برنامه دولت تدبیر و امید در روابط خارجی، داشتن روابط سازنده باجهان است

حجت الاسلام حسن روحانی، با بیان اینکه برنامه دولت تدبیر و امید، پیرامون روابط خارجی، داشتن روابط سازنده با جهان است، اظهار داشت: ما مسیر تعامل سازنده را ادامه می‌ دهیم چرا که کلید این مسیر، تدبیر و عقلانیت است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، حجت الاسلام دکتر حسن روحانی، کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست ‌جمهوری، (13 خرداد) در سفر یک روزه به اهواز، در جمع مردم این شهرستان در مجموعه ورزشی 13 آبان، با اشاره به اینکه برنامه دولت تدبیر و امید پیرامون روابط خارجی، داشتن روابط سازنده با جهان است، گفت: در شرایط امروز دیوار کشیدن بر دور کشورها امکان پذیر نیست و اینکه عده ‌ای فکر کنند یا باید با دنیا در تقابل باشیم یا تسلیم شویم اشتباه است.

 

وی با بیان اینکه ما نه در برابر قدرت‌ های بزرگ تسلیم می‌شویم و نه در مسیر تقابل هستیم، بلکه مسیر تعامل سازنده را ادامه می‌دهیم چرا که کلید این مسیر تدبیر و عقلانیت است، افزود: مجلس در سال 90 قانون بهبود مستمر فضای کسب و کار را تصویب کرد، اما عملیاتی نشد و اگر به این قانون توجه کنیم، فضای کسب و کار و فعالیت اقتصادی آماده می شود.

 

وی داشتن 10 میلیون توریسم در سال را مساوی با 4 میلیون اشتغال دانست و با بیان اینکه ما 3 و نیم میلیون بیکار داریم، پس از طریق صنعت توریسم می‌توانیم به حل این مشکل کمک کنیم، ادامه داد: در سال 84، 20 میلیون و 860 هزار در ایران شاغل بودند و در سال 91، این عدد به 21 میلیون و 160 هزار نفر رسید یعنی کمی بیشتر از 500 هزار نفر شاغل در طول 8 سال ایجاد شده است.

 

حجت الاسلام روحانی، تعداد فارغ التحصیلان دانشگاهی بیکار را 867 هزار نفر دانست و با بیان اینکه استان های خوزستان، ایلام و گیلان نرخ رشد بیکاری بالایی دارند و باید برای حل مشکلات آنها راه‌ حلی جستجو کرد، اذعان داشت: فضای دانشگاه، شهر، کشور و اینترنت را نباید اینقدر امنیتی کرد بلکه باید فضا را فرهنگی و سیاسی کنیم.

 

وی با اشاره به اینکه اگر دانشگاه فضای علم و آزادی باشد به نفع همه است، چرا که تولید علم نیازمند ایجاد شرایط آزاداندیشی می باشد، اضافه کرد: باید بگذاریم دانشگاه ‌های ما با دانشگاه‌ های دنیا در تماس باشند و اگر این جاده دوطرفه برقرار نشد، جاده یک طرفه می شود و نخبگان ما از کشور خارج خواهند شد.

 

وی خوزستان را مرکز طلای سیاه کشور و دارای زمین ‌های مستعد فراوان کشاورزی دانست و خاطر نشان کرد: خوزستان جزو استان‌ های مهاجرپذیر ایران بود در حالیکه امروز به خاطر مشکل ریزگردها به استان مهاجرفرست تبدیل شده و حل این مشکل با همکاری با کشورهای همسایه امکان ‌پذیر است.

 

کاندیدای یازدهمین انتخابات ریاست جمهوری، با اشاره به تحریم ‌ها علیه ایران، عنوان کرد: فشار تحریم‌ ها برای همه مردم است و آنها که از جیب مردم شعار می ‌دهند باید بدانند هر شعاری و سخنی جایی دارد و شعار تند مشکل را حل نمی‌ کند، البته حل تحریم ‌های ظالمانه علیه ایران کار ساده‌ ای نیست اما من وعده می‌دهم دولت تدبیر و امید قدم به قدم مسأله تحریم ‌ها را حل و فصل خواهد کرد.

 

وی همچنین در دیدار با نخبگان و عشایر استان خوزستان، با اشاره به حماسه بزرگ انتخابات 24 خرداد، با بیان اینکه مردم ما امنیت، آرامش، رشد و تعالی می‌خواهند، تأکید کرد: ما ایرانی هستیم و تمام اقوام و سنت ‌های ما همگی زیر یک چتر هستند و آن چتر ایران و اسلام است و تنوع اقوام و عشایر خود را یک نعمت می‌ دانیم.

 

وی با بیان اینکه مردم ما زندگی عادلانه و نه شعارگونه می‌ خواهند، اظهار کرد: حقوق شهروندی را تدوین می ‌کنم و آن‌ را سند و تبدیل به قانون در مجلس خواهم کرد و در آن تمام مردم ایران دارای حقوق برابر و مساوی خواهند بود لذا میثاق من با شما تنها عدل است و امیدوارم با کمک و رأی شما مردم خوزستان به دولت تدبیر و امید، اقتصاد ایران و اخلاق در این سرزمین احیا شود.

 

حجت‌الاسلام روحانی، در نشست خبری با اصحاب رسانه نیز که در مهمانسرای باغ معین اهواز برگزار شد، ابراز کرد: تجربیات مفیدی در سال های خدمت در دولت اصلاحات به دست آورده ام برای دولت تدبیر و امید علاوه بر تجربیات 35 ساله خود، از تجربیات دولت سازندگی و اصلاحات استفاده خواهم کرد.

 

وی با بیان اینکه فروش نفت اخیراً به یک میلیون بشکه کاهش یافته و به همین دلیل دولت مجبور است به صنایع و محصولات دیگر تکیه کند و از اتکا به نفت فاصله بگیرد، اظهار کرد: تصمیم دولت مبنی بر اختصاص 2 درصد از درآمد نفت به خوزستان یک حرف حق است که تاکنون عملی نشده و من تلاش خواهم کرد این 2 درصد را عملیاتی کنم و در تلاشم آن را به 3 درصد افزایش دهم.

 

وی با اشاره به اینکه کشورها در دنیای امروز بر اساس منافع حرکت می‌ کنند و اساس منافع بر قدرت است نه اخلاق و عدالت، توضیح داد: ما باید تلاش کنیم شیوه ‌های غرب و سایر کشورها را بشناسیم و به گونه ‌ای تعامل برقرار کنیم تا بتوانیم اهداف ملی خود را تحقق ببخشیم.

 

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، همچنین با تأکید بر اینکه هیچ کس نباید با انتخابات قهر کند و حتی اگر اعتراضی به حق هم وجود داشته باشد دلیلی ندارد که انتخابات تحریم شود، اذعان کرد: در این خصوص بحث سرنوشت کشور مطرح بوده و اگر کسی صحنه را خالی کند به نفع رقیب کنار کشیده است.

 

وی با اشاره به اینکه باید برای خوزستان یک کار گروه ویژه تشکیل داد تا معضلات این استان در آن بررسی شود، بیان کرد: رشد اقتصادی ایران در سال گذشته منفی بود و بر اساس پیش بینی مرکز پژوهش ‌های مجلس در سال جاری نیز این رشد منفی است در حالی که رشد اقتصادی باید 8 درصد باشد.

 

وی در رابطه برقراری رابطه با آمریکا، اظهار داشت: دولت آمریکا در طول 35 سالی که از پیروزی انقلاب اسلامی می‌گذرد آغازگر دشمنی با ایران بوده و هر زمان به این نقطه برسیم که آمریکا به دشمنی ‌ها پایان دهد، این آغاز یک تحول جدید است و اساس رابطه با آمریکا منافع ملی بوده و زمانی که دشمنی ‌ها متوقف شود می‌توانیم با آمریکا مذاکره کنیم.

 

پایان پیام/

کد خبر 260217

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha