در اقتصاد باید شفافیت داشته باشیم/لزوم استفاده از تمام نیروهای کارآمد

خبرگزاری شبستان: سعید جلیلی در برنامه رویکردها و برنامه‌ها به سوالات مختلف کارشناسان در عرصه‌های فرهنگی، سیاسی و اجتماعی پاسخ داد و گفت: در اقتصاد باید شفافیت داشته باشیم.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، سعید جلیلی، نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در برنامه رویکردها و برنامه‌ها از شبکه 4 به سوالات کارشناسان این برنامه پاسخ داد.

وی در پاسخ به این سوال که چه ظرفیت‌های منطقه‌ای برای جمهوری اسلامی و پیشبرد اهداف آن وجود دارد، گفت: سیاست خارجی اصول، اهداف، ارزش‌ها و منافعی دارد. دستگاه سیاست خارجی و دستگاه‌های دخیل در این سیاست باید درک دقیقی از سیاست خارجی داشته باشند.

وی افزود: سیاست خارجی در عرصه بین‌المللی اشتراکی از حقوق، ارزش‌ها و منافع است. اگر در صحنه بین‌المللی نگاه کنیم به طور مثال 200 کشور در نقاط مختلف دنیا وجود داشته باشند که اشتراک زیادی با آنها داریم و فقط در این میان چند کشور غربی وجود دارد که در اصول با ما مخالف هستند نباید به خاطر این چند کشور غربی از سایر کشورها غافل شد.

جلیلی اظهار کرد: نگاه مشترک کشورها می‌تواند تولید یک فرصت کند، این موضوع را با مطالعه عرض می‌کنم، نقاط فرصت برای جمهوری اسلامی بیش از نقاط تهدید است، باید دستگاه سیاست خارجی و سایر دستگاه‌های دخیل در این موضوع نگاه‌شان به چند کشور غربی معطوف نباشد.

جلیلی اظهار کرد: هیچ کشوری نمی‌تواند بگوید من در سیاست خارجی آرمانی ندارم، این موضوع مهم است، این آرمان‌ها بر اساس اقتضائات محیطی شکل می‌گیرند و برای هر کشوری اهمیت دارند.

جلیلی در مورد طرح تحول اقتصادی و بندهایی از این طرح که مسکوت ماند و هدفمندی یارانه‌ها که اجرا شد، اظهار کرد: بنده در برنامه‌ای که دارم فراتر از بحث اقتصادی حرکت می‌کنم، دولت اگر قوانین خود را محقق کند طرح تحول اقتصادی محقق می‌شود.

وی با بیان اینکه برخی از دولتمردان گله می‌کنند که میزان وقتی که می‌گذاریم به اندازه وقتی نیست که دریافت می‌کنیم، خاطرنشان کرد: در بحث اقتصادی نباید فقط به شیوه‌های اطلاعاتی و قضایی اکتفا کنیم. در موضوع مفاسد اقتصادی دولت باید مدعی این بحث باشد و تعریف سازوکار دقیق کند، اگر در سازوکار دقیق کسی خلاف قانون عملی انجام دهد برایش امکان سوءاستفاده نیست.

جلیلی با تأکید بر سازوکار قانونی و شکل‌گیری شبکه‌های اطلاعاتی جدید برای ثبت امور بانکی و وام‌های قرض‌الحسنه تصریح کرد: چرا ما باید 70 هزار میلیارد معوقه داشته باشیم، این به دلیل سیستم معیوب بانکی است، معوقات بانکی زمانی اتفاق می‌افتد که ناهمگونی در پرداخت مالیات‌ها و وام‌های قرض‌الحسنه به وجود آید.

جلیلی اظهار کرد: در اقتصاد باید شفافیت داشته باشیم و بانک‌های اطلاعاتی به گونه‌ای شکل بگیرند که خود مانع مفاسد اقتصادی باشند و در تصمیم‌گیری سالم ضروری باشند.

جلیلی در پاسخ به این سوال که رویکرد سیاست خارجی برای معرفی الگوهای فرهنگی اسلامی چیست، افزود: یکی از منابع قدرت ما منابع فرهنگی‌مان است که در 34 سال گذشته در این زمینه کم‌کاری شده است.

جلیلی ادامه داد: تولید فیلم بازمانده یکی از اثرات خوبی بود که بنده در ملاقات با دولت حماس این موضوع را عنوان کردم اما دیدم که آنها از ساخت این فیلم بی‌اطلاع هستند، تمام این آثار هنری ظرفیت‌های فرهنگی ما هستند که می‌توانند پیام ما را در سطح بالایی انتشار دهند.

وی تأکید کرد: در این عرصه حمایت از نویسندگان و هنرمندان و پشتیبانی داخلی بسیار مهم است و از سوی دیگر توزیع مناسب برای انتشار این محصولات نیز گام بعدی است.

وی در پاسخ به این سوال که در استفاده از نیروهای کارآمد آیا از جناح مقابل نیز استفاده می‌کنید، تصریح کرد: در مناظرات این بحث مطرح می‌شود که آیا واقعا نیروی کارآمد و متعهد و ارزشمند در عرصه‌های مختلف منحصر به فعالیت در جناح اصولگرا و اصلاح‌طلب است؟ من اعتقاد به این موضوع ندارم بلکه ظرفیت‌های بالقوه‌ای که در کشور وجود دارد نباید منوط به یک جناح خاص باشد.

جلیلی تصریح کرد: ما کسانی را داریم که علاقه‌مند و کارآمد هستند اما در جریان انتخابات بنده از آنها اطلاعی ندارم و شاید رأی‌شان کس دیگری جز من باشد اما اطمینان دارم این افراد می‌توانند در مدیریت کشور نقش بالقوه‌ای داشته باشند.

وی افزود: وقتی کابینه مقتدر خواهیم داشت که مبنای این وزارتخانه بر اساس مدیریت کارآمد و متخصص باشد و از سوی دیگر عملکرد نهادها و سازما‌ن‌ها نیز در راستای هم‌افزایی با یکدیگر باشد.

جلیلی در پاسخ به این سوال که در حال حاضر جمعیت روستایی کاهش یافته و روستاها خالی از سکنه هستند در مورد برنامه‌های دولت خود اظهار کرد: در جمهوری اسلامی ظرفیت جغرافیای منحصر به فردی وجود دارد. در بخش کشاورزی محصولات متنوعی داریم که در صورت تولید روزافزون موتور حرکت و پیشرفت کشور را رونق می‌دهند.

وی گفت: باید به سمت اشتغال مولد و پایدار در تمام عرصه‌ها حرکت کنیم که کشاورزی یکی از این عرصه‌هاست و با سازوکار مناسب بسیاری از منابع را در روستاها احداث کنیم و از آنها حمایت جدی داشته باشیم.

وی در مورد کرسی‌های آزاداندیشی اظهار کرد: اعتقاد دارم اگر از ظرفیت‌های کشور استفاده کنیم قدرتی فراتر از انرژی هسته‌ای آزاد می‌شود. ما برای دانشگاه هزینه می‌کنیم و دانشجو نیز از سوی دیگر سال‌های عمر و جوانی خود را در این عرصه می‌گذارد اما باید برای تمام رشته‌های دانشگاهی فرجامی در نظر بگیریم. این دانشجویان می‌توانند در عرصه‌های مختلف تحقیقات و پژوهش مورد استفاده قرار گیرند.

وی با تاکید بر شکل‌گیری اقتصاد دانش‌بنیان تأکید کرد: تحقق این موضوعات اراده می‌خواهد و با اراده می‌توان آن را عملی کرد. چطور ممکن است شش نفر پنج هزار میلیارد وام بگیرند و پرداخت نکنند. این رقم به اندازه یارانه 72 میلیون نفر است، چطور این مبلغ در تولید استفاده نمی‌شود و فقط دست چند نفر قرار می‌گیرد که آن‌هم در عرصه دلالی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ظرفیت‌ها در عرصه تولید می‌تواند بسیاری از مسایل اشتغال را حل کند.

وی در مورد برنامه هسته‌ای ایران گفت: جمهوری اسلامی به NPT‌ پایبند بوده و ما حکم مقام معظم رهبری را نیز در مورد استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای داریم اما فشارهایی که به ما وارد می‌شود نشان می‌دهد که یک چیز قدرتمندی تولید شده که این‌قدر موجب فشار است و بحث مفیدی برای کشور است.

وی با اشاره به تولید سوخت 20 درصد و ایزوتوپ‌های دارویی به عنوان نیاز کشور خاطرنشان کرد: ما در سال 88 گفتیم سوخت برای تولید دارو می‌خواهیم، گفتند نمی‌دهیم اما ما خود تولید کردیم و این فناوری موجب شد تا پافشاری‌ها رفع شود و نیاز کشور برطرف شود، امروز 850 بیمار از این فناوری استفاده می‌کنند.

جلیلی اظهار کرد: ما در عرصه هسته‌ای فقط از حق هسته‌ای دفاع نمی‌کنیم بلکه از تمام حقوق ملت ایران دفاع می‌کنیم، ما امروز تا هر میزان که بخواهیم سانترفیوژ تولید می‌کنیم و از نسل‌های دیگر آن نیز در بحث کشاورزی استفاده می‌کنیم. این پیشرفت‌ها مانع از زیاده‌خواهی‌ دیگران شد.

وی تصریح کرد: تعجب می‌کنم که برخی می‌گویند فقط بیانیه صادر کرده‌اید تمام این نتایج از فناوری هسته‌ای ایران حاصل شده است.

وی گفت: تهدید وقتی حاصل می‌شود که پیشرفت حاصل شود، ایران را متهم به عدم پایبندی می‌کردند اما ما به تمام سوالات آنها جواب دادیم و بعد گفتند موضوعی در این بحث برای ما باقی نمانده است، در 5+1 تعریف کردیم که اگر می‌خواهید همکاری‌ای فراتر از این موضوع داشته باشید باید برای آن مابه‌ازا قرار دهید، بر این اساس در روند سیاسی این موضوع پیشرفت کردیم. در حقیقت روند هسته‌ای در عرصه حقوقی، فنی و سیاسی مثبت بوده است، تعجب می‌کنم برخی آقایان می‌گویند شما رفتی بیانیه‌ صادر کردی و اعلام موضع کردی.

وی در مورد وضعیت سینما و راهکار رسیدن به مطلوبیت در این عرصه اظهار کرد: هنر جمهوری اسلامی و انقلاب این است که پیام دارد و هر قدر این پیام هنرمندانه‌تر گسترش یابد نفوذ بیشتری خواهد داشت، سینما ابزاری برای انتشار این پیام است، دولت برای انتقال این پیام در هر شکلی و برای هر کشوری باید به سراغ هنرمندان، کارگردانان و سینماداران برود.

وی گفت: فکر می‌کنم اگر یک دولت چابک و کارآمد با رویکردی صحیح برای استفاده از تمام ظرفیت‌ها در عرصه کشاورزی، هنر، فرهنگ و صنعت به کار ببریم در چهار سال آینده با شتابی قابل توجه در پیشرفت کشور گام برمی‌داریم.

پایان پیام/

 

کد خبر 261207

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha