به گزارش خبرگزاری شبستان، مراسم اختتامیه هفتمین همایش بین المللی پژوهش های قرآنی امروز، پنج شنبه، 16 خردادماه با حضور حجت الاسلام والمسلمین سیداحمد خاتمی، خطیب جمعه تهران برگزار و از نفرات برتر تجلیل شد.
در این مراسم حجت الاسلم والمسلمین خاتمی در خصوص جایگاه قرآن کریم و اوصاف آن در هدایت بشر سخنرانی کرد و گفت: قرآن در آیات خود 5 نام اصلی و 16 وصف برای خود یاد می کند و از خود با عناوینی مانند هدی للمتقین، بینه، تبیان و مبین یاد می کند.
وی ادامه داد: موضوع قرآن کریم هدایت است و از این رو این کتاب آسمانی برا یهمه مووعات زندگی انسان برنامه های شفابخش و راهگشا دارد. زندگی یک مسلمان با سایر انسان ها باید متفاوت باشد و در جای جای زندگی او سبک زندگی ایمانی که مقوله ای بسیار گسترده است، مشاهده شود.
حجت الاسلام خاتمی عنوان کرد: برای عملیاتی شدن سبک زندگی دینی باید آسیب هایی که ما در این زمینه داریم و همچنین برنامه رفع این آسیب ها با همکاری حوزه و دانشگاه تهیه و برنامه ریزی شود و در نهایت یک نهاد یا دستگاه متولی اجرای آن در جامع شود.
وی ابراز کرد: همه دستگاه و نهادها در این زمینه مسئول هستند و صدا و سیما و به خصوص سیما نقش بسیار مهمی در این باره دارد زیرا می بینیم وقتی یک سریالی پخش می شود بعد از مدت کوتاهی گویش و ضرب المثل های هنرمندان آن در عمق خانواده ها نفوذ می کند و این قدرت بالای رسانه های صویری را می رساند.
حجت الاسلام والمسلمین احمد عابدی، رئیس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم با اشاره به عید مبعث حضرت رسول اکرم(ص) گفت: از وجود گرامی پیامبر اسلام در دعاهای عید مبعث به عنوان تجلی اعظم خداوند در هستی یاد شده است.
وی ضمن تاکید بر اهتمام دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم در پیگیری منویات قرآنی مقام معظظم رهبری
گفت: دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم به همت سازمان اوقاف و امور خیریه این توفیق را داشت که اولین دستگاهی بود که با برگزاری این همایش به منویات مقام معظم رهبری در زمینه سبک زندگی دینی لبیک گفت.
حجت الاسلام والمسلمین علی محمدی، نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه از دیگر سخنرانان این مراسم بود که با اشاره به سفر مقام معظم رهبری در سال گذشته به استان خراسان شمالی و طرح موضوع سبک زندگی ایمانی بیان کرد: خدا را شاکر هستیم که توانستیم با همراهی اندیشمندان و علما به منویات مقام معظم رهبری لبیک بگوییم.
وی عنوان کرد: دغدغه دیگر سازمان اوقاف و امور خیریه در تحقق منویات مقام معظم رهبری درباره امور قرآنی این است که ایشان در سال 1369 به مناسبت ارتحال حضرت امام راحل، پیامی صادر کردند و در آن خواهان این شدند که انس با قرآن کریم مسئله ای عمومی و فراگیر در همه جامعه شود.
حجت الاسلام محمدی خاطرنشان کرد: اگر جامعه ما به سمت انس با قرآن کریم حرکت کند، در برابر تمامی خطرات دشمن مقاوم می شود و تهاجمات فرهنگی دشمن خنثی می شود و این وظیفه همه اندیشمندان، علما، دستگاه های فرهنگی و نهادهای مسئول است که برای عملیاتی شدن این موضوع برنامه ریزی و تلاش کنند.
حجت الاسلام والمسلمین محمد اکبری، دبیر علمی این همایش در این مراسم ضمن ارائه گزارشی از روند اجرایی و ارزیابی مقالات تصریح کرد: این دوره از همایش به همراه نوآوری های زیاد همراه بود که سبب شد از پنج قاره جهان و 13 کشور، بیش از 500 مقاله به دبیرخانه ارسال شود که در این بین برای نخستین بار تعداد 30 پایان نامه های ارشد و دکتری و طرح های پژوهشی نیز شرکت داده شد.
وی ادامه داد: همچنین مبلغ جوایز از 30 میلیون ریال به 100 میلیون برای نفر اول ارتقا یافت و برگزیدگان از تعداد 19 نفر به 30 نفر رسیدند که از پنج نفر اول، فردا در مراسم اصلی سی امین دوره مسابقات بین المللی قرآن تجلیل به عمل می آید.
وی خاطرنشان کرد: از دیگر ویژگی های این دوره از همایش این بود که در اجرای این برنامه دانشگاه ها و مراکز فرهنگی مااند حوزه علمیه قم، دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم،دانشگاه امام صادق(ع)،دانشگاه امام حسین(ع)، جامعه النصطفی(ع) العالمیه، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و ... همکاری کردند.
در انتهای این مراسم از 25 نفر از برگزیدگان تجلیل به عمل آمد و و یحیی میرحسینی، سیدعبدالله اصفهانی و محمود ابوترابی، حمید ملک مکان و راضیه علی اکبری، علی فرهان عبدالله الفکیکی از کشور انگلستان و ناظم مجمل فالح به همراه رعد مزاحم فنجان از کشور عراق به عنوان مولفان پنج مقاله برتر شناخته شدند.
نظر شما