از رفع معضلات شهری تا مزه شیرین زندگی

مدیریت صحیح بلوغ نوجوانان و آگاهی از روش های مدیریت آنان، شناسایی جایگاه حجاب در جامعه و حل مشکلات منطقه ای از طریق نشریه «تسنیم»، گام های بلند کانون شهیدکاظمی در تثبیت طعم شیرین زندگی در خانواده های اراکی است.

 خبرگزاری شبستان: کانون فرهنگی هنری سردار شهید احمد کاظمی، یکی از کانون های موفق شهرستان اراک است که از سال 77 فعالیت خود را به صورت غیر رسمی و با پوشش دهی فعالیت های تابستانی و غنی سازی اوقات فراغت جوانان و نوجوانان آغاز کرد. فعالیت رسمی این کانون با دریافت مجوز و فراتر از بحث اوقات فراغت از سال 83 آغاز شد و هم اکنون نیز به عنوان کانون تخصصی نظارت و ارزشیابی، میزبان جمع کثیری از جوانان و نوجوانان ساکن شهرستان اراک است.

 

احمد تکلو، مدیر مسئول کانون فرهنگی هنری شهید اکبر کاظمی است که با یک گپ و گفت کوتاه با او می شود فهمید مدیریت او در این محیط  با واگذاری بسیاری از مسئولیت های اداری و آموزشی و حتی تدارکات مراسم و برنامه ها به نوجوانان و بعضاً جوانان به گونه ای پیش رفته که کانون شهید احمد کاظمی را از مراکز فرهنگی موفق در فعالیت ها و ارائه بسیاری از نشست های مهم و مراسمات موثر ساخته است؛ نتیجه این امر نیز پرورش نسل های جوان، کارآمد و موفق ایران اسلامی است که توانسته اند ضمن تحصیلات عالی با برعهده گرفتن مسئولیت هایی قابل توجه در جامعه، نقش چشمگیری را در پیشبرد اهداف جمهوری اسلامی ایفا کنند.

 

 طرح تربیتی «چهره به چهره» به عنوان برنامه ای مهم و اساسی، یکی از طرح‌های بلند مدت ستاد عالی کانون‌های مساجد کشور و طرحی جامع و مناسب برای رشد ابعاد شخصیتی نسل جوان همراه با ارزش‌های اسلامی است. تکلو در این باره می گوید: در این طرح، هر مربی با نوجوانان از طریق آموزش‌های مستقیم و غیرمستقیم به تبیین ارز‌ش‌های اسلامی و اخلاقی می‌پردازد و از این طریق نسل جوان در برابر آسیب‌های اجتماعی و تهاجمات فرهنگی غرب مصون می‌مانند.

 

کانون شهید احمد کاظمی که مجری اجرای این طرح در استان مرکزی است در کنار انجام صحیح و متوالی این برنامه، جلسات «مزه شیرین زندگی» را نیز به صورت ابتکاری انجام می دهد و در آن از پدران و مادران به صورت رسمی و یا سامانه پیامکی برای بهره مندی از مسائل و مباحث مورد نظر دعوت به عمل می آورد. تکلو توضیح می دهد که در این طرح، حلقه های تربیتی به صورت حضوری در منازل کودکان و نوجوانان حاضر می شوند و به شیوه رو در رو با خانواده های آنان صحبت می کنند.

 

او می گوید: دوره آموزشی «مزه شیرین زندگی»، پیرامون مدیریت صحیح بلوغ نوجوانان و ارتباط با آنان برپا می شود و هدف از برگزاری آن، آموزش هر چه بیشتر خانواده ها در ارتباط با فرزندان٬ تربیت دینی و آگاهی از روش های مدیریت نوجوانان و جوانان است.


مسئول کانون فرهنگی هنری شهید احمد کاظمی اراک با بیان این که این دوره آموزشی با حضور حجت الاسلام دهنوی برگزار می شود می افزاید: شرکت کنندگان این دوره آموزشی خانواده ها و مترقیان طرح چهره به چهره هستند.

 

برپایی کارگاه های آموزشی و تربیتی در استان نیز بخش دیگری از فعالیت های کانون شهید کاظمی است؛ یکی از این نشست ها اختصاص به زنان و مادرانی دارد که مسئولیت پرورش و تربیت در خانواده را عهده دار هستند. تکلو از برگزاری 11 جلسه از سلسله جلسات ذکر شده با حضور دو استاد برجسته زن یاد می کند و می گوید: این جلسات تا کنون به صورت نه جلسه عمومی و دو جلسه اختصاصی برپا شد و ادامه جلسات نیز در طی ماه های آینده برگزار می شود.

 

 برگزاری طرح «عفاف و حجاب» از طرف کانون شهید کاظمی که از فعال ترین کانون های واحد خواهران استان محسوب می شود نیز از برنامه های دیگر این محیط فرهنگی است که تکلو درباره آن می گوید: برای برگزاری این طرح، به ما یک سهمیه اختصاص داده شد؛ اما کانون توانست 7 حلقه برای بانوان برگزار کند و تمامی این فعالیت ها و برنامه ها به صورت دائمی در حال اجراست.

 

او معتقد است که حجاب و عفاف آثار بسیار ارزشمندی برای افراد یک جامعه به دنبال دارد که یکی از این موارد ایجاد امنیت است؛ از این حیث در کشور اسلامی ایران حجاب از جایگاه بسیار مهمی برخوردار است و سعی ما نیز در شناسایی و تثبیت این جایگاه رفیع در میان اقشار جامعه است.

 

 نشریه تسنیم؛ پلی بین مردم و مسئولین استان

نشریه «تسنیم» یکی دیگر از دستاوردهای فرهنگی این کانون است که در طی سه سال متوالی، موفق به دریافت عنوان برترین نشریه استان در جشنواره نشریات تجربی کشوری و هفتمین نشریه برتر در سطح کشور شده است.

 

مسئول کانون تخصصی شهید کاظمی اراک با اشاره به این که این نشریه با دادن اشتراک به علاقمندان توانسته محبوبیت قابل توجهی را در سطح استان جلب کند می گوید: این نشریه فرهنگی، اجتماعی و تربیتی اکنون به صورت فصلنامه منتشر می شود و یکی از ابتکارات قابل توجه در آن، انعکاس بسیاری از مشکلات مناطق مختلف استان است. این امر باعث توجه بسیاری از مسئولین به نواقص و مشکلات شهری و روستایی استان مرکزی و پیگیری برای رفع این معضلات شده است.
 

بچه های کانون بسیجیان واقعی هستند

تکلو می گوید: تمامی سعی ما بر این است که اغلب برنامه های کانون اعم از نشست ها و دوره های آموزشی را در مسجد برگزار کنیم؛ چرا که فضای معنوی مساجد نقش مثبت بسیاری بر روحیه و در نتیجه یادگیری و تاثیرگذاری دارد. به همین دلیل ما خانه دیجیتال کانون را با دربرداشتن 11 سیستم کامپیوتر در صحن مسجد راه اندازی کردیم؛ بسیاری از جلسات و حتی طرح اوقات فراغت نیز در خود مسجد برگزار می شود.

 

اعضای فعال کانون شهید کاظمی به گفته مسئول این کانون، اغلب فعالیت های خود را به صورت رایگان انجام می دهند و بسیاری از این افراد، از فعالین دائمی کانون هستند و بسیاری از تصمیم گیری ها نیز با مدیریت آنان اخذ می شود. تکلو معتقد است این اعضا، بسیجیان واقعی هستند که تمامی فعالیت های خود را فی سبیل الله انجام می دهند.

 

تکلو در پایان تاکید می کند: من معتقدم اگر به جوان و نوجوان بهای لازم داده شود می توانیم شاهد ترقی و پیشرفت کشور باشیم؛ بچه های کانون شهید کاظمی در تمامی طرح های کانون مشارکت داده می شوند تا با نقش آفرینی در این محیط فرهنگی و دینی جسارت تصمیمی گیری و شرکت در طرح های گسترده تر را در زندگی خود را پیدا کنند.

 پایان پیام/

 


 

کد خبر 259931

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha