به گزارش خبرگزاری شبستان از تبریز، محمود چمنی، فرماندار تبریز و رئیس انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان تبریز، امروز (11 خرداد) در جلسه انجمن کتابخانههای عمومی شهرستان تبریز که به صورت مشترک با انجمن کتابخانه عمومی باسمنج برگزار شد، گفت: شهرستان تبریز در حال حاضر از لحاظ استانداردهای ملی کتابخانه ای از وضعیت قابل قبولی برخوردار است لکن قناعت به وضع فعلی کفایت نمی کند.
وی تصریح کرد: روند روبه رشد شاخص های مطالعه و کتاب خوانی باید همچنان ادامه پیدا کند چرا که تعالی جامعه در گرو ارتقای آگاهی و دانایی است.
چمنی ضمن قدردانی از عملکرد انجمن های تابعه این شهرستان، خاطرنشان کرد: تعامل و هماهنگی همه نهادها و سازمان ها در تقویت و ترویج فرهنگ کتابخوانی یکی از لازمه های مدیریت موفق در این عرصه بوده و لازم است همه دستگاه ها خصوصاً شهرداری ها همت بیشتری در این خصوص داشته باشند.
فرماندار تبریز با تأکید بر لزوم اجرای قانون مصوب در خصوص پرداخت حداقل نیم درصد از درآمدهای شهرداری ها به کتابخانه های عمومی، تصریح کرد: قانون لازم الاجرا بوده و چنانچه طرح اصلاحی برای بهینه سازی و تسهیل فرایند اجرای قانون مطرح باشد، لازم است طرح از طریق مراجع ذیربط به مجلس ارائه شود.
وی از عموم هم استانی ها دعوت کرد تا با مشارکتی پرشور در انتخابات پیش رو، خالق حماسه ای دیگر در دفتر زرین انقلاب بوده و گام بلند دیگری در پایداری و ائتلای روزافزون جمهوری اسلامی ایران برداشته شود.
حسن خدایی، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان نیز در این نشست گفت: طبق بررسی انجام یافته، انجمن های تبریز، اسکو، هریس و بناب در گروه نخست کیفیت تشکیل جلسات قرار گرفته اند که این امر نشان دهنده همت و انگیزه بالای روسا واعضای انجمن های مذکور است.
وی با ارائه گزارشی از فعالیت های کتابخانه های شهرستان تبریز در سال 91 افزود: سال گذشته هزینه ای بالغ بر 4 میلیارد و 730 میلیون ریال صرف هزینه های نگهداری، تبلیغات و امور جاری کتابخانه های عمومی شهرستان تبریز شده و این درحالی است که درآمد کتابخانه های عمومی شهرستان تبریز شامل شهرهای تبریز، باسمنج، سردرود و خسروشاه اعم از نیم درصد و سایر درآمدها قریب به چهار میلیارد و 463 میلیون ریال بوده است.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان آذربایجان شرقی نیز با اشاره به طرح ایستگاه مطالعه، افزود: هم اکنون 5 ایستگاه مطالعه در شهر تبریز درحال ارائه خدمات به همشهریان عزیز هستند و انشاءالله به زودی در فاز دوم این طرح، شش ایستگاه دیگر به این مجموعه افزوده خواهد شد.
سعید آقایی، رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان تبریز نیز در این نشست گفت: طبق برآوردهای انجام شده، در سال جاری اعتباری بالغ بر 20 میلیارد ریال جهت خرید تجهیزات، انجام تعمیرات و فعالیت های توسعه ای کتابخانه های عمومی این شهرستان مورد نیاز است.
بخشدار مرکزی و رئیس انجمن کتابخانه های باسمنج، سردرود و خسروشاه نیز در این جلسه گفت: کتابخانه عمومی باسمنج یکی از نمونه های بارز و موفق در زمینه جذب مشارکت خیرین است به طوریکه بخش عمده ای از هزینه ها و نیاز ها توسط خیرین و اعضای انجمن مرتفع می گردد.
دهقان، مشکل عمده کتابخانه باسمنج را لزوم توسعه فضای کتابخانه ای و نیز فعالسازی بخش کودکان و نوجوانان کتابخانه نور باسمنج عنوان کرد.
پایان پیام/
نظر شما