نوازنده چیره دستی که به تمامی دستگاه های موسیقی ایرانی تسلط داشت

خبرگزاری شبستان: فریدون حافظی در طول حیات هنری خود قطعات ماندگاری را ساخت که از جمله آن ها می توان به قطعات «اسیر غم‌ها» و «خانه کعبه»، «رقص گیسو»، «کیست همدم آه» و «آتش عشق» اشاره کرد.

به گزارش خبرنگار موسیقی خبرگزاری شبستان، استاد فریدون حافظی نوازنده و پیشکسوت تار و سه تار شامگاه 16 خرداد در سن 87 سالگی درگذشت. این هنرمند در طول فعالیت خود قطعات زیادی ساخت و تا واپسین روزهای زندگی خود به تربیت شاگردانش مشغول بود.

 

 

فریدون حافظی در سال 1305 در خانواده ای هنردوست در کرمانشاه به‌دنیا آمد. پدرش، استاد میرزا یوسف خان حافظی مردی هنر دوست بود که با بزرگان موسیقی این شهر رفت و آمد داشت. او در نواختن تار مهارت کافی داشت. فریدون حافظی هم تحت تاثیر پدرش از کودکی به نواختن این ساز روی آورد. این هنرمند فقید به تمام دستگاه های موسیقی سنتی ایران مهارت و تسلط کامل داشت، ولی دربین آنها شیفته دستگاه همایون بود. ساخته های او با صدای خوانندگانی نظیر استاد حسین قوامی، استاد بنان و استاد گلپایگانی پخش شده است.

 

آثاری همچون «اسیر غم‌ها» و «خانه کعبه» با صدای غلامحسین اشرفی، «رقص گیسو»، «کیست همدم آه» و«آتش عشق» با صدای سالار عقیلی، «مهربان» با صدای جمال‌الدین منبری و «خدایی» از جمله آثار ماندگاری است که فریدون حافظی ساخته است.

 

کتاب «آوازهای ایرانی» که حاوی آوازها، چهار مضراب و پیش‌درآمدهای فریدون حافظی پیش از این منتشر شده است.

 

گفتنی است، مراسم خاکسپاری فریدون حافظی روز دوشنبه 20 خرداد ساعت 9 صبح از مقابل تالار وحدت برگزار می شود.

 

 پایان پیام/

کد خبر 261023

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha