به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، علی اکبر ولایتی، کاندیدای یازدهمین دوره ریاستجمهوری در گفتوگوی خبری از شبکه خبر در مورد برنامههای دولت آینده خود گفتوگو کرد.
وی در پاسخ به این سوال که ظرفیت قانون اساسی و اختیارات رییسجمهور آیا به میزان توانمندی او مربوط است یا خیر، گفت: اختیارات قانون اساسی برای رییسجمهور کافی است زیرا رییسجمهوری که ظرفیت لازم برای مدیریت کشور داشته باشد نیازمند قانون جدید نیست.
ولایتی با اشاره به نام دولت خود به عنوان دولت متمم اظهار کرد: افراد دولت بنده افرادی متدین، باتجربه، مؤمن و متعادل هستند.
وی خاطرنشان کرد: افراطگرایی در دورههای مختلف ضررهای زیادی را به کشور وارد کرده است و هزینههای زیادی را در این زمینه از دست دادهایم. فکر نمیکنم دولت عقل کل باشد بلکه دولت مجموعهای از افراد صاحب تجربه است.
این کاندیدای یازدهمین دوره ریاستجمهوری شعار دولت خود را اخلاقگرایی و ثابت در مدیریت و تصمیمگیری اعلام کرد و افزود: در دوره وزارت بنده در امور خارجی هر یک از وزرای ما اختیارات تام داشتند و هر آنچه در جلسات گفته میشد مورد تأیید بنده نیز بود. در حوزه کابینه دولت نیز هر یک از وزرا دارای اختیار تام هستند.
ولایتی اظهار کرد: اگر قرار است حکومتی داشته باشیم قوی، متعادل و هماهنگ باید مشورتپذیر باشیم، دولت کابینه خود را با مشورت مجلس تعیین کند نه اینکه لیست بلندبالایی را بدون هیچگونه مشورتی را به مجلس ببرد.
وی ادامه داد: نمایندگان نماینده مردم هستند، پس بنابراین از مشورت تمام کمیسیونها در تشکیل کابینه استفاده میکنیم.
وی در مورد بیمههای اجتماعی اظهار کرد: وقتی ما طرحمان را مطرح کردیم عدهای پوزخند زدند، بله اگر در شرایط زمانی اولویت نداشته باشید دچار شرایط حاد میشوید، افزایش قیمت کالاها و افزایش هزینههای درمانی شرایط سختی را برای مردم ایجاد کرده است.
ولایتی خاطرنشان کرد: اعتماد مردم نسبت به دولت باید ترمیم شود و ابتدا باید توازن میان کالا و تولید در بازار به وجود آید.
وی اظهار کرد: یک بیمه متمرکز و کارآمد بسیاری از مشکلات بخش سلامت را حل میکند. در حال حاضر 70 درصد هزینههای درمانی از جیب مردم پرداخت میشود و بیمه فقط 30 درصد هزینهها را تقبل میکند.
ولایتی اظهار کرد: مردم دفترچه بیمه را در جیب دارند اما عملا این دفترچه کارآیی لازم را ندارد و در شرایط اضطراری و بیماریهای ناعلاج همچون بیماریهای کلیوی، کبدی، سرطانهای مزمن هزینههای گزافی را به مردم تحمیل میکند.
وی خاطرنشان کرد: حتی در شرایط حاد این بیماریها هزینههای کمرشکنی را دربر میگیرد که اگر مردم تمام زندگی خود را نیز بفروشند از عهده هزینههای درمانی آن برنمیآیند. ما در ردیف بودجه خود حتما ردیف بودجه خاصی برای بیماریهای سخت در نظر میگیریم.
وی ادامه داد: در بخش تولید نیز ما در اقتصاد دچار مشکل هستیم، در کشور آمریکا تمام وامهایی که به بخش تولید واگذار میشود بدون سود یا با حداقل سود است، آمریکا مسلمان نیست اما میداند که بانکداری اسلامی راهحل اقتصاد سالم است.
ولایتی تصریح کرد: اما در کشور ما متأسفانه افراد ساعتشمار بابت وام قرضالحسنه خود پول پرداخت میکنند، باید به قانون بانکداری اسلامی عمل کنیم، ما میتوانیم با یک وقفه برای تنفس کارخانجات بخشودگی مالیات و به تعویق انداختن اقساط کارخانههای تولیدی زمان تنفسی را برای این کارخانهها در نظر بگیریم و آنها را دوباره به چرخه تولید بازگردانیم.
ولایتی اظهار کرد: دلیلی ندارد موفق نشویم، این موضوع توسط کارشناسان اقتصادی در کابینه بنده مشخص شده است، بانک مرکزی هویتی مستقل باید داشته باشد نه اینکه ابزار دست دولت باشد.
وی در مورد تسهیل امر ازدواج اظهار کرد: بخش عظیمی از مشکلات ما در حل مشکلات اقتصادی است، کاهش گرانی، افزایش تولید، ورود کارخانجات به چرخه تولید موجب اشتغال میشود و از سوی دیگر دولت باید حمایت همهجانبه خود را از تولیدات اعلام کند، این موضوع موجب اشتغال است و اولین اولویت جوانان در ازدواج اشتغال است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر روابط خارجی آنگونه که باید مطلوب نیست، اظهار کرد: در حال حاضر روابط اقتصاد خارجی و در عرصه بینالملل ما را دچار مشکل کرده است. ایران با توجه به وضعیت جغرافیایی و ژئواستراتژیک مهم و داشتن 15 همسایه از اقتدار سیاسی بالایی در میان کشورها برخوردار است و میتواند بالاترین تأثیرگذاری را در منطقه داشته باشد.
وی تأکید کرد: داشتن همسایههای خوب میتواند یک امتیاز باشد در صورتی که بتوان از این ظرفیت به خوبی استفاده کرد اما متأسفانه همسایهداری در سالهای اخیر رعایت نشده است.
وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در مورد ارتباط با تمام کشورهای دنیا افزود: با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری در دیدارهای اخیر مردمی ایران حاضر به ارتباط با تمام کشورهای دنیاست به شرطی که این کشورها از موضع بالا به جمهوری اسلامی نگاه نکنند و در ارتباط حقوق برابر را در نظر داشته باشند. این ارتباط منوط به حمایت از فلسطین و آزادی سرزمینهای اشغالی است.
وی در مورد موضع هستهای اظهار کرد: موضع هستهای قابل حل است اما محتاج کار و تلاش بسیار است، بخشی از این فعالیتها مستقیم و بخشی غیرمستقیم است، حتی با برخی از کشورهای که عضو 5+1 نیستند نیز باید ارتباط برقرار کنیم همانگونه که در تصویب قطعنامه 598 با توجه به رشادتهای رزمندگان و فعالیتهای دیپلماتیک ما به تثبیت رسید و صدام به عنوان متجاوز در سازمان بینالملل شناخته شد این موضوع نیز قابل حل است.
وی ادامه داد: در این زمینه نیز رییسجمهور باید از ظرفیتهای موجود در صحنه بینالمللی استفاده کند. در مسئله هستهای نیز با توجه به موضع صلحآمیز ایران و ارتباط مطلوب با همسایگان ما میتوانیم از تحریمهایی که بر گرده مردم فشار میآورد، جلوگیری کنیم.
وی تأکید کرد: مقاومت نباید خشن و علنی باشد، میتوان با تدبیر و حکمت هم مقاومت کرد؛ جنگ ایران و عراق هشت سال به طول انجامید اما در نهایت با تلاش رزمندگان و تلاشهای دیپلماتیک عراق به عنوان متجاوز شناخته شد و صدام در سازمان ملل محکوم شد، میتوانیم طوری عمل کنیم که موضوع هستهای با منطق حل شود و بر تحریمها اضافه نشود.
وی خاطرنشان کرد: بخش مهمی از تورمها به علت عدم تدبیر درست در حوزه سیاست خارجی است، این حوزه میتواند ارتباط علمی، منطقی را در فضای مجازی و در حوزه اقتصاد سامان دهد.
پایان پیام/
نظر شما