به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، روزنامههای امروز چندان با رییس سازمان صدا و سیما که پیش از این مناظرههای انتخاباتی یازدهیمن دوره ریاست جمهوری را «بسیار سازنده و سودمند» توصیف کرده بود، همنظر نبودند. برخی از آنها با نگاه به حواشی مناظره روز جمعه، دهم خردادماه، عملکرد صدا و سیما را در انجام یکی از مهمترین وظایفش ضعیف ارزیابی کردند، برخی دیگر تنها به گزارش مناظره اکتفا کردند و برخی ترجیح دادند سکوت کنند.
در حسرت مناظره
به نظر میرسد روزنامه آفتاب یزد با انتخاب «مسابقه هفته به جای مناظره» به عنوان یکی از تیترهای دو، تندترین انتقاد را به شیوه برگزاری مناظره از سوی صدا و سیما در انتخاب تیتر خود داشت.
روزنامه اعتماد که نیمتای صفحه یک خود را منهای یک ستون، به عکس و تیتر اولین مناظره انتخاباتی این دوره اختصاص داده، بعد از تیتر «در حسرت مناظره» در زیرتیتر آورده: «صدا و سیما مهمترین اتفاق سیاسی را به یک برنامه سرگرمکننده تبدیل کرد» که از این حیث میتواند رتبه دوم را در انتقاد به صدا و سیما میان رسانههای مکتوب امروز کسب کند. این روزنامه متن کامل مناظره را به همراه عکسهای نمایشداده شده در برنامه و جزییترین اعتراضها در صفحههای 3، 5 و 10 منتشر کرده است. این روزنامه یادداشتهایی را هم در نقد عملکرد صدا و سیما همراه گزارش خود کرده است.
رتبه سوم هم به روزنامه شرق با تیتر یک «اعتراض نامزدها به تستزنی در مناظرهها» میرسد.
مناظره شلوغ
روزنامه آرمان تیتر یک «مناظره شلوغ» را با روتیتر «بینظمی و انتقاد کاندیداها در نخستین مناظره هشت نفره» و زیرتیتر «یک نیمه آرام؛ یک نیمه طوفانی» همراه کرده و با نقلقولهایی از عارف، روحانی و رضایی در اعتراض به سوالات تستی، ناخوشایندی سبک مناظره و قبول نداشتن روند مناظره، حاشیههای این مناظره را مورد توجه بیشتری قرار داده است.
روزنامه جوان هم که تیتر و عکس یک صفحه اول خود را به اولین مناظره یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اختصاص داده تیتر زد: «کاندیداها در مقابله با تحریمها و سوءمدیریتها به مردم امیدواری دادند». این روزنامه برای پرداختن به حاشیههای این مناظره، زیرتیتر «اعتراض نامزدها به شیوه پاسخهای قطرهچکانی در مناظره اقتصادی» را انتخاب کرده است.
در این میان روزنامه دنیای اقتصاد هم عملکرد صدا و سیما در نخستین مناظره انتخاباتی این دوره را مورد نقد قرارداده و با اختصاص عکس یک امروز خود به این موضوع تیتر «مناظره عجیب هشت نفره» را با روتیتر «کاندیداها معترض شدند» برگزیده است.
نیمه پر
رویکرد روزنامه هفت صبح در انتخاب تیتر اما هم انتقادی کلیتر به ساختار برنامههای صدا و سیما بود و به سبک خود نیمه پر لیوان را دیده بود. این روزنامه در گوشواره بالای صفحه یک خود در کنار عکسی از هر هشت کاندیدا نوشت «تلویزیون بالاخره پربیننده شد». این روزنامه در متن گزارش خود تنها «حاشیههای حضور همزمان 8 رقیب انتخاباتی در صداو سیما» را مورد توجه قرار داده است.
خیلی هم خوب
روزنامه جمهوری اسلامی که تنها عبارت «برگزاری اولین جلسه مناظره تلویزیونی داوطلبان ریاست جمهوری» را برای تیتر دو وعکس یک خود برگزیده تنها با این جمله در صفحه یک خود که «شیوه برگزاری مناظره دیروز با انتقاداتی از جانب نامزدهای ریاست جمهوری مواجه شد» به عملکرد صدا و سیما اشاره کرده است.
روزنامه رسالت که بعد از اعلام خبر «برگزاری نخستین مناظره هشت نامزد انتخابات ریاست جمهوری» تنها در تیتر یک خود به «دیدگاههای متفاوت نامزدها به کلیدیترین مشکلات اقتصادی» پرداخته و درباره شیوه برگزاری مناظره اظهاری نظری نکرده است. این روزنامه عکس یک خود را هم به اولین مناظره هشت نفره نامزدهای این دوره انتخابات اختصاص داده است.
روزنامه کیهان و اطلاعات هم تنها به اعلام خبر برگزاری مناظره اکتفا کرده و به ترتیب تیتر یک امروز خود را اینگونه انتخاب کردند: «آغاز مناظره تلویزیوین نامزدها، 4 ساعت با 8 کاندیدا» و «پاسخ نامزدهای ریاست جمهوری به 8 پرسش اساسی».
روزنامه همبستگی هم در پیوستن به این جرگه در تیتر یک خود آورد: «طرح دیدگاههای اقتصادی 8 نامزد انتخابات ریاست جمهوری».
روزنامههای تهران امروز و همشهری هم شاید برای دوری از هر حاشیه تیترهای «وزنکشی برنامههای اقتصادی کاندیداها» و «مناظره 8 نفره در میدان اقتصاد» را به ترتیب برای تیترهای یک خود برگزیدند.
لیست اولینها و بهترینها
در این میان موضعگیری روزنامه جام جم از همه گلدرشتتر بود. «مناظره گروهی، تجربه جدید انتخاباتی» به عنوان تیتر یک و عبارت «حضور فعال مجری، یکی از نکات برجسته برنامه دیروز بود» برای زیرتیر، خبر از این آورد که همین روزها باید منتظر سیل تقدیرها و تشکرها از این خلاقیت و نوآوری در برگزاری مناظرهها باشیم.
نه خانی آمده، نه خانی رفته
روزنامه ایران اما، نه در صفحه نخست خود و نه در دیگر صفحات هیچ اشارهای به مناظره هشت نفره دهم خردادماه نکرده است. این روزنامه عکس یک خود را به طرحی از پرتره جلالالدین فارسی اختصاص داده و به نقل از او نوشته است: «سکوتم برای بنیصدر هم عجیب بود».
پایان پیام/
نظر شما