حسن اسماعیلی، دبیر ستاد احیا زکات کاشان امروز در گفتگو با خبرنگار شبستان گفت: 2 میلیون و 900 هزار ریال از این میزان زکات واجب و مبلغ 420 میلیون ریال آن نیز زکات مستحبی است.
وی تصریح کرد: سال های قبل پس از واریز وجه زکات به حساب کمیته امداد ، استانداری ضمن عودت وجه معادل همان مبلغ را به عنوان سهم تشویقی دولت برای هزینه احداث طرحهای عمرانی در همان روستا پرداخت میکرد ولی طبق قانونی که امسال ابلاغ شده در صورت واریز وجه زکات به حساب کمیته امداد مبلغی به عنوان تشویق حدود 30 درصد از طرف کمیته امداد پرداخت خواهد شد.
به گفته وی، رتبه شهرستان کاشان در پرداخت زکات نسبت به موقعیت جغرافیایی خاص در بین شهرستان های استان اصفهان از بیست و سوم به بیستم کاهش یافته است با این حال این رتبه برای دارالمومنین کاشان که شهره به مشارکت فعال خیران آن در امور مختلف دارد نیازمند توجه بیشتر در مسیر کاهش رتبه و تک رقمی شدن است.
مدیر کمیته امداد کاشان در ادامه اظهارداشت: زکات فریضهای عبادی و اقتصادی است که در منابع دینی مانند کتاب و سنّت در ردیف نماز و جهاد قرار گرفته و یکی از پنج ستون دین اسلام به شمار میرود.
اسماعیلی افزود: پرداخت زکات توسط مسلمانان، فقر را که ریشه بسیاری از مفاسد اجتماعی در جامعه است از بین می برد.
وی، افزایش سرمایه و برکت برای زکات دهنده و جامعه را تاکید کرد و گفت: پرداخت زکات زمینه های توزیع صحیح ثروت، عدالت اجتماعی و عدم فاصله طبقاتی در جامعه را ایجاد می کند.
به گفته وی، برابر قول فقها زکات در گندم،- جو، - خرما، - کشمش، - طلا، - نقره، - شتر، - گاو، - گوسفند واجب است و اگر کسی یکی از موارد نهگانه را مالک باشد، واجب است مقداری را که در شریعت اسلام معین شده به یکی از مصارف هشتگانهای دستور داده شده در قرآن مجید برساند.
پایان پیام/
نظر شما