حجت الاسلام اسماعیل کعبه ای، مدیر مسئول کانون فرهنگی و هنری عترت یاسین ساری امروز(16 خرداد) با اشاره به وظیفه امروز مسلمانان در برابر مبعث به خبرنگار شبستان گفت: یکی از کارهای اساسی که مسلمانان باید برای آن اهتمام کنند، مبارزه با همین جاهلیت مدرن است که این مبارزه باید از درون جامعه اسلامی آغاز شود.
وی ادامه داد: ما مسلمانان امروز وظیفه داریم تا اسلام را دوباره بفهمیم و دستورات آن را آنطور که شایسته یک مسلمان حقیقی است، عمل کنیم.
حجت الاسلام کعبه ای با اشاره به اینکه جوامع اسلامی امروز دچار آسیبهای عمیق فکری و فرهنگی هستند اذعان داشت: ما دچار تحریف مفاهیم شدهایم و به جای عمل به اسلام حقیقی برای از بین بردن علت نارساییها و آسیبها با معلولها مبارزه میکنیم.
مدیر مسئول کانون فرهنگی و هنری عترت یاسین ساری جامعه اسلامی را جامعهای دانست که در آن اخلاقیات موج بزند و روابط بر اساس جوانمردی، اعتماد، وفای به عهد، امانتداری و راستگویی اداره شود.
وی خاطر نشان کرد: امروز بر همه مسلمانان لازم است تا به اسلام، قرآن و سیره اهلبیت (ع) بازگردند تا بتوانند مبعث را آنطور که باید جشن بگیرند و پیام آن را دوباره زنده کنند.
مدیر مسئول کانون فرهنگی و هنری عترت یاسین ساری گفت: مبعث پیامبر اسلام (ص) برای تمام مسلمانان، تمام کسانی که اهمیت این دین آسمانی را درک کردهاند و حتی برای ملائکه الهی عید بسیار بزرگی است.
وی با اشاره به اینکه امروز، روز آغاز مهمترین دین الهی و روز بعثت آخرین پیامبر(ص) است ادامه داد: روز شروع یک شریعت توحیدی برای تمام موحدان دنیا روز بزرگی است و برای کسانی که آن دین را پذیرفتهاند، عید بسیار بزرگتری محسوب میشود.
حجت الاسلام کعبه ای افزود: مبعث پیامبر اکرم (ص) روز تولد یک امت، یک شریعت و اگر درست بنگریم روز تولد دوباره تمام بشریت است.
وی با اشاره به شرایط تاریخی وقوع مبعث گفت: مبعث در زمانی اتفاق افتاد که در جهان آن روز در منطقه شرقی که از مرز سوریه آغاز میشد، امپراطوری مقتدر به نام امپراطوری ساسانی حکومت میکرد که دارای فرهنگ قوی و تمدن بزرگی بود.
مدیر مسئول کانون فرهنگی و هنری عترت یاسین ساری ابراز داشت: در شام، شمال آفریقا، ترکیه امروز و شرق اروپا نیز آن زمان امپراطوری روم حکومت میکرد که صاحب قدرت، فرهنگ و تمدن بود.
وی با اشاره به خصوصیات این دو تمدن بزرگ اضافه کرد: رومیها در آن زمان دین مسیحیت را پذیرفته بودند و ساسانیان نیز زرتشت را دین رسمی خود اعلام کرده بودند.
حجت الاسلام کعبه ای گفت: این دو حکومت که نامشان غیرمستقیم در قرآن نیز آمده است، دو ابر قدرت آن زمان محسوب میشدند.
وی خاطر نشان کرد: در آن زمان در جزیرةالعرب که بعثت اتفاق افتاد، هیچ حکومت یکپارچهای وجود نداشت و اعراب بر اساس رسوم قبیلهای کنار هم زندگی میکردند.
مدیر مسئول کانون فرهنگی و هنری عترت یاسین ساری افزود: از آنجا که سرزمین حجاز یک سرزمین خشک و بیآب و علف بود، هیچ یک از ابرقدرتهای آن زمان هوس نکرده بودند تا این شبه جزیره را تصرف کنند.
وی عنوان داشت: بیسوادی و جاهلیت در این زمان در حجاز حکمفرما بود و هیچ دولت مرکزی، مرکز آموزشی و هیچگونه آثاری از تمدن در سرزمین اعراب دیده نمیشد.
حجت الاسلام کعبه ای اذعان کرد: آنچه در فضای کلی حجاز دیده میشد، اعمال زشتی مانند زنده به گور کردن دختران، خرافهپرستی و رسومات جاهلی بود.
وی ادامه داد: دین مردم حجاز دین ابراهیم (ع) بود که در طول سالها این دین با خرافات مخلوط شده، اعراب بتپرستی را وارد دین توحیدی کردند و به تعبیر قرآن مشرک شده بودند.
مدیر مسئول کانون فرهنگی و هنری عترت یاسین ساری گفت: انحطاط فکری و فرهنگی اعراب در آن دوران سبب شده بود تا قرآن از این دوره به عصر جاهلیت تعبیر کند و پیامبر (ص) در چنین فضای تاریکی مبعوث شد.
وی با اشاره به وضعیت تمدنهای بزرگ آن دوران اظهار داشت: البته در روم و ایران هم که به ظاهر تمدن و فرهنگ وجود داشت، مشکلات بسیاری دیده میشد و جامعه طبقاتی، قسمت وسیعی از مردم را به اسارت فکری و فرهنگی دچار کرده بود.
حجت الاسلام کعبه ای یادآور شد: برگزاری جشن بعثت به همراه سخنرانی در منقبت پیامبر خاتم حضرت محمد (ص) از جمله برنامه های کانون فرهنگی و هنری عترت یاسین ساری در جشن بعث است.
پایان پیام/
نظر شما