌اندرکاران فرهنگی و علمی را می‌طلبد.

وی با انتقاد از کم‌کاری‌های نهادهای مرتبط با امور فرهنگی و قرآنی گفت: گرچه مشخص است که نهادهای فرهنگی و قرآنی در زمینه قرآن‌پژوهی کم‌کاری می‌کنند اما مشکل اصلی به سستی و تنبلی خود جوانان برمی‌گردد. به هر حال این سیستم معیوب باید از جایی تعمیر شود که این مشکل تنها به دست خود جوانان رفع می شود.

پایان پیام/
 

کد خبر 26174

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha