به گزارش خبرگزاری شبستان، سیداحسان قاضیزاده مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران و دبیر نخستین جشنواره سراسری تئاتر خیابانی پیامی را به مناسبت فرارسیدن پنجاهمین سالگرد این رویداد تاریخی و برگزاری جشنواره تئاتر خیابانی خرداد داد.
متن این پیام به شرح زیر است:
سید احسان قاضی زاده هاشمی
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران
در تاریخچه زندگی سراسر حماسه و مبارزه حضرت امام خمینی(ره)، علیه رژیم پهلوی و حامیان آمریکایی و صهیونیستی آن، نهضت 15 خرداد 1342، یک نقطه عطف محسوب میشود؛ به گونه¬ای که انقلاب اسلامی ایران تداوم نهضت 15 خرداد محسوب می شود. آن نهضت، مبارزهای بود که سه عنصر "اسلام"، "امام خمینی(ره)" و "مردم"، پایهها و عوامل اصلی اش را تشکیل داد.
نهضتی که به رهبری امام خمینی (ره)، در مقام مرجعیت در سال 1341 از درون حوزه علمیه قم آغاز شد، در پانزدهم خرداد 42 بیرحمانه سرکوب شد؛ اما نابود نشد؛ بلکه بذری شد که سرانجام، زمینههای شکوفایی انقلاب اسلامی را فراهم کرد.
15خرداد، روز قیام خونین مردم جان برکفی بود که، به نام اسلام و برای اسلام به میدان آمدند و علیه نظام ستمشاهی شوریدند. 15 خرداد روز آغاز نهضت مقدس اسلامی، روز عصیان علیه طاغوت و طاغوتیان و روزی بود که ملت ایران زیر بیرق اسلام گرد آمد و برای مقابله با دشمنان اسلام و قرآن وارد صحنه شد و پشت رژیم ستمشاهی را به لرزه انداخت.
این روز بزرگ و فراموش نشدنی، یادگاری است از پیوند معنوی تودههای عظیم مردم کشور ما؛ واکنشی است از احساس عمیق مذهبی ملت ایران؛ تجسمی است از تاریخ اسلام و درجهای است برای سنجش فداکاری و از خود گذشتگی انسانهایی که به دنبال آرمان الهی حرکت میکنند.
ناگفته پیداست که رخدادهای بزرگ اگر با مقوله «هنر» پیوند بخورد، برای نسل های آینده ماندگار و جاودان تر خواهد بود؛ زیرا هنر یکی از جلوه های بسیار شگفت انگیز حیات بشری است و نمود هنری جایگاه تلاقی روح لطیف هنرمند با دیگر انسانهاست.
مقوله هنر، به ویژه «هنر تئاتر» با روح و روان آدمی ارتباط نزدیکی دارد و می تواند انسان را به سوی خالقش هدایت کند. هنرها برای تحقق مبانی دینی در میان جوامع، جایگاه ویژه و برجسته ای دارند و هنر تئاتر به دلیل زنده بودن و ارتباط مستقیم با تماشاگر از خصوصیات منحصر به فردی برخوردار است.
تئاتر یکی از همان گونه هایی است که با استفاده از ویژگی های هنر نمایش، می تواند با دغدغه قرار دادن مسائل اجتماعی، سیاسی، اعتقادی و دینی به شکلی از نمایش دست یابد که علاوه بر حس همراهی مخاطب، در بطن و پیام مورد انتقالش به «ارتقای بینش و آگاهی» در مخاطب برسد.
یادواره تئاتر 15 خرداد، اتفاق مطلوبی است که به مناسبت پنجاهمین سالگرد این قیام الهی صورت گرفت و امید می رود تا سالیان متمادی شاهد این رویداد هنری باشیم.
گفتنی است، نخستین جشنواره تئاتر خیابانی خرداد 15 الی 18 خرداد ماه به دبیری سیداحسان قاضیزاده در استان تهران برگزار میشود.
پایان پیام/
نظر شما