به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، بخش دوم مناظره فرهنگی اجتماعی ساعت 19 و 45 دقیقه آغاز شد.
حدادعادل در پاسخ به این سوال که به نظر شما تهیه پیوست فرهنگی برای طرحهای عمرانی، فرهنگی چقدر ضرورت دارد، گفت: مقصود از پیوست فرهنگی این است که دستگاههایی که میخواهند در آن طرحی ایجاد کنند باید دغدغهشان آثار فرهنگی آن طرح باشد، مثلا وقتی میخواهند در یک شهر کوچک یک دانشگاه بزرگ ایجاد کنند باید محاسبه کنند که چند هزار جوان به این شهر کوچک خواهد آمد و این موضوع چه آثار فرهنگی ایجاد خواهد کرد و لذا باید یک پیوست فرهنگی برای این امر داشته باشیم.
جلیلی در پاسخ به این سوال که اقدام عملی شما در استفاده از ظرفیتهای وسیع هنرمندان در مقابله با جنگ نرم چیست، گفت: عمیقا باور دارم هنر و هنرمندان ما بر اساس گفتمان انقلاب اسلامی فرصت هستند و اگر بتوانیم پیام انقلاب اسلامی را با شکل هنری بهتر ارایه دهیم کمکی خواهد بود به این پشتوانه هنری.
وی ادامه داد: ظرفیتهای هنری باید آزاد شود و دولت برای اشاعه فرهنگ به خارج از مرزهای کشور فعالیت کند البته در این حوزه ضعفهایی داریم و آن ضعفها این است که از ظرفیتهای موجود به درستی و به شکل کامل استفاده نمیکنیم.
حسن روحانی در پاسخ به این سوال که موثرترین اقدام شما در تقویت در توسعه صنعت گردشگری چیست، گفت: گردشگری مسئله مهمی از لحاظ اقتصادی، اجتماعی، تبیین فرهنگ انقلابی و اشتغال است. اگر بتوانیم در طول یک سال 10 میلیون گردشگر وارد کشور کنیم 6/23 میلیارد درآمد خواهیم داشت و این مجموعه گردشگری 4 میلیون اشتغال برای ما ایجاد میکند.
وی ادامه داد: در حال حاضر ما مشکل سه میلیون اشتغال داریم و اگر این میزان گردشگر وارد کشور شود مشکل اشتغال حل میشود. ما چهارمین کشور از لحاظ جاذبه گردشگری هستیم، در این زمینه باید زیربناهای صنعت توریسم را مورد توجه قرار دهیم که به ساخت هتل، فروشگاه و تسهیل امکانات حمل و نقل میتوان اشاره کرد که حتی اگر برای آنها سرمایهگذار داخلی نداشته باشیم سرمایهگذار خارجی داریم.
ولایتی در پاسخ به این سوال که الگوی دولت شما برای تحقق شادی و نشاط بیشتر در جامعه چیست، گفت: در حال حاضر مشکل جوانان شغل و بیکاری است و تا زمانی که مسئله اقتصادی و معاش مردم حل نشود صحبت از شادی و نشاط صحبت بیپایه و اساسی است. هر وقت آن مشکلات حل شد میتوانیم با استفاده از امکانات و تجهیزاتی که در اختیار داریم به عنوان مثال استفاده از فرصت تعطیلات و سرگرمیهای مناسب از طریق رسانهها اوقات فراغت آحاد مردم را به نحو مناسب پر کنیم.
غرضی در پاسخ به این سوال که قویترین اقدام دولت برای حل مشکلات سلامت چه خواهد بود، گفت: شبکه هوشمند را راه میاندازم و نسل دوم و چهارم موبایل را وارد کشور میکنم، از این راه خدمات بسیار زیادی در اجتماع ارایه میدهم. این موضوع در برزیل و مکزیک انجام شده است، در بخش سلامت هر چقدر تکنولوژی در حوزه پزشکی توسعه بیشتری یابد هزینهها پایین میآید. از طریق دولت الکترونیک این موضوع را پیگیری میکنم.
غرضی گفت: استفاده از تکنولوژی پیشرفته دست اطبا را باز میکند تا از راه دور تمام مشخصات بیمار را بگیرند و به نوعی پزشکان نیز از رجوع بیش از اندازه بیماران رهایی مییابند.
در ادامه این مناظره، عارف در پاسخ به این سوال که دولت شما چگونه فضای مجازی را سامان خواهد کرد، گفت: فضای مجازی یک واقعیت است و اطلاعات زیادی در این فضا رد و بدل میشود و دانشمندان و نخبگان اطلاعات زیادی را در این فضا رد و بدل میکنند.
وی افزود: البته آسیبهای زیادی نیز در این فضا وجود دارد که اولویت ما امنیت در این فضا است، خوشبختانه وضعیت کشور در این زمینه بسیار خوب است و مصونیت خوبی در ارتباط با این حملات اتفاق افتاده است و ما در این عرصه قدرت برتر منطقه هستیم البته باید از بدآموزیها و ورود سایتهای مستهجن جلوگیری کرد و با یک حرکت جهشی فرهنگی در اطلاعات مورد نیاز مردم مصونیت ایجاد کنیم.
رضایی در پاسخ به این سوال که نگاه شما به وظیفه رسانه ملی در ارتباط با دولت و پیگیری مطالبات مردمی چیست، گفت: هیچ انتظاری ندارم، رسانه ملی نباید نظام و فرهنگ و بسیاری از موارد دیگر را فدای دولت کند. رسانه مال مردم است و ما نیز در دولتمان هر وقت ما را نقد کنند تشویق میکنیم و تقاضای شرکت در این نقد و انتقاد را داریم البته نقد و انتقاد باید در چهارچوب اخلاق باشد.
رضایی اظهار کرد: مردمسالاری فقط شرکت در راهپیمایی نیست بلکه نقد و انتقاد نیز در آن میگنجد، قاعدتا دولت هم حقی در دفاع از حق خود دارد و مردم نیز در جای خود حقی دارند.
وی تصریح کرد: مناظره 88 خوب بود و نباید به گفتوگوی جمعی تبدیل میشد و باید موضوعات با شفافیت به مردم باز میگشت، مردم بهترین محرمان کشور هستند.
قالیباف در پاسخ به این سوال که دولت شما در تحقق سبک زندگی ایرانی و اسلامی تا چه میزان خود را مسئول میداند، گفت: بحث سبک زندگی از موضوعات مهم فرهنگی و اجتماعی است که دو راه دارد، نگاه اول از بالا به پایین است یعنی رییس دولت رییس خانوادههاست و میتواند برای همه تعیین تکلیف کند مانند سبک کره شمالی که همه یک جور بپوشند و یک نوع فکر کنند.
قالیباف خاطرنشان کرد: سبک زندگی باید از دل خانواده و مردم بیاید تا واقعی باشد، دولت میتواند در توجه به هنجارها و هدایت سرمایههای اجتماعی نقش ایفا کند. دولت باید در کنار رفتار و کارکرد خود اعتمادسازی کند و اعتماد مهمترین سرمایه کشور است.
محسن رضایی در پاسخ به این سوال که موثرترین اقدام دولت شما برای حل مسئله اعتیاد چیست، گفت: کانون ورود مواد مخدر در 70 کیلومتری بیرون مرزهای ماست، نکته دیگر اینکه عوامل مشخصی در برخی کشورها مانند دوبی نسبت به ورود و خروج مواد مخدر به کشور و انتقال آن به سایر کشورها دخیل هستند که من با کمک نیروهای امنیتی و سرمایهگذاری مناسب در این حوزه این موضوع را حل و فصل خواهم کرد.
وی ادامه داد: به کشورهای خارجی هشدار میدهم که این بساط را جمع کنند، دوم اینکه روی موضوع کاهش تقاضا از طریق معرفی آثار مخرب استفاده از مواد مخدر از رسانههای ملی و سایر رسانهها اقدام خواهم کرد. همچنین در زمینه بازگرداندن معتادان به زندگی از طریق فراگرفتن مهارتهای لازم برای اشتغال تلاش خواهم کرد.
سیدمحمد غرضی در پاسخ به این سوال که دولت شما چقدر نقدپذیر هست و تا چه میزان کرسیهای آزاداندیشی را در جامعه به ویژه در دانشگاهها ترویج خواهد کرد، گفت: من همیشه سعی کردهام ارتباط دوطرفه برقرار کنم، من وزیر مخابرات بودم از طریق تلفن یک ارتباط دوطرفه برقرار کردم، همین روش را در دولت نیز ادامه خواهم داد. دولت اگر بخواهد قاعده وسیع داشته باشد باید ارتباطات وسیع داشته باشد.
سعید جلیلی در پاسخ به این سوال که به عقیده شما مهمترین آسیب فرهنگی، اجتماعی که خانواده را تهدید میکند، چیست و راهکار شما برای رفع آن چه میباشد، گفت: ما باید در بحث خانواده و زن به دیدگاههای اصیل دینی و ایرانی خود رجوع کنیم. در دیدگاه غربی به زن به عنوان یک نیروی هار نگاه میشود در حالی که در نگاه ما خانواده، سلول و بنیان جامعه است. اگر این دیدگاه نادیده گرفته شود با نگاه تهدید به خانواده نگریسته میشود. ما اگر به مادر و زنان بها دهیم بسیاری از آسیبهای اجتماعی که امروز شاهد آن هستیم را نخواهیم دید.
حسن روحانی در پاسخ به این سوال که دولت شما برای حفظ حقوق شهروندی و بحث حریم خصوصی شهروندان چه تدابیری دارد، گفت: مسئله حقوق شهروندی در فصل سوم قانون اساسی مورد تاکید قرار گرفته، اساس حقوق شهروندی این است که همه ایرانیان از حقوقی یکسان برخوردار شوند، مذهب، هویت و نژاد در حقوق شهروندی تاثیر ندارد.
وی ادامه داد: مسئله مهمتر حریم خصوصی است، من تعجب میکنم از اینکه نیروی انتظامی بیان کرده که میتواند با راپل وارد پشت بام مردم شود و این حریم خصوصی نیست. اگر پشت بام یک فضای مشاع است برای صاحبان آن آپارتمان است نه برای صاحبان آپارتمان و نیروی انتظامی و سربازی که میخواهد وارد آن شود.
روحانی تصریح کرد: در رسانهها و در صدا و سیما هم همینطور است باید حریم خصوصی رعایت شود، اینطور نباید باشد که فردی نسبت به آبروی فردی دیگر توهینی انجام دهد بلکه باید به کسی که مورد توهین قرار گرفته اجازه دفاع از حق خود را بدهد.
علیاکبر ولایتی، در بخش دیگری از مناظره امروز در پاسخ به این سوال که اقدام عملی برای ورزش همگانی، حرفهای و اخلاق حرفهای چیست، گفت: اولین و مهمترین نقش ورزش در پیشگیری از بیماریهاست و باید وسایل این موضوع از کودکی تا کهنسالی وجود داشته باشد.
وی گفت: اساس کار پهلوانی در ورزش باید از دبستان آغاز شود، ژیمناستیک و شنا در آموزش و پرورش اجباری شد، باید زنگ ورزش جدی گرفته شود و مربیان ورزش استعدادیابی کنند و آن را تقویت کنند تا جایی که در بزرگسالی این کودکان مدالآور باشند.
وی ادامه داد: باید بیمه کامل در بیمه آسیبدیدگی، از کارافتادگی و بازنشستگی در عرصه ورزش را جدی بگیریم تا هیچ ورزشکاری دغدغه سلامت نداشته باشد.
وی تأکید کرد: ورزش باید خصوصی باشد، معنی ندارد ورزشگاهی دولتی بماند. ریاست ورزش را نباید سیاسی کرد، گاهی میخواهند به شخص سیاسی امتیاز دهند و او را رییس باشگاه میکنند.
عارف در پاسخ به این سوال که دولت شما برای تسهیل ازدواج جوانان چه اقدامی میکند، اظهار کرد: از مشکلات جدیای که جوانان برای ازدواج با آن روبرو هستند بحث اشتغال است. عدم امکان تامین زندگی، مشکل مسکن از موضوعاتی است که ازدواج را به تاخیر میاندازد.
عارف تاکید کرد: در بحث مسکن مهر ما طرح مسکن ماندگار را ارایه کردیم تا با بازسازی مسکن مهر مشکل جوانان در این حوزه حل شود.
عارف تصریح کرد: افزایش وام ازدواج، برگزاری مراسم ازدواج و حل مشکلات معیشتی جوانان مهمترین مسئله ازدواج است که البته باید دغدغههای جوانان را از طریق آموزش در حین ازدواج، بعد از ازدواج و قبل از ازدواج حل کرد.
حدادعادل در پاسخ به این سوال که مهمترین اقدام دولت برای گسترش فرهنگ عفاف و حجاب در جامعه و مهمترین اقدام دولت آینده چیست، گفت: مهمترین اقدام بنده برای گسترش فرهنگ عفاف و حجاب معتقدکردن نسل آینده و جوانان به حجاب است.
وی با اشاره به تألیف کتاب برهنگی فرهنگی و فرهنگ برهنگی در سال 59 خاطرنشان کرد: این کتاب به 10 زبان نوشته شد، بنده در آن کتاب با استفاده از نظریات استاد مطهری اهمیت حجاب را متذکر شدم و معتقدم پایههای حجاب با اعتقاد محکم میشود و جامعه ما جامعه عفیفی است.
وی با بیان اینکه برخی زنان کمی تا قسمتی بدحجاب هستند، اظهار کرد: بدحجابی زنان به معنای نپذیرفتن حجاب نیست، زن ایرانی به لحاظ فطرت خود حجاب را پذیرفته است، باید برای ترویج فرهنگ حجاب اختلافنظر از میان مسئولان به وحدت نظر تبدیل شود. تعارض میان سازمانها از اقتدار نظام در سیاست فرهنگ حجاب میکاهد.
قالیباف در پاسخ به این سوال که مهمترین اقدام دولت شما برای ارتقای جایگاه ایثارگران و فرهنگ جهاد و شهادت چه خواهد بود، گفت: تمام ملت ما با هر سلیقهای در داخل و خارج کشور میداند زندگی عادی مدیون رشادتها و ایثارگریهای جانبازان و شهداست، اولین اقدام بنده این خواهد بود که در مجلس قانونی تصویب شد تا در دفاع از حقوق این افراد اجرا شود و متاسفانه بدون اجرا باقی ماند، این قانون را به اجرا درمیآورم.
قالیباف اظهار کرد: حفظ فرهنگ ایثارگری مهمترین عنصر اقتدار و عزت است، با روحیه ایثارگری میتوانیم اختلافات را کنار بگذاریم، وظیفه ما حفظ این فرهنگ است.
در جمعبندی مناظره امروز، محسن رضایی اظهار کرد: دولت باید با یک دست فرهنگ و ادبیات ایستادگی و با دست دیگر فرهنگ جهادی اقتصاد را دنبال کند.
وی با بیان اینکه به زندگی و معیشت فرهنگیان، ورزشکاران، دانشجویان و تمام اقشار مردم رسیدگی میکنم، اظهار کرد: اصل 15 و 19 را در جامعه پیاده میکنم، تبعیض و رشوه را از کشور دور میکنم، قول میدهم کشوری را که بسیج فداکار، سپاه مقتدر و ارتش از جان گذشته به من میدهد سالم به دولت بعدی بازگردانم، هیچ چیزی را مقدم بر منافع مردم قرار ندهم، قول میدهم اخلاق را از دولت آغاز میکنم و به شعارهایی که میدهم و وفادار به میراث شهدا، جانبازان و امام باشم.
قالیباف در جمعبندی خود اظهار کرد: مهمترین موضوعی که در کشور حیاتی است، تغییر تحول در مدیریت کشور است و پایاندادن به مدیریت بسته و خستهکننده در کشور است. در این راه ما فرصت آزمون و خطا نداریم نه مسئولان و نه مردم هیچیک نباید این فرصت را از دست بدهند.
قالیباف اظهار کرد: برای تحقق این موضوع نیازمند رویکرد اجتماعی و نگاه سیستمی هستیم، نگاهی که در اقتصاد، سیاست و فرهنگ همهجانبهنگر باشد.
وی با اشاره به اینکه در حوزه مدیریت دیپلماسی نتوانستهایم راهحلی برای مشکلات اقتصادی و فرهنگی بیابیم، خاطرنشان کرد: با استفاده از دیپلماسی و مدیریت آن میتوانیم با دولتها بیشتر صحبت کنیم.
روحانی در ادامه این مناظره اظهار کرد: راهکار دولت تدبیر است، اینکه در تصدیگری دولت در بخش فرهنگ کاهش یابد و کار به کاردان واگذار شود، انجمنهای صنفی تشکیل شود تا مسایل راحتتر حل و فصل شود. باید فرصت را برای زنان فراهم کنیم تا حقوقی مساوی با مردان دریافت کنند.
وی با تاکید به بیمه ویژه برای زنان اظهار کرد: تشکیل وزارت امور بانوان برای بازگرداندن حقوق تضعیفشده آنان از اولویتهای دولت من است.
حدادعادل در جمعبندی سخناناش اظهار کرد: در دولت من که دولت تقوا و تدبیر نامیده میشود خانواده جایگاه مهمی را دارد و اهمیت زن در جامعه ضروری است. به زنان در عین تحصیل و اشتغال اهمیت میدهم، در نظر من زن خانهدار بیکار نیست بلکه مردان و زنان جامعه فردای جامعه را میسازند، بیمه خانوادهها و زنان سرپرست خانوار را مهم میدانم.
وی تاکید کرد: به همبستگی ملی و وحدت ملی اهمیت میدهم به همه مردم به چشم هموطن نگاه میکنم ایران آباد نخواهد شد مگر اینکه همه جای ایران آباد شود، به مردم قول میدهم که به آنها دروغ نگویم.
ولایتی در ادامه مناظره امروز اظهار کرد: بنده تاکید دارم که ایرانی، ایرانی است، از سرخس تا خرمشهر، از شمال تا جنوب شیعه و سنی و ترک را و تمام کسانی که در این سرزمین هستند همه از حقوق برابر برخوردار خواهند بود.
وی با اشاره به موضوع سلامت بر اساس قانون پنجساله و ماده 32 و 39 تاکید کرد: بیمه واحد و باکفایت با عنوان بیمه سلامت ایرانیان را تاسیس میکنم، تا آخر برنامه پنج ساله هزینه 70 درصدی از جیب مردم به 30 درصد باید برسد و در این راه برنامهای جدی دارم.
وی با تاکید بر درمان رایگان بیماریها و برخی بیماریهای صعبالعلاج کلیوی، کبدی و تعویض زانو و هزینههای گزاف این بیماریها اظهار کرد: این بیماریها از مشکلات عادی مردم است که قدرت پرداخت آنها را ندارند، ردیف بودجهای برای بیماریهای صعبالعلاج در دولت آینده خود اختصاص میدهم.
جلیلی در ادامه این مناظره اظهار کرد: اگر اعتقاد داریم که فرهنگ عامل پیشرفت است باید آن را در برنامه دولت بگنجانیم و تمامی موضوعاتی که مانع پیشرفت آن است را از راه برداریم و با اقتدار از ظرفیت فرهنگ در سایر عرصهها استفاده کنیم. اگر بتوانیم موضوعی را با فرهنگ و فرهنگسازی انجام دهیم بهتر از قانون است.
عارف در ادامه این مناظره خطاب به جلیلی گفت: شما نامی از آرگو بردید و استفاده از فرصتها، بنده اشاره به جایزه اسکار اصغر فرهادی میکنم که ما از این موضوع نتوانستیم استفاده کنیم، اصغر فرهادی توانست پیام صلح ما را به دنیا برساند، استفاده از دیپلماسی فرهنگی برای رساندن پیام ما به سایر نقاط دنیا مهم است.
غرضی در جمعبندی سخناناش گفت: در طول عمرم این تجربه را دارم که وقتی ابزار پیشرفته در اختیار مردم قرار میگیرد مقاومت آنها در برابر حوادث افزایش مییابد و فرهنگشان گسترش مییابد. ایجاد شبکه دوطرفه فرهنگی میتواند توسعه وسیعی را در این عرصه ایجاد کند، امروز شبکههای ما از ابزارآلات پیشرفتهای استفاده میکنند که چندین فیبر نوری را دربر میگیرد، میتوانیم با تشکیل دولت الکترونیک در گسترش فرهنگ موثر باشیم.
پایان پیام/
نظر شما