به گزارش خبرگزاری شبستان، کتاب "نقد و ارزیابی گفتمان های اجتماعی-سیاسی مطرح در جمهوری اسلامی" به موضوع نقد و ارزیابی گفتمان های سیاسی و اجتماعی مطرح در نظام از 2 خرداد 1376 تا 22 خرداد 1388 پرداخته است.
این اثر حول پرسشی اساسی تکوین یافته است: آیا روش تحلیل گفتمانی می تواند مبنایی برای تحلیل گفتمان های سیاسی و اجتماعی جمهوری اسلامی ایران، به ویژه در مقطع زمانی یاد شده باشد؟
نگارنده با برابری دو گفتمان «اصلاح طلبی» و «اصول گرایی عدالت خواه» کوشیده است با تبیین، ارزیابی و مقایسه آنها، دلایل محوری و فرعی هر گفتمان را بازشناخته و با ارجاع به کردارهای گفتمانی و غیرگفتمانی هر یک به آسیب شناسی نظام های معنایی و گفتمانی بپردازد.
بنابر این گزارش، این کتاب مشتمل بر چهار فصل به شرح ذیل است:
فصل اول: کلیاتی در باب مفهوم گفتمان و تحلیل گفتمانی مشتمل بر مفهوم گفتمان و تحلیل گفتمانی.
فصل دوم: پیشینه تحلیل گفتمانی در مطالعات اسلام و ایران که به موضوعات مطالعه گفتمان های تشیع و تسنن، مطالعات گفتمانی تا پیروزی انقلاب اسلامی، مطالعات گفتمانی اسلام سیاسی، مطالعات گفتمانی پس از انقلاب اسلامی و مطالعات گفتمان اصلاح طلبی و جریان دوم خرداد و مطالعات گفتمانی در حوزه سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران می پردازد.
فصل سوم: تحلیل گفتمان اصلاح طلبی شامل مباحث ظهور و افول گفتمان سازندگی، ظهور گفتمان اصلاح طلبی، نظام معنایی و دال های گفتمان اصلاح طلبی، دال های گفتمان اصلاح طلبی در بیان خاتمی و نقد و ارزیابی گفتمان اصلاح طلبی.
فصل چهارم: تحلیل گفتمان اصول گرایی عدالت خواه مشتمل بر ظهور گفتمان اصول گرایی عدالت خواه، نظام معنایی و دال های گفتمان اصول گرایی عدالت خواه و نقد و ارزیابی گفتمان اصول گرایی عدالت خواه.
شایان ذکر است، این کتاب به قلم بهرام اخوان کاظمی در 288 صفحه در قطع رقعی به همت پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی منتشر شده است.
پایان پیام/
نظر شما