اهالی سیما از مدیریت داشته ها در جنگ رسانه ای می گویند

خبرگزاری شبستان: در همه جنگ‌ها سربازانی می‌جنگند و دیگرانی آنها را پشتیبانی می‌کنند. حتی امروز! در جنگ رسانه‌‌ها!

به گزارش حبرگزاری شبستان،‌ در هر نبردی عده‌ای اسلحه به دست می‌گیرند و سینه دشمن را نشانه می‌روند و سینه خود را در مقابل آتش گلوله آنها قرار می‌دهند؛

ولی از سلاحی که هر سرباز به دست می‌گیرد تا لباسی که به تن می‌کند و سنگری که پس آن پناه می‌گیرد؛ حاصل تلاش سربازی دیگر است. سربازی که نمی‌شناسیمش و فراموش می‌کنیم تا چه اندازه در پیروزی حضوری موثر دارد.

در همه جنگ‌ها سربازانی می‌جنگند و دیگرانی آنها را پشتیبانی می‌کنند. حتی امروز! در جنگ رسانه‌‌ها! زمانی ‌که تصورمان این است که همه چیز را می‌بینیم و هیچ صحنه دیده‌ نشده‌ای وجود ندارد، به خاطر نمی‌آوریم؛ کسی پشت دوربین ایستاده! چه رسد به آنان که ...

در هر مناسبتی اعم از ملی و مذهبی همه از وظیفه خطیر رسانه ملی می‌گویند و به قول رئیس سازمان " رسانه ملی مرغ عروسی و عزاست" همه می‌پرسند رسانه چه می‌کند؟ کجای کار ایستاده؟ چگونه حماسه‌ای دیگر را به تصویر می‌کشد؟ و در این دنیای سراسر نبرد حیله‌گرانه با کدامین تمهید حقیقت را فاش می‌سازد؟

سیمای جمهوری اسلامی از ماه‌های پایانی سال 91 برای حضور حداکثری مردم تلاشی بی‌وقفه را آغاز کرد. اما این بار و در این سطور تنها می‌خواهیم از تلاش کسانی یاد کنیم که ساز و برگ جنگ رسانه‌ای را مهیا می‌کنند و سنگرسازانی بی سنگر محسوب می‌شوند.

با هدف تمرکز تجهیزات فنی موجود در سیما در سال 1378 مرکز تولید و فنی سیما تاسیس شد. این مرکز تاکنون توانسته در آیین‌های بی شماری تجهیزات مورد نیاز تمامی شبکه‌های سیما را فراهم نماید. در این گزارش تلاش می‌شود؛ گوشه‌هایی از تلاش این همکاران منعکس شود.

 

مجید شعبان‌پور رییس مرکز تولید و فنی سیما:

با مدیریت داشته‌هایمان تحریم‌ها را بی اثر خواهیم کرد

مدیریت داشته‌ها اولین موضوعی بود که شعبان‌پور بر آن تاکید کرده و گفت: تحریم‌های چند سال اخیر برای ما مشکلات بسیاری همراه داشته است به طوری که هیچگونه تجهیزات جدیدی به مرکز وارد نمی‌شود. بنابراین بزرگ ترین هنر همکاران من این است که توانسته‌اند، با مدیریت داشته‌ها در رویدادهای مهم خوش بدرخشند.

وی اضافه کرد: مدت زیادی از برگزاری اجلاس سران جنبش عدم تعهد نمی‌گذرد. رویداد مهمی که رسانه ملی توانست به بهترین نحو کار را پوشش رسانه‌ای دهد. همین طور انتخابات مجلس شورای اسلامی و یا راهپیمایی 22 بهمن سال گذشته همه و همه با کمترین امکانات و تجهیزات و تنها با عزم راسخ همکاران ما پوشش رسانه‌ای خوبی داشت. در انتخابات پیش رو نیز امیدواریم کار را به نحوی مطلوب ارائه دهیم.

شعبان‌پور در ادامه با اشاره به تجربه‌ مرکز تولید و فنی سیما در انتخابات‌‌های گذشته اضافه کرد: رسانه ملی تجربه پخش مناظره‌های سال 88 را در کارنامه خود دارد و تلاش می‌کنیم نقاط قوتمان را تقویت و از نقاط ضعفمان درس بگیریم.

وی افزود: امسال فشار کار دو برابر شده است چرا که در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری هم کاندیداها دو برابر شده‌اند و هم تعداد شبکه‌ها افزایش یافته است و همه این اتفاقات فشار کار را دو چندان کرده‌است.

بهره‌گیری از ایده‌های جدید مساله‌ دیگری بود که رییس مرکز تولید و فنی سیما بر آن تاکید کرد و گفت: تولید مستندی از فعالیت‌های پشت صحنه همکاران، بازسازی و نوسازی استودیوها و استفاده از نظرات کارشناسی دوستان در طراحی دکور برنامه‌ها از جمله کارهایی است که در این دوره از انتخابات انجام داده‌ایم. همچنین ساخت دکور برنامه مناظره‌ها بوسیله کار گروهی متشکل از کارگردان، گرافیست، دکوراتور و تهیه کننده از دیگر نوآوری‌های یازدهمین انتخابات ریاست‌جمهوری است.

رئیس مرکز تولید و فنی سیما در ادامه با قدردانی از همکاران خود در مرکز گفت: در این مسیر بسیاری از دوستان با ما همکاری کرده‌اند بخصوص در دو معاونت توسعه و فناوری رسانه و اداری مالی که لازم است از آنها قدردانی شود.

 

علیرضا جهان‌پناه مدیر کل فنی سیما

در زمینه تولید و پخش ضریب امنیت را بالا بردیم

مدیر کل فنی سیما یازدهمین دور انتخابات ریاست جمهوری را کاری بزرگ و حماسه‌ای عظیم دانسته و نقش رسانه‌ملی را تاثیرگذار توصیف کرد و گفت: از مهمترین کارهایی که رسانه برعهده دارد معرفی کاندیداها به مردم است و این مهم با ضبط برنامه‌های انتخاباتی و مناظره‌ها امکان‌پذیر خواهد بود. از مهمترین برنامه‌های پیش روی سیما تولید و پخش برنامه‌های انتخاباتی اعم از زنده و یا تولیدی در استودیوها خواهد بود.

وی اضافه کرد: عملیات پیشگیرانه در به دست آوردن نتیجه‌ای موثر در تولید برنامه‌های انتخاباتی اهمیت بسیاری دارد بنابراین اداره کل فنی سیما از ماه‌ها پیش خود را برای این حماسه عظیم آماده کرده است. یعنی استودیوها، واحد رپرتاژ، تجهیزات و... بازبینی شد تا ایراد‌های احتمالی آنها برطرف گردد.

علیرضا جهان‌پناه در ادامه این گفت‌وگو به قدمت استودیوهای سیما اشاره کرد و گفت: همانطور که می‌دانید استودیوهای سیما از بدو تاسیس رادیو و تلویزیون ساخته شد، استودیوهایی که تنها برای تولید و پخش دو شبکه راه‌اندازی شد و با افزایش شبکه‌های تلویزیونی این استودیوها همچنان به صورت حداکثری در حال بهره‌برداری هستند به طوری که بالغ بر 90 درصد از برنامه‌های زنده شبکه‌ها از همین استودیوها پخش می‌شود.

وی اضافه کرد: در طول ضبط و پخش برنامه‌های انتخاباتی؛ با هدف انجام اقدامات پیشگیرانه کار نوسازی و بالا بردن ظریب امنیت استودیوها آغاز شد. نوسازی استودیوها در این چند ماه و در حد بضاعت صورت گرفت استودیوهای 12 و 11 بازسازی و استودیو 13 کاملا نوسازی شد. یعنی تجهیزات قدیمی این استودیو جمع‌آوری و تجهیزات جدید به آن اضافه و برق ایمن در استودیوها فراهم شد.

جهان‌پناه همچنین به تلاش همکاران خود در زمینه افزایش ضریب امنیت استودیوها اشاره کرد و گفت: از آنجا که امنیت سیگنال اهمیت بسیاری دارد؛ با هماهنگی اداره کل نگهداری و تاسیسات ظرف یک هفته دو دستگاه usp با ظرفیت120 KVA راه‌اندازی شد.

وی اضافه کرد: هر سیگنال از زمان تولید تا هنگام پخش مسیری طولانی طی می‌کند، بنابراین باید اتفاق‌های بسیاری را پیش‌بینی کرد. مقدماتی که همکاران فنی ما در ادارات کل ماهواره، ارتباطات زمینی و اداره کل امور فرستنده‌ها و... باید فراهم کنند.

مدیر کل فنی سیما همچنین از برنامه‌ریزی همکاران خود برای روز انتخابات سخن گفت: در روز انتخابات واحدهای رپرتاژ به صورت صددرصدی وارد عمل می‌شوند. بنابراین واحدهای سیار تا پیش از 24 خردادماه بازبینی و تجهیز می‌شوند.

وی در ادامه نمایش حماسه مردم در تمامی عرصه‌های ملی و مذهبی را حاصل تلاش همکاران خود در واحدهای فنی و تولید سیما ، معاونت توسعه و فناوری رسانه، ماهواره، ارتباطات زمینی و حوزه‌های ارسال و انتشار سیگنال دانست و از تمامی آنها قدردانی کرد.

 

سید غلامرضا میرحسینی؛ مدیر کل تولید سیما

مستند فعالیت‌های سیما را در انتخابات یازدهم می‌سازیم

میر حسینی با اعلام این خبر یادآور شد: از بهمن‌ماه گذشته بخش‌های مختلف سیما فعالیت‌های خود را در زمینه تولید برنامه‌های انتخاباتی آغاز کرد و در جلساتی که داشتیم تدارک تولید در زمینه این رویداد آغازشد.

وی تخصیص نیروی انسانی و هماهنگی منابع به منظور پوشش مطلوب برنامه‌های تلویزیونی را از دیگر اقدامات اداره کل تولید خواند واضافه کرد: در جلساتی کارگردان‌هایی برنامه‌های انتخاباتی توجیه شدند و برای اولین بار طراحی دکور مناظره به این اداره کل سپرده شد. برای رسیدن به طرحی مطلوب از شش هنرمند دعوت به همکاری شد و در نهایت طرح نهایی انتخاب و کار ساخت و نصب آن پایان یافت.

مدیر کل تولید سیما از طراحی لوکیشن‌هایی در محل واحدهای سیار خبر داد و افزود: در این دوره از انتخابات تلاش می‌کنیم تا در کنار واحدهای سیار لوکیشن‌هایی طراحی نمائیم تا گفت‌وگوهای مردمی در فضای جذابتر و با نورپردازی بهتری ارئه شود.

وی همچنین عکاسی و فیلمبرداری پشت‌صحنه فعالیت‌های همکاران تولید و فنی را از دیگر اقدامات قابل تامل این دوره دانست و اضافه کرد: پس از پایان انتخابات از فعالیت دوستان مستندی تولید خواهد شد تا علاوه بر ثبت تجربیات این دوره از انتخابات بینندگان رسانه با سختی‌ها و مشکلات تولید برنامه‌ها آشنا شوند.

گفتنی است توجه به گریم نامزدهای یازدهمین دوره ا‌نتخابات ریاست جمهوری از دیگر مسایلی است که در اداره کل تولید سیما بر آن تاکید شده است به همین منظور سانتر گریم جام‌جم راه‌اندازی و در استودیو 11 نیز محلی برای گریم کاندیداها در نظر گرفته شد.

 

مهندس غلامرضا غلامزاده مدیر امور استودیوهای سیما:

مدیر امور استودیوهای سیما در ابتدا از جلسات هماهنگی برای ضبط برنامه‌های انتخاباتی نامزدهای یازدهمین انتخابات ریاست جمهوری گفت و اضافه کرد: براساس تجربیات گذشته پیش‌بینی‌های لازم در زمینه حفظ، نگهداری و بهره‌برداری صحیح از استودیوها انجام و تجهیزات مورد نیاز درخواست شد. به طور کلی در مورد تجهیزات استودیوها سرویس‌های اداواری انجام می‌گیرد. اما مشخص نبود که کدام یک از استودیوها در تولید برنامه‌های انتخاباتی استفاده می‌شود. به مرور که به زمان انتخابات نزدیک شدیم در هماهنگی با ستاد انتخابات، 4 استودیوی سیما برای ضبط برنامه‌های انتخاباتی و مناظره نامزدها در نظر گرفته شد.

غلامزاده اضافه کرد: اگر چه همه‌روزه استودیوهای سیما درگیر برنامه‌های روتین شبکه‌ها همچون 90، دیروز-امروز-فردا، فتیله، نگاه اول، خانواده، متن و حاشیه و... هستند؛ اما حساسیت برنامه‌های انتخابات به لحاظ امنیت ملی بسیار بالاست و به همین سبب نیازمند بازنگری در تجهیزات استودیوها بودیم. در جلسات متعدد با همکاران معاونت توسعه و فناوری رسانه نیازهای استودیوهای درگیر برآورد شد و بحث بازسازی و نوسازی هریک بر حسب شرایطی که در آن قرار دارند مطرح شد. تجهیزات در اختیار قرار گرفت و کار بازسازی و نوسازی استودیوها انجام شد.

وی در ادامه با اشاره به سرویس و بازسازی تمامی استودیوهای درگیر اضافه کرد: البته به دلیل نوع بهره‌برداری و مشکلات موجود، استودیو 13 به طور کامل نوسازی شد به طوری که هم‌اکنون این استودیو به لحاظ تجهیزات فنی، نور، صدا، تاسیسات و.. کاملا نوسازی شده است. و یک بخش از تجهیزات برای رزو نیز در نظر گرفته شده است.

غلامزاده در ادامه به حساسیت برنامه‌های انتخاباتی اشاره کرد و گفت: همانطور که می‌دانید در برنامه‌های روتین و عادی اگر اختلالی در برنامه بوجود بیاید می‌توان به بینندگان اعلام کرد که برنامه با مشکل فنی مواجه شده و یا می‌توان آنتن را پاس داد و یا حتی برنامه را کنسل کرد اما در برنامه‌های انتخاباتی بخصوص مناظره‌ها مساله امنیت ملی مطرح است و نمی توان به هیچوجه ریسک کرد و تحت هر شرایطی لازم است کار بدون نقص پخش شود. به همین دلیل تجهیزات رزور از اهمیت خاصی دارد؛ تجهیزاتی که در کمترین زمان ممکن جایگزین دستگاه‌های اصلی گردند.

تجهیزات برق مساله دیگری بود که برای ما اهمیت داشت تا در صورت قطع برق شهری بتوانم برق جایگزین داشته باشیم بنابراین تاسیسات وبرق استودیوها با دو دستگاه usp 120 kva مجهز شد و مقرر شد در ایام انتخابات ژنراتور سیار نیز در محل مستقر گردد و بار نور استودیوها به آن منتقل شود.

غلامزاده در ادامه این گفت‌وگو به ضبط و تولید بسیاری از برنامه‌های روتین شبکه‌ها اشاره کرد و افزود: تعدادی از برنامه‌های زنده شبکه‌ها از پیش ضبط و تولید شد تا در روزهایی که برای برنامه‌های انتخاباتی نیازمند استودیو هستیم از بار کاری آنها کاسته شود. همچنین تعدادی از دکورهای اضافی با هماهنگی شبکه‌ها و اداره کل تولید سیما جمع‌آوری و خارج شد تا بتوانیم از حداکثر توان خود در تهیه برنامه‌های انتخاباتی بهره‌مند شویم.

وی در خاتمه با قدردانی از همکاران خود به گفت: همگان در مرکز تولید و فنی سیما عزم راسخی دارند تا این حرکت سرنوشت‌ساز را به بهترین نحو ممکن پوشش دهند. امروز شاهد یک وفاق و همدلی و جوشش خاصی هستیم و همت و تعاملی میان مجموعه ایجاد شده است.

 

فریدالدین امامی مدیر امور رپرتاژ

120 نیروی فنی با 50 دوربین در 10 واحد سیار از حماسه مردم می‌گویند

فریدالدین امامی مدیر امور رپرتاژ از حضور 120 نیروی فنی با 50 دوربین در 10 واحد سیار خبر داد و گفت: البته کارگردان‌ها، صدابردارها، تصویربردارها و همکارانمان در خطوط ارتباط و sng در این آمار قرار نگرفته‌اند.

وی در زمینه تلاش همکاران خود در امور رپرتاژ سیما گفت: پیش از انتخابات واحدهای سیار در محل‌هایی که از قبل تعیین شده مستقر و کار ضبط و یا پخش زنده را بر عهده می‌گیرند.

این بار در داخل سازمان نیز واحد رپرتاژی در اختیار استودیو 13 قرار داده می‌شود. این استودیو به دلیل مشکلات فنی نیاز به یک واحد پشتیبانی دارد. همچنین سالن خورشید مرکز همایش‌های بین‌المللی نیز در اختیار برنامه‌های انتخاباتی شبکه چهار قرار داده شده و توسط یک واحد سیار پوشش داده می‌شود.

بهترین و مجهزترین واحد سیار با شش دوربین در وزارت کشور مستقر می‌شوند تا اخبار و اطلاعات مورد نیاز را از آغاز اولین ساعات رای‌گیری تا پایان شمارش آراء به اطلاع عموم بگذارند. این واحد سیار به تنهایی وظیفه دارد در طول دو روز رای‌گیری و شمارش آراء 20 ساعت برنامه ضبط کرده و آن را در اختیار شبکه‌های مختلف سیما و واحدهای سیاسی سازمان قرار دهد.

مدیر امور رپرتاژسیما با اشاره به حساسیت بالای ارسال تصویر در روز انتخابات اضافه کرد: پیش‌بینی‌های لازم در زمینه تجهیزات بررسی و کاستی‌ها موجود گزارش شده است و امیدواریم با همکاری دوستان به سرعت این کاستی‌ها برطرف و با ضریب اطمینان بالا در صحنه انتخابات حاضر شویم.

وی اضافه کرد: در هر واحد رپرتاژ علاوه بر گروه تولید (صدابردار، تصویربردار، کارگردان و..) اعضاء گروه فنی شامل یک مهندس فنی که تیم را سرپرستی کرده و وظیفه setup کردن کار را برعهده دارد. البته از آنجا که گروه فنی در زمینه تجهیزات اشراف کامل دارد با گروه تولید در زمینه‌های گوناگون همکاری تنگاتنگی خواهد داشت.

امامی در تشریح مشکلات موجود افزود: از نظر تجهیزات واحدهای سیار ما در مضیقه کامل قرار دارند از یک سو حجم انبوه انتظارات در چنین روزهایی و از سوی دیگر استهلاک تجهیزات و افزایش شبکه‌های سیما همه این عوامل دست به دست یکدیگر داده و فشار کار را بالا می‌برد. هریک از واحدهای سیار ما قریب به 14 سال عمر دارند و ما همواره نگرانیم در شرایط حساس به مشکل بربخوریم باید این تجهیزات به روز شوند تا با اطمینان بیشتری همکاران در مناسبت‌های مختلف حضور صد در صدی داشته باشند.

وی افزود: در حال حاضر حداقل 6 واحد دیگر باید به ناوگان رپرتاژ سازمان اضافه شود تا بتوانیم به سادگی جوابگوی نیاز شبکه‌ها باشیم. تنها شبکه ورزش بنا برتعریف خود نیازمند چندین واحد سیار است.

مدیر امور رپرتاژ سیما همچنین در تعریف وظایف امور رپرتاژ سیما گفت: رپرتاژ از واحدهای محوری سازمان است که همواره وظیفه ضبط و پخش برنامه‌های خارج و داخل سازمان را دارد. مناسبت‌های ملی مانند انتخابات مجلس شورای اسلامی، ریاست‌جمهوری خبرگان رهبری و شوراهای اسلامی، مسابقات ورزشی و راهپیمایی‌های بزرگ همه و همه توسط همکاران رپرتاژ اطلاع‌رسانی می‌شوند.

گفتنی است روز انتخابات واحدهای سیار در تعدادی از مراکز رای‌گیری مستقر می‌شوند در همه‌پرسی‌های گذشته مسجد امام حسین(ع)، مسجد حضرت رسول(ص)، مسجد امام صادق(ع)، مسجد لرزاده، حسینیه ارشاد، دانشگاه تهران، مسجدالنبی، امامزاده صالح از جمله نقاطی بوده‌اند که واحدهای سیار در آن مستقر شده و بر حسب وظیفه تصاویر مورد نیاز شبکه‌های سیما و معاونت سیاسی را تهیه و ارسال کرده اند..

 

نورمحمد رجب بلوکات؛ مدیر هماهنگی متمرکز

حجم انبوه آفیش‌ها در روزهای تاریخی

مدیر هماهنگی متمرکز؛ صداوسیما را پیشگام حماسازان سیاسی در سال حماسه سیاسی دانست و گفت: تاکنون در تمامی مناسبت‌ها توانسته‌ایم به بهترین نحو کار را پوشش دهیم. پیش از آغاز سال 92 مرکز تولید وفنی سیما در جلسات متعددی شروع به پیش‌بینی تجهیزات و امکانات خود کردیم تا بدانیم چگونه وارد این رویداد تاریخی شویم.

وی اضافه کرد: همانطور که می‌دانید؛ با افزایش شبکه‌ها مدیریت هماهنگی متمرکز بوجود آمد تا بر حسب درخواست‌های مورد نیاز هر شبکه و با توجه به تجهیزات موجود اولویت‌بندی و پیش‌بینی شود. این مساله در مناسبت‌های خاصی همچون برگزاری انتخابات ریاست جمهوری که با حجم بیشتری از درخواست‌ها مواجه هستیم نیازمند دقت و وسواس بیشتری است.

نوری بلوکات با اشاره به فعالیت‌های هماهنگی متمرکز گفت: پیش از انتخابات در نامه‌ای به تمامی شبکه ها خواستیم نیازهای تجهیزاتی خود را اعلام نمایند. در جلسه‌ای با حضور مدیران استودیوها، رپرتاژ و نودال هماهنگی‌های لازم انجام و صورتجلسه‌ آن تنظیم شد.

پایان پیام/

 

کد خبر 260580

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha