به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، محمدحسن قدیری ابیانه، کارشناس مسائل سیاسی شب گذشته(12خرداد) در همایش "شعار یا واقعیت در کلام نامزدهای ریاست جمهوری" درموسسه آموزش عالی خراسان اظهار داشت: باید در حوزه اقتصاد به دنبال تولید ثروت باشیم چرا که مقایسه درآمدهای نفتی و بودجه عمومی نشان میدهد قیمت فروش نفت بیش از آنچه که پیشبینی شده بود اما به دلیل تامین نشدن سایر منابع بودجه در نهایت 13 هزار میلیارد تومان کسری بودجه حاصل شد.
وی با اشاره به این مطلب که نباید تکیه به نفت کرد بلکه تولید داخلی در مسیر تولید ثروت نباید از دید مغفول بماند، گفت: اقتصاد ما اقتصادی استراحتی است نه مقاومتی بنابراین اگر در مسیر اقتصاد این راه را ادامه دهیم به اقتصاد ریاضتی میرسیم که مناسب جمهوری اسلامی ایران نیست.
قدیری ابیانه با تاکید براینکه بدون مشارکت مردم به ویژه در حوزه های تحقق حماسه سیاسی، تورم و دیگر بحرانها مهار نمی شود، تصریح کرد: حضور گسترده مردم درعرصه انتخابات عامل تحقق حماسه سیاسی می شود.
وی یکی از نقاط ضعف در اقتصاد را تعطیلات بیش از حد کشور دانست و ادامه داد: ایران سالانه با تعطیلات 25 روزه خود بهویژه در روزهای نخست سال ضربه سنگینی به اقتصاد وارد میکند و در حقیقت در 20 روز نخست سال نه تنها در تولید نقشی نداشته بلکه عمدتا مصرفگرا است.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه در روزهای غیرتعطیلی نیز ساعات مفید کاری در ایران فقط 22 دقیقه است و با این وضعیت اگر تورم و التهابات اقتصادی وجود نداشته باشد جای تعجب است، اذعان داشت: کشوردچار توهم نفتی شده است.
این کارشناس مسائل سیاسی در مقایسهای میان یارانه بنزین و تولید طلا گفت: هر تن طلا معادل 127 میلیارد تومان و یارانه هر روز بنزین نیز 127 میلیارد تومان است و اگر با این وضعیت ادامه دهیم بنزین گرانتر شده و تنها محرومان زیر چرخ تورم له میشوند چرا که تورم بنزین سبب گرانی کلی میشود.
وی با ابراز نارضایتی از اینکه برخی نامزدهای ریاست جمهوری در ارائه برنامه خود اذعان میکنند که میتوان مذاکره و سازش کرد، گفت: اگر آمریکا میتوانست کاری کند برای 50 میلیون جمعیت خود کاری میکرد.
وی با اشاره به این مطلب که مردم ایران خواستار رییس جمهوری سالم، معتقد و باورمند هستند که در سیاستگذاریهای خود توجه جدی به نخبگان داشته باشد، تاکید کرد: یک رییس جمهور نباید به میل مردم رفتار کند بلکه باید بنا به مصالح آنان تصمیم بگیرد.
این کارشناس مسائل سیاسی با اذعان این مطلب که اگر به رییس جمهور سازش کار رای دهیم، تحریمها شدیدتر میشود، تصریح کرد: راه حل مشکلات با مذاکره و سازش با آمریکا نیست و نامزدهایی که نسبت به مذاکره لبخند میزنند در اشتباه هستند.
وی با بیان اینکه مشکلات و معضلات کشور به تنهایی به دست دولت حل نمیشود بلکه مردم نقش اساسی در حل بحرانها ایفا میکنند، افزود: باید اعتراف کنیم که تنبلی اجتماعی سبب کم تحرکی و رکورد شده و این مسئله مصرفگرایی و غفلت از تولید را به همراه دارد.
پایان پیام/
نظر شما