به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری شبستان، چندی است در راستای پروژه ایران هراسی که اندکی پس از واقعه یازده سپتامبر سال 2001 و در کنار پروژه همیشه فعال اسلام هراسی به راه افتاد،تولیدات سینمایی متعددی صورت می گیرد که در کنار سایر محصولات فرهنگی هدف دار،در سراسر دنیا عرصه می شود.
هالیوود که پس از ساخت فیلم "بدون دخترم هرگز"در سال 1991 رسما ساخت فیلمهایی با داستانی ضد ایرانی را آغاز کرده بود(نشانه های ضد ایرانی و ایرانیهای خبیث از زمان سینمای صامت در هالیوود حضور داشتند)،در دهه نود به ساخت اینگونه آثار ادامه داد و در بسیاری از فیلمها،تروریسم را مساوی ایران قرار داد.مثل فیلم"دروغهای واقعی"که در دهه نود میلادی جیمز کامرون آن را ساخت و تروریستهای عربی که قصد منفجر کردن نیویورک را دارند،در مجسمه های تخت جمشید بمبهای خود را به داخل آمریکا حمل می کنند.
همانگونه که اشاره شد پس از یازده سپتامبر و سقوط برجهای دو قلو،این روند فیلمسازی بر ضد اسلام و ایران شدت پیدا کرد و اوج فیلمسازی ضد ایران فیلم"آرگو"بود که سال گذشته نمایش آن،واکنشی زنجیره ای در جهان به راه اننداخت.به جز مسائل تاریخی و سیاسی مطرح در فیلم که بسیاری از آنها یک جانبه و اشتباه بود،ضعف تکنیکی این فیلم توجه همه را جلب کرد ولی همین فیلم ضعیف به راحتی اسکار بهترین فیلم سال را گرفت تا به همه ثابت کند همیشه سیاست از هنر مهمتر است.
*بوی "گلاب"از هالیوود می آید
محصول جدید پروژه ایران هراسی آمریکا"گلاب" نام دارد،فیلمی که بر اساس کتاب خاطرات مازیار بهاری نگاشته شده. روزنامه نگاری که در جریان انتخابات سال 88 در ایران بود، به جرم فعالیتهای ضد امنیتی دستگیر شد و پس از خروج از ایران به کمک ایمی مولوی نویسنده آمریکایی،کتاب خاطرات زندان خود را منتشر کرد.
تا اینجای داستان قضیه به نظر عادی می آید و مساله مثل همیشه یک اقتباس ادبی برای ساخت فیلم است.اما اگر با دقت بیشتری وقایع حول و حوش ساخته شدن این فیلم را بررسی کنیم،متوجه جریانی مخفی،اما بسیار قدرتمند می شویم که در تهیه آثاری که استفاده ضد فرهنگی دارند،حضور دارد و کیفیت بالای تولید این محصولات را به نوعی تضمین می کند.
*جمع بهترین متخصصان در "گلاب"
مراجعه به صفحه فیلم "گلاب"در سایت اینترنتی معتبر imdb که به شکل تخصصی در مورد سینما و تلویزیون فعالیت می کند،نشان می دهد که از هم اکنون تلاش می شود این محصول جدید ضد ایرانی با بهترین کیفیت ممکن ساخته شود و در این راه از هیچ تلاشی غفلت نشده است.کارگردان این فیلم البته جان استیوارت است،مجری برنامه تلویزیونی معروف"شوی روزانه"که هر روز از صفحه تلویزیون میلیونها آمریکایی پخش می شود و به نوعی او،عضوی از هر خانواده آمریکایی است.
شاید این موضوع که استیوارت تاکنون هیچ فیلمی را کارگردانی نکرده،در ابتدا او را کاندیدای خوبی برای ساخت فیلم نشان ندهد.اما با اندکی فکر،می بینیم فردی مورد اعتماد خانواده های آمریکایی که در یک برنامه تلویزیونی مازیار بهاری را به همه معرفی کرده،شاید بهترین گزینه برای کارگردانی فیلمی جنجالی باشد که موضوعی مطبوعاتی و جنجالی در مورد او دارد.استیوارت که برای ساخت این فیلم به شکل موقت از برنامه خود استعفا داده،اکنون در سفری برای یافتن لوکیشنهای مورد نظرش برای فیلمبرداری،احتمالا در کشوری خاورمیانه ای است.
تنها بازیگر فیلم که تاکنون مشخص شده،گائل گارسیا برنال است که نقش مازیار بهاری را بازی می کند.برنال از چهره های بازیگری بین المللی و بسیار مطرح سینمای مکزیک است که بازی او در فیلمهای "بابل" و "خاطرات موتور سیکلت"او را در سطح جهان به ستاره درخشانی تبدیل کرد و حضور چنین ستاره ای می تواند توجهات بسیاری را به فیلم جلب کند.
*تهیه کنندگان "گلاب" چه کسانی هستند
در همین صفحه در برابر عنوان تهیه کننده به جز خود جان استیوارت،دو نام دیگر هم به چشم می خورد.یکی از آنها اسکات رودین است که زمانی در دهه هشتاد میلادی،رییس کمپانی فاکس قرن بیستم بود و یکی از قدرتمندترین تهیه کنندگان هالیوود است.او در رده بندی سال 2003 مجله پریمیر در میان صد قدرتمند هالیوود نفر هجدهم شد و جوایز متعدد و بسیار زیادی از جمله چند جایزه اسکار را دریافت کرده است.
رودین که تاکنون بیش از صد فیلم را تهیه کرده،کارش را از انتخاب بازیگر در استودیو ها شروع کرد و در طول دوران کاری خود فیلمهای بزرگی چون"شبکه اجتماعی"،"پیرمردها سرزمینی ندارند"،"نمایش ترومن" و "خونریزی خواهد شد"را تهیه کرده است و حالا قصد تولید "گلاب را دارد.
دیگر تهیه کننده فیلم خانم جین(گیگی)پریتزکر نام دارد که بر خلاف اسکات رودین چندان تهیه کننده پر کاری نیست.او حدود بیست فیلم را در کارنامه خود دارد که بسیاری از آنها آثار معمولی و سرگرمی ساز هالیوود هستند و حضورش در پروؤه "گلاب"شاید عجیب باشد اما اینگونه نیست.
خانم پریتزکر یکی از ثرتمند ترین آمریکاییهای ساغل در صنعت سینما است.او که مالک یک سلسله هتلهای زنجیره ای است،طبق رده بندی مجله اقتصادی فوربس در بین 400 میلیونر آمریکایی رتبه 250 را دارد و یکی از ده عضو خانواده خود است که در این فهرست حضور دارند.قدرت اقتصادی پریتزکر و خانواده اش بی شک پشتوانه خوبی برای کسانی است که فیلمی احتمالا پر خرج را بر علیه کشوری دیگر خواهد ساخت.
این نگاه کوچک و گذرا به تنها پنج نفری است که تاکنون حضورشان در فیلم"گلاب"قطعی شده.فهرست عوامل این فیلم هر روز زیادتر می شود و تلاش دشمنان در جبهه های جنگ نرم و نبرد فرهنگی هم روز به روز بیشتر می شود.امید است تا مسئولان و سیاستگذاران فرهنگی دولت یازدهم،با برنامه ریزی و تدبیر خوب،اهتمام بیشتری به نبرد در جبهه فرهنگ داشته باشند.
پایان پیام/
نظر شما