به گزارش خبرنگار قرآنی خبرگزاری شبستان، ولی الله یاراحمدی مسئول امور قرآنی سازمان وقاف و امور خیریه در نشست خبری همزمان با برگزاری روز ششم مسابقات بین المللی قرآن با اشاره به آغاز مقدمات سی یکمین دوره مسابقات بین المللی قرآن در سال آینده گفت: هم اکنون جذب شرکت کنندگان در سی یکمین دوره مسابقات قرآن را اغاز کرده ایم گروهی مأمور هستند با همکاری هیئت داوران مصاحبه هایی از نمایندگان کشورهای مختلف برای جذب متسابقین در دوره بعد کرده اند که این اتفاق برای اولین بار در مسابقات بین المللی قرآن در حال اتفاق است.
وی با اشاه به برگزاری مسابقات حفظ در سه مرحله مقدماتی و میانی و فینال گفت: مسابقات حفظ قرآن در مرحله مقدماتی فقط سه سوال از حسن حفظ متسابقین پرسیده می شود و دلیل برگازی این مرحله در هتل محل اقامت شرکت کنندگان آرامش بیشتر برای ارائه محفوظات آنها است لذا کسانی که حد نصاب 70 نمره را کسب کنند حق شرکت در مرحله میانی دارند و می توانند در سالن مسابقات با حضور حاضرین و دوربین های تلویزیونی به اجرای برنامه خود بپردازند.
این کار موجب می شود تلاوت های حافظان قرآن در سالن از حد بالایی و غنای بیشتری برخوردار شود.
وی با اشاره به برگزاری سازمان های برگزار کننده مسابقات قرآن در کشور هایی که دارای این ساز و کار نیستند تصریح کرد: کشورهایی که سازمان خاصی برای برگزاری مسابقات قرائت و حفظ خود ندارند سازمان اوقاف و امور خیریه اقدام به برگزاری رقابت های داخلی در این کشور ها می کند که ضمن مشخص شدن حافظان و قاریان برجسته آن کشورها نمایندگانی برای حضور در مسابقات بین المللی قرآن ایران انتخاب شود.
همچنین مطالبات امنجام شده در سال های اخیر موجب شده است که شرکت کنندگانی با کیفیت فنی بالاتری در مسابقات قرآن ایران شرکت کرده و طبق آمار بدست آمده معدل نمرات حفظ و قرائت در چند سال اخیر 3.5 نمره افزایش یافته است.
وی افزود: در چند سال اخیر با همکاری های جامعة المصطفی و رایزنی های فرهنگی و انتخاب متسابقین برتر سطح این رقابت ها رشد قابل توجهی داشته است.
یاراحمدی با بیان این مطلب که هدف از برگزاری مسابقات قرآن فقط رقابت قرآنی نیست خاطرنشان کرد: هدف اصلی برگزاری مسابقات بین المللی قرآن ایچاد کارگاه های جهانی گسترده و تأثیر گذار برای تقویت سطح فنی قرائت و حفظ کشورهای محروم و ضعیف است و تغییر ترکیب شرکت کنندگان در سی امین دوره مسابقات بین المللی قران نشان از ثمره بخش بودن برگزاری این کارگاه های فنی در طول برگزاری مسابقات قرآن دارد.
نفس برگزاری برگزاری مسابقات قرآن انتقال پیام و مفاهیم وحدت آفرین در میان ملل مختلف بوده و حتی اگر نمایندگان کشورهای مختلف صرف حضور در کشور ایران می توانند مبلغ پیام وحدت بخش جمهوری اسلامی ایران به سایر مردم جهان شوند.
همچنین حضور نخبگان مختلف از سراسر این کره خاکی به عنوان قاری و حافظ و آشنایی آنان با دساوردهای جمهوری اسلامی ایران و توانمدی های کشورمان و رشد و بالندگی این مملکت به واسطه عمل به مضامین والای قرآنی بسیار تأثیر گذار بوده که خاطرم است یکی از داوران کشور ترکیه که در حال حاضر یکی از اندیشمندان حاذق در جهان است آغاز موفقیت خود را حضور در مسابقات بین المللی قرآن ایران می داند.
وی با اشاره به بهره گیری از آمار و ارقام برای افزایش روند فنی مسابقات قرآن تصریح کرد: استفاده از آمار علمی و بردن نمرات شرکت کنندگان بر روی نمودار به خوبی نشان دهنده افزایش سطح فنی مسابقات قرآن در چند سال اخیر دارد.
یاراحمدی عنوان کرد: شاهد گواه ما برای ارتقای سطح فنی مسابقات قرآن صحبت های هیئت داوران بوده که همه اذعان داشتند که تاکنون مسابقه ای با این دقت نظر در هیچ کجا ندیده اند و رقابت های بین المللی ایران از نظر آیین نامه داوری بسیار دقیق بوده و به عدالت نزدیک است همچنین سطح فنی شرکت کنندگان در مسابقات قرآن نیز بسیار بالا است.
وی با اشاره به علت برگزاری مسابقات قرآن در فضای انتخاباتی کشور تصریح کرد: چون برگزاری ممسابقات قرآن از دیر باز همزمان با عید وحدت بخش مبعث بوده و تغییر این زمان ممکن است جای را برای برگزاری مسابقات قرآن سایر کشورها باز نماید و این زمان مفید از دست برود مسابقات قرآن در ایام عید مبعث برگزار شد که حضور متسابقین و آرامشی که در کشور مشاهده می کنند نشان از قدرت بالای نظام جمهوری اسلامی ایران دارد.
وی افزود: حضور نامزدهای انتخاباتی در سالن مسابقات قران فرصتی مغتم برای ارائه برنامه های قرآنیشان است که سازمان اوقاف و امور خیریه از آنها نیز دعوت به عمل آورده است.
پایان پیام/
نظر شما